Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Žena priznala da je ubila osam svojih beba i sakrila ostatke

Žena stara 48 godina priznala je da je sudjelovala u smrti osmero novorođenčadi, čiji su ostaci nađeni prošle godine u jednoj kući u Bavarskoj, prenosi BBC izjavu njezine odvjetnice

Odvjetnica optužene Andree G. rekla je sudu u Coburgu da je optuženica omotavala bebe u ručnike te ih sakrivala neovisno o tome pokazuju li znakove života. 

Tijela novorođenčadi pronađena su u plastičnim vrećama u kući u gradu Wallenfelsu.

Andrea G. optužena je za smrt samo četvero od osmero djece zbog lošeg stanja u kojem su ostala tijela zbog čega se ne može odrediti jesu li rođena živa ili mrtva. 

Njezin bivši suprug, star 55 godina, također je na sudu, zbog sudjelovanja u zločinu. 

Tužitelji optužuju par zbog "seksualne sebičnosti, ravnodušnosti te bešćutnosti" u nošenju sa sukcesivnim trudnoćama u razdoblju dugom deset godina, od 2003. godine. 

Par je u svoju vezu donio svoju djecu, a zatim su ih imali još troje. Više od toga nisu htjeli imati, no nastavili su imati seksualne odnose bez kontracepcije ili sterilizacije, rekli su tužitelji. 

Par se rastao ubrzo nakon što je otkrivena njihova mračna tajna. Riječ je o jednom od najgorih slučajeva čedomorstva u Njemačkoj.

Odvjetnica žene u priopćenju je opisala kako se par prije prve od osam trudnoća svađao oko abortusa. Optužena je vjerojatno rodila u kuhinji, gdje je novorođenče palo na pod, te je zamotano u ručnik, rekla je odvjetnica.

Ključno pitanja na suđenju, prenose njemački mediji, biti će psihološki i društveni uzroci koji su optuženu doveli do takvog stanja uma te pitanje njezine kriminalne odgovornosti, odnosno hoće li biti optužena za ubojstvo sa ili bez predumišljaja. 

Smatra se da partner optužene nije bio prisutan kad je novorođenčad ubijena, no vjeruje se da je znao za trudnoće te da je podržavao akcije svoje supruge. 

Odluka suda očekuje se 20. srpnja, prenose izvještaji. 

Komentari (27)
  • Ma ti si luda!

    12. 7. 2016,   17:44
  • Odvratno ! Bar da ih je dala na usvajanje. Koliko parova ima koji ne mogu imat dijecu i sve bi dali za jedno.

    12. 7. 2016,   18:04
  • eto sta danas glupače rade , ubijaju svoju djecu kad nisu sposobne podizat ih. zamo gledaju gdje ce se i sa kim flundrat

    12. 7. 2016,   17:44