Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Ženu (70) je pokrio dekom po glavi i upalio električnu pilu...

ODREZAO JOJ MALI PRST: Muškarac (81) je u subotu ujutro pokušao ubiti suprugu (70) u selu Koritna nedaleko od Đakova. Teško ju je ozlijedio...

Jozo Antunović (81) u selu Koritna nedaleko od Đakova protekle subote električnom pilom pokušao je ubiti svoju suprugu Ankicu Antunović (70).

Sve se odigralo tijekom prijepodneva. Jozo je ustao, a Ankica je ostala u krevetu. Živjeli su u sobi u kući Ankičina sina Miroslava koji ih je uzeo na skrb nakon što su, prije nekoliko tjedana, došli iz Austrije. Naime, oboje su radni vijek proveli u Austriji, gdje su stekli mirovine, a onda se odlučili vratiti u Hrvatsku. Nitko na Jozi nije primijetio ništa čudno niti su čuli da su se Ankica i on prethodno posvađali. A onda je oko 11 sati Jozo pošao po Ankicu u sobu da je pozove na ručak.

POGLEDAJTE VIDEO:

No usput se predomislio. Iz šupe je uzeo električnu pilu, uključio je u struju i ušao u sobu u kojoj je žena spavala. Zaključao je vrata, pokrio ženu dekom preko glave i upalio pilu. Navodno je namjeravao ubiti i nju i sebe. No čuvši pilu žena se počela braniti. U mahanju pilom Jozo joj je odrezao mali prst na ruci, zarezao ju je po glavi, a i na drugoj ruci joj je po prstima zadao zarezne rane. Žena je počela vrištati upomoć i to je čuo njezin sin, koji je razbio zaključana vrata i Jozi oteo pilu. Pozvana je Hitna pomoć koja je Ankicu odvezla u bolnicu, gdje su je i zadržali na intenzivnom odjelu. Jozo je, nakon dolaska policije, u očaju vikao: ‘Što sam to napravio, što sam to učinio?’. U kući je u tom trenutku bila i snaha koja je bila u tolikom šoku da nije mogla ništa reći.

- Još ne vjerujem u to što se zbilo. Baš ništa nije govorilo da bi Jozo iz bilo kakvog razloga napao moju mamu ili je pokušao ubiti. On ju je jako volio. Bez nje nije htio ići nikamo niti bilo što raditi. U braku su 25 godina i ona mu je bila centar svijeta. Kad je pala u krevet jer je operirala koljena te imala problema s nogama i hodanjem, a on dobio težak infarkt u rujnu, oboje su odlučili da će se vratiti u Hrvatsku kako bi bili bliže djeci. A i bojali su se da ne umru sami u Austriji. Planirali su urediti malu kuću koju su imali u Koritni, a koja je pored bratove. Kad sam bio kod njih zadnji put, dogovarali smo se kako ćemo to urediti. Ja sam ih dovezao u Hrvatsku. Još su im neke stvari ostale kod mene u Petrinji. Sve je bilo u redu, a onda ovo. Malo je reći da sam šokiran. Bio sam kod mame u posjetu odmah nakon što je operirana. Bila je još omamljena pa mi nije mogla reći što se točno zbilo. Osobno bih jako volio porazgovarati s očuhom, da vidim što ga je nagnalo na takav čin - kaže Ankičin sin Ivica Talavanić.

Dodaje kako nije siguran kakve sve ozljede ima mama jer je, kad ju je vidio, imala zamotanu glavu i obje ruke. Jozo se, kaže, veselio povratku u Hrvatsku i bilo mu je svejedno gdje će živjeti, samo da je s Ankicom. Dodaje kako nije istina da je Jozo ganjao Ankicu po sobi s električnom pilom jer se ona nije mogla samo tako ustati iz kreveta. Kretala se polako, pomoću hodalice. Umnogome joj je još vitalni Jozo pomagao. Kad ju je napao, ona je ležala, ne sluteći što se sprema. Mještani Koritne također su u šoku jer Jozu svi znaju kao mirnog i neagresivnog koji je Ankicu jako volio. Ona mu je, naime, bila druga žena. Prva supruga, s kojom ima dva sina, je umrla, a Ankicu je upoznao u Austriji. Uvijek su se dobro slagali. Jozi su odredili pritvor, ali i psihijatrijsko vještačenje kako bi se otkrilo je li u trenutku napada bio ubrojiv. Navodno je i tijekom saslušanja govorio da se kaje, da voli svoju ženu i da je želi ići vidjeti u bolnicu.

Komentari (41)
  • Cim je u stanju bio otici po motorku i pokriti jadnicu po glavi on je ubrojiv...samo je cekao da se vrate u Hr da je se rijesi jer zna kako kod nas funkcionira pravosudni sustav

    27. 12. 2018,   09:40
  • Vecina nas zna (barem mislim da zna) da gomilanje problema i njihovo presucivanje ne samo da nije rjesenje nego problemi postanu i veci i gori. Pa ipak, radi nekog prividnog mira, straha od ismijavanja, osude, ogovaranja, sputavanja, neodobravanja,,,,,,, okoline radimo bas to. Kak se ono veli, "guramo probleme pod tepih", sto mu dodje ko i skupljanjem prasine. Sto je vise ima, to nas ona jace gusi i sve teze je cistimo. Ali ipak, previse nas bas to radi. Potiskujemo probleme, a nakon nekog vremena „puknemo“. I onda se dogode i mnogo gore stvari i problemi nego ovo iz clanka, ono nedavno na onom otoku, i jos puno zla. Razgovor je prva stepenica rjesavanja problema. Reci sto nas muci i smeta. Ne potiskivanje i presucivanje. Razgovor s kim? Za pocetak sa partnerima ili osobama s kojima ili zbog kojih imamo probleme. Potom bliskim osobama,,,, naposljetku sa psiholozima(psihijatrima). Ovo posljednje je u Hrvatskoj jos uvijek "sramota",, i povod okolini za ismijavanje i tracanje onih koji psihicima idu,, a u normalnim zemljama (Austriji, Svicarskoj,,, i slicnima) odavno je vec potpuno normalno. I onda dogovorom, kompromisom svih ukljucenih doci do zajednickog rjesenja. Ako je to nemoguce,, uvijek je bolje priznati sebi i okolini da tako dalje ne ide i svak na svoju stranu. Bolje 100 razvoda i 1000 prekida nego i samo 1/10 neceg ovakvog zla i drugih koja su se dogodila. I bolje to napraviti navrijeme.

    27. 12. 2018,   09:19
  • Komentari su različiti, ali je jedno jasno...sve je to poblesavilo...i staro i mlado...i muško i žensko...školovano i neškolovano...svak na svakoga diže ruku...poteže oružje. Pa ljudi, koji vam je k...c, dajte se sredite...

    27. 12. 2018,   10:37