Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Ženu slijedio do uvale u Jelsi, izvadio nož i počeo ju je bosti

None Foto: Mario Matana/24sata 2

Muškarac je, prema prvim rezultatima očevida, počinio suicid. Njegovo tijelo je prebačeno na Odjel patologije zbog obdukcije. Nedvojbeno je kako se njih dvoje odranije poznaju

Teško ozlijeđena Elge S. (62) u srijedu navečer uspjela se dočepati mobitela i pozvati Hitnu pomoć, koja je petnaestak minuta nakon 19 sati stigla u Uvalu Zenčišća nedaleko Jelse.

Nesretna žena, inače državljanka Litve, helikopterom je prebačena u splitsku bolnicu te nije životno ugrožena.

No, ni hitna ni policija koja je stigla nekoliko minuta kasnije, nije mogla pomoći 66-godišnjaku koji je pronađen nešto dalje u polju, također na osamljenom predjelu jedne od uvala istočno od Jelse.

Foto: Mario Matana/24sata

U toj uvali nema kuća već samo derutni objekt desetljećima zapuštenog nekadašnjeg beogradskog dječjeg odmarališta.

Muškarac je, prema prvim rezultatima očevida, počinio suicid. Njegovo tijelo je prebačeno na Odjel patologije zbog obdukcije. Točni uzroci tragedije još se utvrđuju, no nedvojbeno je kako se njih dvoje odranije poznaju.

Točno dva tjedna prije zločina koji je šokirao mirnu otočku svakodnevicu, 66-godišnjak je proveo noć kod pritvorskog nadzornika zbog silovanja. Elge ga je prijavila policiji za taj težak zločin, a tijekom ispitivanja 66-godišnjak se branio kako je spolni odnos bio dobrovoljan.

Tada je kazao i kako mu je žena dugovala određen iznos za građevinske radove koje je za nju obavljao. Istražni sudac nije mu odredio istražni zatvor, a žena nije ispitana jer nije bilo tumača.

Određena mu je zaštitna mjera zabrane prilaženja te kontaktiranja Elge S. kao i obaveza redovitog tjednog javljanja hvarskoj policiji.

Foto: Mario Matana/24sata

Litvanka inače već neko vrijeme živi na Hvaru te ima prijavljenu adresu na južnoj strani otoka u mjestu Gromin Dolac, dok je zločin bio u uvali sa sjeverne strane. Muškarac je pak hrvatski državljanin, ali je i on na otok stigao iz BiH prije nekoliko godina.

Navodno je u utorak navečer pratio nesretnu ženu do uvale Zenčišća gdje se odlučio osvetiti za sve patnje. Nesretnu ženu ubo je nožem pet puta. Većina ozljeda, koju je zadobila, je rezna, odnosno “obrambene” prirode.

Nakon napada ostavio ju je u krvi vjerojatno misleći da je mrtva. Potom je odšetao nekoliko desetaka metara dalje, u polje, odnosno maslinik gdje je presudio sebi. Policija još utvrđuje sve detalje ovog događaja.

Komentari (14)
  • Tko tim primitivnim Bosancima što nose čakije (muslimanski noževi) daje državljanstvo? Zna se, anemični za glasove.

    27. 6. 2019,   03:10
  • Sudcu koji ga je pustio a nije zatvorio za silovanje, suditi za ubojstvo, malo iz zajebancije mozda se skuliraju

    27. 6. 2019,   07:40
  • Sančos i čakija kao prst i nokat

    26. 6. 2019,   18:02