Obavijesti

News

Komentari 7

Ženu su silovali, a muža rezali nožem jer je oženio Hrvaticu

Ženu su silovali, a muža rezali nožem jer je oženio Hrvaticu
1

Pero Jekić (58) je s još dvojicom srpskih paravojnika 30. srpnja 1991. u Hrvatskom Čuntiću počinio ratni zločin protiv civilnog stanovništva. U odsutnosti je nepravomoćno osuđen na osam godina zatvora

VIDEO

Stotinjak pripadnika srpske paravojske 30. srpnja 1991. upalo je u Hrvatski Čuntić pucajući po kućama i pljačkajući a zapalili su i crkvu sv. Antuna Padovanskog. U selu nije bilo hrvatske vojske niti pripadnika MUP-a već mahom stariji ljudi koji su se u kuće vratili prije nekoliko dana.

Pero Jekić, Savo Karaica, koji je umro pa je optužnica protiv njega povučen, i još jedan došli su do kuće bračnog para. Jekić je tada 54- godišnju ženu zgrabio za ruku i odveo je na kat gdje ju je silovao. Potom su to napravili i Karaica i treći zločinac koji je prije silovanja žrtvi rekao: 'Vidjet ćeš kako Srbin je*e'.

Dok su se oni izmjenjivali dvojica koja su bila u prizemlju noževima su boli njezina supruga po glavi i tijelu predbacujući mu što je oženio Hrvaticu i vičući mu da što ima raditi u hrvatskom selu. Potom su mu stavili uže oko vrata i tjerali ga da se objesi. Nakon što su otišli iz kuće žrtva je izmrcvarenog supruga zamotala u deku, izvukla iz kuće i sakrila u živicu. Sutradan su prebačeni u bolnicu u Sisku.

Jekić je harajući selom naišao na još jednu ženu. Odvukao ju je s ceste, polegao i pokušao silovati  u čemu nije uspio jer, rekla je svjedokinja 'nije mu se mogao ukrutiti'. Frustriran je podigao ženu i pucao joj pored glave. Jekić, koji živi u Rumi u Srbiji, tvrdio je kako je nevin i da on toga dana nije bio u Hrvatskom Čuntiću.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

No žena koju je pokušao silovati je iz Gornje Bačuge kao i Jekić, a i žrtva silovanja ga je poznavala od ranije jer je Jekić igrao nogomet protiv kluba u kojem je igrao njezin sin. Također, svjedoci koje je sam Jekić naveo da mu mogu dati alibi da tog dana nije bio u Hrvatskom Čuntiću, nisu to potvrdili. 

Sudac Županijskog suda u Zagrebu Dražen Kevrić Jekića je nepravomoćno osudio na osam godina zatvora zbog ratnog zločina protiv civilnog stanovništva tijekom nemeđunarodnog oružanog sukoba između hrvatskih postrojbi i srpske paravojske. Sud je olakotnim cijenio njegovu raniju nekažnjavanost a otegotnim težinu kaznenog djela koje je počinio - nečovječno postupanje prema civilima, nanošenje patnje žrtvama i silovanje. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a