Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Zgrabio dječaka (6) majci iz ruku i bacio ga s vrha zgrade

None Foto: Peter Jordan/News Syndication/PIXSELL/NI Syndication/PIXSELL 3

Mladić (17) bacio je dječaka s vrha zgrade u Londonu pred očima majke i šokiranih turista. Dječak je pao na peti kat i ima ozljede opasne po život. Navodno je mladić dječaka izabrao slučajno te nije imao motiv...

Tinejdžer (17) je u Londonu u nedjelju bacio šestogodišnjeg dječaka s promatračke platforme galerije Tate Modern. Mladić je dječaka zgrabio majci pred očima i bacio ga s vrha zgrade. Žrtvu su pronašli na krovu petog kata umjetničke galerije. Dječaka su odmah odvezli u bolnicu te se nalazi u kritičnom stanju. Iz bolnice danas javljaju kako mu je stanje bolje, ali da i dalje ima ozljede opasne po život.

Dužnosnici kažu da ne postoje dokazi da su se dječak i tinejdžer poznavali. Nije još jasno što je motiv ovog zločina, a svjedoci tvrde kako se tinejdžer ponašao sumnjivo i prije napada. 

- Pratio nas je okolo. Rekla sam djeci da se drže podalje od tog muškarca. Činilo mi se da ima oko 20 godina. Stalno nas je pratio. Baš se čudno ponašao. Imao je ruke iza leđa cijelo to vrijeme. Držao se zida i promatrao ljude. Nakon što sam ga izgubila iz vida, čula sam ženu kako viče: 'Moj sin, moj sin!' - rekla je svjedokinja za Daily Mail.

- Majka je imala talijanski naglasak. Nisam je uočila do trenutka dok nije počela panično vikati - dodala je svjedokinja.

- Muškarac je pri uhićenju bio prilično miran - rekao je policajac koji ga je uhitio. Navodno je jedan od svjedoka udario šakom u glavu tinejdžera nakon što ga je vidio da baca dječaka.

Tate modern fall incident | Autor: Dominic Lipinski/Press Association/PIXSELL Foto: Dominic Lipinski/Press Association/PIXSELL

- Istražujemo motiv napada. Znamo da ljudi traže odgovore, posebno obitelj. Trenutno ovo tretiramo kao izolirani incident bez motiva. Nema nikakve poveznice između žrtve i napadača. Molimo svjedoke da nam se jave - javlja policija.

Promatračka platforma na 10. katu zanimljiva je posjetiteljima popularnog muzeja, smještenog u prostorima bivše elektrane s pogledom na rijeku Temzu, te ga tijeom vikenda posjećuju stotine turista i obitelji. 

Uprava jednog od najvećih muzeja suvremene umjetnosti u svijetu, potvrdila je da će muzej ostati zatvoren do kraja dana jer policija istražuje slučaj. 

Komentari (93)
  • Mislim da je mladic (17) odradio posao koji su od njega trazili zastupnici "vjere mira"

    5. 8. 2019,   19:12
  • Boze nedaj niti jednom djetetu ovako, a zasto to nije napravio meni volu od 100 kila pa da skupa padnemo sa 10 kata? On bi bio ispod i ublazio svojim tijelom moj pad. Ali ne šu.ak se na djetetu od 20ak kg iskazuje, stvarno nema pravde u zivotu. Deckicu od srca sve najbolje a ovom klipanu susret sa ocem zelim u mracnoj izoliranoj prostoriji...

    5. 8. 2019,   19:12
  • Ocito nova vrsta napada, pa koliko ih je samo bilo slicnih u zadnjih par tjedana- bacanje zrtava s balkona, pod vlak i sl. Stravicno

    5. 8. 2019,   18:54