Obavijesti

News

Komentari 36

Zid između SAD-a i Meksika koštao bi 21,6 milijardi dolara

Zid između SAD-a i Meksika koštao bi 21,6 milijardi dolara
3

Prva faza bila bi "najmanja" te se njome namjeravaju obuhvatiti 42 kilometara pokraj San Diega, Kalifornija, El Pasa, Teksas te dolinu Rio Grande u Teksasu

VIDEO

"Zid" američkoga predsjednika Donalda Trumpa duž američko-meksičke granice bio bi niz ograda i zidova čija bi cijena bila oko 21,6 milijardi američkih dolara i trebalo bi više od tri godine za njegovu izgradnju, prema internom izvješću američkoga ministarstva domovinske sigurnosti u koji je uvid imao Reuters u četvrtak.

U izvješću se procjenjuje da bi cijena zida bila mnogo viša od 12 milijardi američkih dolara koliko je naveo Trump u svojoj kampanji i procjena na 15 milijardi dolara republikanskog predsjednika Zastupničkog doma Paula Ryana i vođe senatske većine Mitcha McConnella.

Očekuje se da će izvješće ovih dana predstaviti tajnik ministarstva domovinske sigurnosti (DHS) John Kelly, premda administracija neće nužno poduzeti korake koji se preporučuju.

U planu se izlaže da bi gradnja zida kojim bi se zatvorila granica tekla u tri faze te da bi obuhvatila samo nešto više od 2000 kilometara do 2020. godine.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Prva faza bila bi "najmanja" te se njome namjeravaju obuhvatiti 42 kilometara pokraj San Diega, Kalifornija, El Pasa, Teksas te dolinu Rio Grande u Teksasu.

Druga faza izgradnje obuhvatila bi 242 kilometra u i oko doline Rio Grande, Laredo, Teksas, Tuscon, Arizona, El Paso, Teksas i Big Bend, Teksas.

Treća bi faza obuhvatila još nenavedenih 1728 kilometara teritorija čime bi se zatvorila cijela američko-meksička granica.

Bijela kuća rekla je kako je "preuranjeno" komentirati izvješće koje još nije predstavljeno predsjedniku Trumpu.

U izvješću se pretpostavlja da bi DHS trebao dobiti sredstva od Kongesa do travnja ove godine, dajući ministarstvu dovoljno vremena da osigura izvođače radova i počnu izgradnju do rujna.

Trump je rekao da bi Kongres trebao financirati zid unaprijed, međutim da bi Meksiko trebao to nadoknaditi američkim poreznim obveznicima.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 36
VIDEO

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'
NAKON IZBORNE NOĆI

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'

Kao i do sada, ja ću se i u ovoj situaciji do kraja držati slova i duha hrvatskog Ustava - napisao je Milanović

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a
Slaže li se Vlada PP? Penava je rješenje za ostanak HDZ-a na vlasti. Ovo su glavne prepreke
PENAVA 'NA IZVOL'TE'

Slaže li se Vlada PP? Penava je rješenje za ostanak HDZ-a na vlasti. Ovo su glavne prepreke

Plus+ Ako je Penava spreman uzeti sve što mu Plenković ponudi, u zamjenu za Pupovčev “skalp”, onda imamo vladu