Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Kazneno prijavili mladića (15): Žigosao je djevojčici slovo 'U'

None Foto: Pino Šale/24sata 3

Prema maloljetniku je nadležnom državnom odvjetništvu za mladež podnesena kaznena prijava zbog tjelesne ozljede, priopćeno je u petak iz Policijske uprave zadarske

Zadarska policija je protiv 15-godišnjeg maloljetnika, učenika 1. razreda Ekonomsko-birotehničke škole u Zadru, koji je užarenim vrhom upaljača u obliku slova "U" opekao školsku kolegicu i kolegu, podnijela  državnom odvjetništvu za mladež kaznenu prijavu zbog tjelesne ozljede. 

POGLEDAJTE VIDEO:

POGLEDAJTE VIDEO:

"Policijski službenici Prve policijske postaje Zadar dovršili su kriminalističko istraživanje nad maloljetnom osobom u dobi od 15 godina, koju se sumnjiči za tjelesnu ozljedu.

VIDEO: UČENIK JU 'ŽIGOSAO' Napadnuta učenica: 'Ožiljak je možda trajan, loše se osjećam'

Prema maloljetniku je nadležnom državnom odvjetništvu za mladež podnesena kaznena prijava zbog tjelesne ozljede", priopćeno je u petak iz Policijske uprave zadarske.

PRIVELI UČENIKA KOJI JE ŽIGOSAO UČENICU 'Sada joj prijete i smrću, pod stresom je, nije išla ni u školu'

Ministarstvo znanosti i obrazovanja u četvrtak je u zadarsku školu uputilo prosvjetnu inspekciju, a u slučaj se uključila i zadarska policija, koja je provela kriminalističko istraživanje, a ozljede koje su zadobile dvije maloljetne osobe policija je okvalificirala kao lakše.

Načelnik zadarske krim-policije Boro Mršić potvrdio je u četvrtak na konferenciji za novinare kako se "stručna služba škole uključila pravovremeno" te da će po okončanju istraživanja o svemu obavijestiti Centar za socijalni rad i nadležno državno odvjetništvo. Dodao je da je policija obavijest o događaju zaprimila od medija.

UŽAS U ZADRU U školi joj žigosao slovo 'U' na ruku: Sad se hvali da si ustaša

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak jučer je izjave ravnatelja zadarske Ekonomsko-birotehničke škole o slučaju vršnjačkog nasilja ocijenila u potpunosti neprimjerenima te je oštro osudila sve izjave kojima se grubo diskriminira učenike u odnosu na program koji pohađaju.

Komentari (138)
  • Smiješno , a što je sa dečkom kojem je takođe udario žig - njemu očito prošlo

    8. 2. 2019,   10:01
  • Koja smjesna država, napravio je to fatalno U na momku i curi, momak je "naš" a cura je albanka ili nisam siguran sta. I vi cijelo vrijeme vrtite vijest da je napravio na njoj a momka uopce ne spominjete, on je manje vrijedan jer nije manjina ili sta?

    8. 2. 2019,   10:08
  • Ma na kraju krajeva nebitno je samo slovo, znak... Radi se o nasilju, koje treba oštro sankcionirati, kao upozorenje tom i drugim potencialnim nasilnicima. Nevjerojatno je razmišljanje ravnatelja, ne bi bila dječja igra, da je njemu netko stisnuo vrući upaljač, po mogućnosti nasred čela.

    8. 2. 2019,   10:11