Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Živi zid: Brodogradilišta odmah vratiti u državno vlasništvo!

Komentari (114)
 • Istog trenutka kada je Tito rekao da ga boli noga, trebalo je otići vani.

  12. 2. 2019,   19:31
 • Ok, drzava neka ih preuzmei neka ih konacno likvidira. Bez da potrosi vise ijednu nasu kunu.

  12. 2. 2019,   17:33
 • Sve što su rekli istina,samo nažalost sa ovoliko lopova na vrhu neizvedivo...

  12. 2. 2019,   17:30
  • Oho druže, ti bi dakle da se opet nacionalizira Uljanik i da država otpalti sve što s drugovi nakon privatizaciije pokrali tamo? Debeljak kaže da je dug 10,5 milijardi kuna i ti skupa sa žz bi da to plati država?

   13. 2. 2019,   01:21
  • E pa drugar nebi ja ništa jer me iskreno boli ona stvar, iskomentirao sam ono što je sinčić rekao...... I da čovjek ima dobre ideje ima, samo je u lopovskoj državi to neizvedivo...

   13. 2. 2019,   06:39
  • E da državni službenici skupa sa vodstvom brodogradilišta su i pokrali sve silne milijune, pa ovaj jadni narod niti ne pita zašto je tako. I tako tko ga god preuzme tražit će od države da plati dugove, sad kad netko ima ideju da ga spasi opet ne valja..

   13. 2. 2019,   06:45
  • Naravno iskomentirao si što je Sinčić rekao i složio si se da b država trebala nacionaliziirat Uljanik i dug od 10,5 milijardii kouna koj je ostao za drugova! Eto u povjest ostaje zapisano za što se drugovi borite.

   13. 2. 2019,   07:23
  • Ako sdrp ne želi vratiit ukradeno i Uljanik ode u stečaj nestaje i velika većina dugova ostalih iz drugova. Tako će se desit, ma kolko god vi željeli prebaciit dugove preostale iza vaših na leđa poreznih obveznika.

   13. 2. 2019,   07:26
  • O čemu ti čovječe koji moji( naši)???? Teška dijagnoza

   13. 2. 2019,   07:44
  • bivši....., da tvoji. Zašto se i ti slažeš sa ŽZ da bi dugove koje su u Uljaniku stvorili drugovi trebalo prebacit na leđa poreznih obveznika?

   13. 2. 2019,   07:56
  • Slažem se samo iz tog razloga što bilo tko da ju preuzme imat će uvijet da država(mi) podmiri dugove,a i to je opet samo malverzacija da se pokupe pare na privatne račune. Kad je već tako bolje da bude u državnom vlasništvu i to je opet samo moje mišljenje koje ne mijenja ništa tako da me previše ni ne interesira ishod, u svakom slučaju šta god se radi i tko god to radio bili ovi ili oni,u toj lijepoj državi radi se samo iz razloga da se napune privatni računi.

   13. 2. 2019,   09:04
  • bivši... Da, na žalost. Bilo kojem svjetskom igraču je nesplativo uložit prvo 10.5 mlijardi kuna samo za podmrenje dugova, pa opet ogromne novce za modernizaciju, itd. itd. itd. Stečajem Uljanika velk dio tih dugova se briše! Nacionalzacijom Uljanika a za što se zalaže ŽZ država bi trebala iskrcat ogromne novce za defakto mrtvaca. Zbilja ne razumjem zašto se zalažeš za to. Al eto.... Takv ste vi. Samo udarat po leđma građana, poreznih obveznika.

   13. 2. 2019,   10:23
  • Ajmo sad malo realno gledati,jeli bitno ko je vlasnik ako nakon uloženog novca postoje mogućnosti da se taj novac povrati i da se još nakon vremena i zaradi. Nije bitno bili to privatni novci ili državni(opet navodim) ako postoji ekonomska računica. Ako ne postoji stečaj i to je to. Jednostavno kao proljev. Ali tu se radi samo o tome da netko pokupi novac na privatne račune i tako sve kod nas funkcionira i to dok ljudi ne shvate nikad ništa od te države.

   13. 2. 2019,   10:38
  • bivši, ajmo sad malo realno i mani se fantazija. "ako nakon uloženog novca postoje mogućnosti da se taj novac povrati i da se još nakon vremena i zaradi. " ????? OD kud ti ta ideja? 1. Prema Debeljaku Uljanik sada ima 10,5milijardi kuna duga kojeg treba platit samo da bi mogao nastaviti raditi!!! Hajde mi reci pametni, Kada, kroz Kolko vremena ti očekuješ da bi Uljanik po ponovnom početku proizvodnje mogao zaradit 10,5 milijardi kuna kako bi bio na pozitivnoj nuli? 2. Kolko bi dodatnih milijardi trebalo biti uloženo u modernizaciju pogona i kad bi se to isplatilo? 3. Da dobro si primjetio. ŽZ upumpavanjem novih ogromnih iznosa na Uljanikov račun očito želi pokupit novce na svoje privatne račune ili račune drugova. Strašno samo biste cuclali novce.

   13. 2. 2019,   10:48
  • "Željko" Svaka daljina diskusija je i tako pucanj u prazno..... ti pročitaš i tako samo ono što želiš pročitati, neda mi se toliko natipkavati, procitaj što sam napisao pa će ti biti jasno moje razmišljanje.

   13. 2. 2019,   11:15
  • bivši.... da. Svaka daljnja komuniikacija s tobom je pucanj u prazno! Al eto takvi ste vi. Pred argumentima znate jedno praznu slamu, floskule itd.. Upumpavali biste te ogromne novce u Uljanik derući po leđima građana. Kad te se pita zašto tada vrijeđanja, podvijanje repa i bijeg Al eto, takvi ste vi.

   13. 2. 2019,   11:20
 • A šta država vise ima? Privatizirali su sve, od petrokemije, šuma, voda itd

  12. 2. 2019,   19:06
 • Kako fini komentari nema lopovi komunjare itd,itd sve se vidi ciji su komentatori.

  12. 2. 2019,   17:31
 • Citajuci komentare vecina govori da drzava ne treba opet biti vlasnik brodogradilista tj da ih treba privatizirati, a sta mislite tko ce vratiti te dugove koji su ostali nego drzava tj vi

  12. 2. 2019,   19:07
  • Dobar do dugova koje su drugovi stvorili privatizacijom Uljanika će njegovm stečajem nestat! Ako država preuzme Uljanik preuzet će i sve dugove koje su stvorli drugovi tamo. Debeljak kaže oko 10.5 milijardii kuna.

   13. 2. 2019,   07:45
 • Ili jos bolje. Da drzava prestane ulagati u rupu bez dna. Znaci radnici su ako se ne varam vlasnici 40% uljanika. Svi su se biljezili da rade iako nisu imali sto radit, al dok je sjedala placa nisu se bunili protiv loseg rada uprave, al kada nije dosla placa odjednom se bune. Pustit u privatno, ako propadne propadne.

  12. 2. 2019,   17:05
  • e da je to samo rađeno... izmišljani su poslovi da se pokupi lova za poticaje iz proračuna koju je onda uprava i sindikat dijelili međusobno.... i sad nikome ništa opet se traži lova iz proračuna da ih se sanira... glupost na rubu pameti... umjesto na robiju i oduzimanje imovine sada bi se trebalo opet nagraditi vhunsku upravu uljanika

   12. 2. 2019,   17:52
  • Pa propalo je zbog toga jer se uprava stranacki kadrovirala kao i sve drugo u Hrvatskoj, ali ovo sto kazes da treba pustiti da propadne je toliko nevjerojatno za cuti da netko moze napisati. Odrekli smo se svih strateskih firmi, banaka, danas brodogradnja, sutra zeljeznice, pa ja evo pitam tebe kakvu cemo mi buducnost imati i na kraju krajeva ovo je jos jedan indikator da Hrvatska ne moze opstati dugorocno van recesije jer nama slijedi pad. Sto ocekivati ako svaki mandat jedne vlade unistimo ili rasprodamo po jednu ili vise strateskih kompanija koje su Hrvatskoj donosile profit? Sto ocekivati danas sutra s takvom politikom ? Eto samo se to zapitaj !!! Kakav cemo mi imat gospodarski rast ? Nikakav !!!

   12. 2. 2019,   18:01
  • Država uopče nebi trebala imat firme, jer je državni aparat jednostavno nesposoban i glomazan. Država treba omogućiti plodno tlo i podržavat privatno poduzetništvo.

   12. 2. 2019,   18:09
  • @samoborac123: Drzava prije svega treba imati odredjene strateske kompanije pod svojom kontrolom ako cemo na ikakav nacin racunati na gospodarski rast zemlje da bi se zadrzao balans gospodarske uravnotezenosti. Naravno s pomno i smisljeno kadroviranom upravom koja ce biti postavljena na temelju kompetencija, a ne na temelju podobnosti.

   12. 2. 2019,   18:25
  • A eto, ŽZ se bori a svi dugov koje su stvorili drugovi u Uljaniku padnu na leđa poreznih obveznika.

   13. 2. 2019,   07:46
  • Zasto mislis da bi se konstantno generirao dug? Dug kao dug postoji, ali isto tako postoji i profit. Ako zelis uloziti u bilo koji biznis onda moras ocekivat da ce ti se to isplatiti. Evo ja se sjecam kad sam u osnovnoj skoli iz zemljopisa ucio o Hrvatskoj brodogradnji koja je bila konkurentna u svakom pogledu i priznata u svijetu i to ne govorim o nekom dalekom razdoblju, nego nazad 12-13 godina kad su nase brodove strani strucnjaci ocjenjivali kao visokokvalitetne i cijenjene. Dakle, nije istina da perspektiva u brodogradnji ne postoji. Problem je uprava odnosno politicka zaledjina koja imenuje taj kadar, a problem je poceo otkad je dosao Sanader. Ne moze mi netko reci da smo prije bili skoro pa viceprvaci proizvodnje brodova u svijetu, a danas smo nitko i nista. Ne !!! Nas je problem taj sto su odredjeni pojedinci iskoristili taj vazan industrijski sektor, cak bih rekao da su prekrsili svoja obecanja prema drzavi, ali i prema radnicima jer se nisu pridrzavali onoga sto su potpisali. Sukrivac je i vlast koja na to tada nije reagirala. Ne moze se jednostavno dogoditi da drzava sklopi ugovor s pojedincem koji dobije subvenciju od drzave da bi taj pojedinac spremio te novce u svoj dzep. Bez ikakvih problema. Da ne govorim o tome kako je isti trebao uloziti svoje novce, jer ujedno je i na racun toga dobio firmu na upravljanje, jer se obvezao da ce uci u posao prvenstveno sa svojim novcem. To je jedino moguce samo u Hrvatskoj.

   13. 2. 2019,   17:41
 • Brodogradilište odmah zatvoriti.... Rupa bez dna.....

  12. 2. 2019,   17:09
  • Tak je! Kome treba brod neka si ga kupi negdje vani. Davat ponude ispod cijene pa razliku tražit od države - tako bi svatko znao poslovat.

   12. 2. 2019,   19:50
 • Država mora preuzeti vlasništvo nad svim ovakovim gubitašima, a koji su gubitaši samo poradi podobne stranačke alave uprave koja (po bezakonju) nikome nije dužna odgovarati za nestalu ukucanu lovu... ali ne "država" hade3ej&assdepej otpada, nego država naroda... hrvatskog naroda i svih njenih građana dobre volje...

  12. 2. 2019,   17:20
 • Pa onda je bolje da radnici dobivaju plaće na račun države i da ni za živu glavu ništa ne rade jer će nas to koštati dvostruko manje nego da rade.

  12. 2. 2019,   17:07
  • Kako će te to manje koštat? Gledaj siru sliku ovdje lako je”dati” placu, tko će plstit puste milijarde dugova?

   12. 2. 2019,   17:38
  • ma da, vratimo socijalizam ionako smo samo izbrisali riječ socijalistička iz naziva države ali u ljudskim glavama se ništa nije promijenilo... nitko pojma nema ništa raditi samo očekuju da država daje posao, plaće, poticaje, socijalu....

   12. 2. 2019,   17:45
  • @quazequatl1 je li tebi jasno da je brodogradnja kod nas samo jedna velika bajka za izvlačenje poticaja iz državnog proračuna koji se onda dijeli među upravom i sindikatom kao bonusi.... na taj način je uništeno sve u ovoj državi, od poljoprivrede do teške industrije.... kakvo spašavanje.. stečaj, te poreznu, USKOK i tužilaštvo poslati da ih istresu iz gaća... tako se radi u pravim kapitalističkim državama, a ne spašavati... najveća pljačka ove države nije privatizacija već poticaji i spašavanje gubitaša (Linićeve predstečajne nagodbe) koja se sustavno provodi u zadnjih 20 godina....

   12. 2. 2019,   17:49