Obavijesti

News

Komentari 127

Zlatko Hasanbegović drugi na listi Brune Esih za Grad Zagreb

Zlatko Hasanbegović drugi na listi Brune Esih za Grad Zagreb
1

Drugi na kandidacijskoj listi nezavisne zastupnice Brune Esih za izbore za Skupštinu Grada Zagreba nalazi se Zlatko Hasanbegović, dok je posljednji, 51. na listi Željko Glasnović

VIDEO

Na kandidacijskoj listi nezavisne zastupnice Brune Esih za izbore za Skupštinu Grada Zagreba, objavljenoj na internetskim stranicama Zagrebačkog izbornog povjerenstva, na drugom mjestu nalazi se član Predsjedništva HDZ-a i saborski zastupnik te stranke Zlatko Hasanbegović. Posljednji na listi Brune Esih, na 51. mjestu je nezavisni saborski zastupnik Željko Glasnović.

Krajem ožujka, Hasanbegović je za N1 televiziju izjavio da žali što Bruna Esih nije kandidatkinja HDZ-a, na što je šef HDZ-a Andrej Plenković prije gotovo mjesec dana poručio "vrata su otvoreno onom tko misli podržavati nekog tko je van HDZ-a".

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Na pitanja hoće li sudjelovati u njezinoj kampanji, Hasanbegović je tvrdio kako on nije kandidat niti sudjeluje na izborima.

- Samo sam jasno rekao i bio bih licemjer kad ne bih rekao da je od svih postojećih kandidata po političkim stajalištima, mojim shvaćanjima najbliža Esih. Žao mi je što nije kandidatkinja HDZ-a. Ona je dobar kandidat. HDZ ima drugog kandidata kojeg je predložio Plenković. Prgomet je jedini kandidat kojeg HDZ ima. Istaknut je u legalnoj proceduri. Konačni pravorijek će dati birači, rekao je Hasanbegović i nadodao kako ni na koji način ne sudjeluje na lokalnim izborima u Zagrebu.

- Vremena kažnjavanja su prošla. HDZ je velika stranka koja funkcionira na principima supsidijarnosti. Živimo u demokraciji i različita politička mišljenja ne smiju biti nikakav krimen, čak ni unutar jedne političke stranke, kazao je Hasanbegović na pitanje strahuje li da bi zbog potpore Esih mogao zaraditi kaznu iz vrha stranke. 

Nedugo nakon toga, šef HDZ-a Andrej Plenković istaknuo je kako su "vrata otvorena" onome tko misli podržavati nekog tko je van HDZ-a. Poručio je da na lokalnim izborima očekuje punu potporu, maksimalnu lojalnost, kvalitetan angažman i potporu HDZ-ovim kandidatima u svim županijama, gradovima i općinama. 

- Ono što je važno za njega (Hasanbegovića) i sve članove stranke je da očekujem punu potporu, maksimalnu lojalnost, kvalitetan angažman i potporu HDZ-ovim kandidatima u svim županijama, gradovima i općinama. Onaj tko misli podržavati nekoga tko je van HDZ-a, vrata su mu otvorena", rekao je Plenković novinarima sredinom travnja u Osijeku.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 127
VIDEO

Kerum 'poludio': Opara je nula, zlotvor, kokošar i je**vjetar...
'JA SAM POBJEDNIK'

Kerum 'poludio': Opara je nula, zlotvor, kokošar i je**vjetar...

LOKALNI IZBORI Kerum tvrdi da je pokraden: 'To nije viđeno ni u Zimbabveu, ni u Ugandi. Sram ih bilo, njihova predsjednika i sve njih. Ispričavam se gledateljstvu, ali njima nikako'

Čačić o Štromaru: "Napravio sam 32 škole, a on niti jednu"
NAKON POBJEDE NA IZBORIMA

Čačić o Štromaru: "Napravio sam 32 škole, a on niti jednu"

NIJE ZA NOVE IZBORE: Radimir Čačić razgovarao je s novinarom 24sata Borisom Rašetom i prokomentirao lokalne izbore, krizu u svojoj bivšoj stranci HNS-u kao i krizu Vlade
Metkovac i nesuđeni fratar je novi gradonačelnik Karlovca
DAMIR MANDIĆ

Metkovac i nesuđeni fratar je novi gradonačelnik Karlovca

Markantni ravnatelj karlovačke gimnazije Damir Mandić (HDZ) novi je karlovački gradonačelnik. Obiteljski čovjek, otac troje djece nekad je mislio da će svoj život posvetiti Bogu...