Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Zločin iz mržnje: Objavljeni su detalji napada na vaterpoliste

None Foto: Dalmatinski portal 2

Policija je istragom utvrdila da su se dvojica 25-godišnjaka i mladić (23) dogovorili da u subotu oko 13.30 sati dođu do kafića na Rivi gdje su iz mržnje napali igrače Crvene zvezde i lakše ozlijedili jednog

Splitska policija objavila je u ponedjeljak kako se trojicu mladića tereti da su iz mržnje napali i pokušali teško ozlijediti igrače Crvene zvezde te za razbojništvo, odnosno krađu dresa. 

POGLEDAJTE VIDEO:

BEZ PRIJAVE Policija pustila trojac uhićen za napad na srpske vaterpoliste

Istragom su utvrdili da su se dvojica 25-godišnjaka i mladić (23) dogovorili da u subotu oko 13.30 sati dođu do kafića na Rivi. Tamo su napali tri igrača Crvene zvezde koji su sjedili na terasi, a razlog napada bio je taj što su kod jednog vidjeli klupska obilježja na odjeći. Kako bi oduzeli dres, srpske vaterpoliste su više puta udarili šakama, nogama i palicama po tijelu i od igrača (29) su tražili da im preda dres. Vrijeđali su ga i prijetili mu, a nakon što je on skočio u more od njega su, prijeteći nožem, tražili da preda dres što je i učinio. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Igrač (29) pritom je lakše ozlijeđen. 

Policija navodi da su obavili veći broj razgovora sa svjedocima napada, pregledali stanove i druge prostorije koje kroiste osumnjičenici. Kod mladića (25) su pronašli i oduzeli majicu s klupskim obilježjima. 

POLICIJA BRZA Direktor Zvezde: Nosili smo obilježja Delija?! To nije istina!

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja dvojica 25-godišnjaka i 23-godišnjak predani su pritvorskom nadzorniku. Kriminalistička istraga nastavlja se i dalje.

Žigmanov: Ovo uvelike otežava položaj Hrvata u Srbiji 

Predsjednik Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini (DSHV) Tomislav Žigmanov osudio je u ponedjeljak napad na vaterpoliste Crvene zvezde u Splitu i pozvao je na odlučnu reakciju državnih tijela Hrvatske.

- U ovakvim situacijama mora se reagirati odlučno, jasno i nedvosmisleno. U protivnom, demokracija trpi... - napisao je Žigmanov na svom Twitter profilu.

On je rekao hrvatskim medijima u Vojvodini kako "Hrvati u Srbiji uvijek sa zabrinutošću prime vijest o nerazumnim aktima nasilja spram građana Srbije".

- Osobito kada je riječ o incidentima huligana spram sportaša iz Srbije i iste snažno i nedvosmisleno osuđujemo. Takvi slučajevi ne samo da negativno utječu na ukupne hrvatsko-srpske odnose, nego uvelike i otežavaju položaj Hrvata u Srbiji - kazao je predsjednik DSHV-a.

Istaknuo je kako su osude najviših dužnosnika RH i poduzeti koraci tijela vlasti, napose MUP-a, ohrabrujući. Mediji u Vojvodini i Srbiji posvetili su veliku pozornost tom incidentu.

Komentari (130)
  • briga me da li se navijaci medjusobno tuku ali mislim da sportase ne bi trebalo dirati i to bi trebalo biti pravilo

    11. 2. 2019,   11:52
  • Ajde sto su ti napali ali sto tu jedna cura na snimku vice: Ma to su cetnici. Zamislite sad to da ona vice tako sta a ovi momci se tek rodili tada. A ni ona nije starija!

    11. 2. 2019,   11:48
  • fakat moraš bit endemski primitivac da ideš tuć čovjeka koji ti apsolutno ništa nije napravio..

    11. 2. 2019,   12:15