Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Zlostavljači životinja dobili su drugačiju kaznu: Briga za pse

None Foto: 24sata 8

Zlostavljači životinja koji su zbog svojih nedjela završili iza rešetaka, dobili su drugu vrstu kazne. Moraju se tri mjeseca brinuti za napuštene pse pod strogim nadzorom

Zatvor na jugu Poljske odnedavno provodi nove mjere koje idu u korist rehabilitaciji zatvorenika. Nekolicina njih odslužuje kaznu zbog zlostavljanja životinja, a u zatvoru ih uče kako se o životinjama brinuti. Svaki zatvorenik mora brinuti za napuštenog četveronošca oko tri mjeseca, a u tom periodu ih redovito hrane, "izvode" u šetnje, mijenjaju im vodu, štite ih od vrućina i slično.

POGLEDAJTE VIDEO: Zatvorenici provode vrijeme s psima i doživljavaju njihovo terapeutsko djelovanje

Kako ništa ne bi pošlo po krivu, zatvorenici su pod stalnim nadzorom specijalista i čuvara. Zadužuju ih za pse tek nakon što prođu nadzor i psihološku procjenu.

Zatvor je proveo već četiri tromjesečne mjere, a peta je u tijeku. Prvi rezultati pokazali su se na zatvoreniku koji je trenutno na uvjetnoj kazni, pa se zaposlio u prihvatilištu za životinje u kojem su mu na brizi pedesetak pasa i desetak mačaka.

Zatvorenici uče kako odgajati psa bez nasilja, kako se o njemu pravilno brinuti, pa čak i kako mu pružiti prvu pomoć.

Komentari (23)
  • e to je pametna kazna! tako bi i u nas tribalo! zlostavljaci zivotinja da se brinu o napustenim zivotinjama, ovima sta pale sume tribaju dat da posade svako stablo i obnove sve sta je izgorilo, zlostavljacima zena ili muskaraca dat da se brinu o napustenima, gladnima..... a ne ih samo stavit da leze i jedu na nas racun...

    11. 8. 2015,   07:46
  • Takve treba pustiti na ulicu da ih šeću, a s natpisom "ja sam zlostavljač životinja".

    11. 8. 2015,   07:45
  • Štteta što i kod nas nema takvih zakona jer kandidata ima podosta.

    11. 8. 2015,   08:12