Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Zlostavljali djecu: Optuženi za 700 prekršaja, čak i za inceste

Optužbe između ostalog uključuju i razne oblike mučenja, silovanje i trgovinu ljudima. Među žrtvama su djeca različite dobi, no o njima još nisu poznati detalji

Jenise Spurgeon (52) je uhićena, a muž joj Daniel (47) već otprije služi kaznu za drugi zločin. Sada ih se u prvom redu tereti za incest, seksualno uznemiravanje prvog stupnja, zlostavljanje djece te poticanje djece na nemoralne činove. Ostale optužbe uključuju mučenje, silovanje, nasilno ponašanje praćeno gušenjem te naposljetku i trgovinu ljudima. 

Supružnici iz Cape Corala na Floridi optuženi su po više od 300 točaka pojedinačno nakon što su ranije ovog tjedna uhićeni pod sumnjom da su seksualno zlostavljali desetero djece. Par je uhićen nakon što ih je na policiji prijavila 19-godišnja djevojka tvrdeći da ju je par zlostavljao od 12. do 16. godine.

Njezina prijava potaknula je policiju na temeljitu istragu te su se uputili u njihovu kuću u Alabami gdje su prije živjeli. U izvještaju policije stoji da su supružnici za vrijeme boravka u Florenceu godinama zlostavljali djecu. Informacije o ostalim maloljetnim žrtvama još nisu poznate, policija je samo istaknula da se radi o djeci od nekoliko godina do djece tinejdžerske dobi. 

U pritvoru čekaju izručenje u Alabamu gdje će im se suditi.

Komentari (19)
  • Ovakvi kod nas od grada Zagreba dobiju socijalni stan i još i vrlo dobre pare svaki mjesec !

    14. 3. 2017,   23:41
  • Vidiš im na faci da su kriminalci, bez da išta zucnu...

    14. 3. 2017,   22:53
  • Izgledaju kao kreteni oboje ja ovakve znam nanjušiti na kilometar i prije nego sam pročitao članak kada sam im samo njuške vidio znao sam da se radio o nekim pacijentima.

    14. 3. 2017,   22:42