Obavijesti

News

Komentari 10

Zlostavljali kćer (7): Tukli su ju i vrijeđali, otac ju bacao u zid...

Nakon što su sukobi oca i majke prešli svaku mjeru, Centar za socijalnu skrb je smjestio majku i kćer u sigurnu kuću. No, majka ju je tamo također zlostavljala. Premještena je u udomiteljsku obitelj

VIDEO

Općinsko državno odvjetništvo iz Bjelovara u siječnju je podignulo optužnicu protiv 38-godišnje majke i 53-godišnjeg oca s područja Bjelovara zbog grubog zanemarivanja podizanja i odgoja djeteta. Optužnicu protiv oca i majke sada sedmogodišnjeg djeteta mora još potvrditi bjelovarski Općinski sud kako bi roditelji s područja Bjelovara sjeli na optuženičku klupu zbog kazneno djela povrede prava djeteta.  

U optužnici se navodi da je nehumano ponašanje majke započelo još za vrijeme trudnoće, jer se opijala, a što može utjecati na fetus čime postoji mogućnost razvoja iste sklonosti prema alkoholu. Obimna optužnica na teret ocu stavlja da je od travnja 2016. živio u 'svom svijetu' ne pokazujući interes za odgoj djeteta jer je uglavnom vrijeme provodio pred računalom.

Njegovo ponašanje spram djeteta se nije promijenilo ni nakon što je Centar za socijalnu skrb tijekom travnja 2016. godine mu dao rok od šest mjeseci da promijeni ponašanje. Čak više za vrijeme nadzora od strane stručne osobe Centra tada 50-godišnji otac se prema djetetu ponašao ne samo nezainteresirano nego je dijete, kad se otac napio, slušalo verbalne sukobe između njega i djetetove majke koji su znali često prerasti u fizički obračun.

Nakon što je nasilje prevršilo sve mjere, Centar je majku i dijete smjestio u sigurnu kuću. Tijekom razgovora s majkom saznalo se da je otac tukao dijete, po licu, stražnjici, pri čemu se nije libio koristiti i šibu te djevojčicu vukao za kosu. U svom zlostavljanju je išao tako daleko da je kćer znao baciti u zid. Uslijed takvog zlostavljanja Centar je curicu smjestio u udomiteljsku obitelj.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

No, to je bio samo dio zlostavljanja kroz koje je prolazilo dijete, jer ni majka nije pokazala majčinsku ljubav već se i ona pridružila ocu u zlostavljanju. Dijete je tijekom razgovora s djelatnicima Centra ispričalo za svoje traumatične i dane užasa koje su joj priredili roditelji.  

Kod majke je utvrđeno da se radi o osobi koja je ovisna o alkoholu. U takvim trenucima je često i za vrijeme boravka u sigurnoj kući znala verbalno, ali i fizički zlostavljati dijete. Povlačila ju je za kosu. Kako je cijelo vrijeme pila alkohol i lijekove te je dijete žurno smješteno u udomiteljsku obitelj, a majka je maknuta iz sigurne kuće.

Tijekom istrage otac je negirao sve što mu je stavljeno na teret, a majka nije željela iznositi obranu. Odvjetništvo u optužnici traži za oca uvjetni zatvor u trajanju od devet mjeseci s rokom kušnje od tri godine. Za 15 godina mlađu suprugu se u optužnom aktu traži šest mjeseci zatvora, ali uvjetnog s rokom kušnje od dvije godine. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Ava Karabatić dobila je više glasova od Plenkijeve ministrice kulture Obuljen Koržinek!
SPEKTAKL

Ava Karabatić dobila je više glasova od Plenkijeve ministrice kulture Obuljen Koržinek!

Lani sam u ovo vrijeme bila doma u alkoholiziranom stanju. Ovo je veliki uspjeh za mene i moj mali tim velikih ljudi, rekla je Karabatić

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'
NAKON IZBORNE NOĆI

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'

Kao i do sada, ja ću se i u ovoj situaciji do kraja držati slova i duha hrvatskog Ustava - napisao je Milanović
Ovo su 'preskakači' izbora: U Sabor idu Vučemilović, Zurovec, Stier, Bartulica, Krstičević...
PREFERENCIJALNI GLASOVI

Ovo su 'preskakači' izbora: U Sabor idu Vučemilović, Zurovec, Stier, Bartulica, Krstičević...

Preferencijalni glasovi su skinuli mandate Mostu, Domovinskom pokretu, PGS-u, ali otkrili i stranačke netrpeljivosti i pomrsili planove šefovima stranaka. Čačić i Glavašević ipak neće u Sabor