Obavijesti

News

Komentari 57

Zmajlović o optužbama HDZ-a: 'Očito se kampanja zahuktala'

Zmajlović o optužbama HDZ-a: 'Očito se kampanja zahuktala'
1

HDZ tvrdi da su preliminarni nalazi Državne revizije pokazali da je preseljenjem Fonda za zaštitu okoliša u Zagreb Tower, Zmajlović oštetio državni proračun

VIDEO

HDZ tvrdi da su preliminarni nalazi Državne revizije pokazali da je preseljenjem Fonda za zaštitu okoliša u Zagreb Tower, ministar Zmajlović oštetio državni proračun - jer je najam ondje skuplji. No, nalaze nisu pokazali javnosti.

Mihaela Zmajlovića optužili su i da u njegovu resoru postoji niz primjera, kako kažu, uhljebljivanja. Navode primjer ravnateljice Parka prirode Velebit, ravnatelja Parka prirode Biokovo i Lonjsko polje koji su članovi SDP-a ili su uz njih usko vezani.

Ministar Zmajlović je gostujući u Dnevniku Nove TV porekao te optužbe rekavši da je to dio HDZ-ove predizborne kampanje.

- Činjenica je da je ova Vlada morala 15 tisuća ljudi, zaposlenih u državnim tvrtkama i u državnoj upravi, otpustiti ili umiroviti. To je sve posljedica dugogodišnjih uhljebljivanja HDZ-ovih vlada. Ova Vlada je to učinila kako bi ta poduzeća stvorila efikasnima i konkurentnima. Što se tiče Državne revizije, nalaz još nije završen, on je u tijeku. Postupak je takav da se Ministarstvo i Fond moraju očitovati i mi ćemo određene nalaze pobijati - rekao je.

Na pitanje kako će reagirati ako nalaz bude negativan, Zmajlović je rekao:

- To je pravo Državne revizije, mi imamo pravo to pobijati i dokazivati i argumentirati da to nije točno. Da se povećala efikasnost rada ministarstva i Fonda za zaštitu okoliša je dokaz da Fond za zaštitu okoliša s jednakim brojem zaposlenih u protekle dvije godine obrađuje 10 puta više zahtjeva, ugovora i provodi projekata. 10 puta više nego se to provodilo u prethodnim mandatima. To su sve one obiteljske kuće, stambene zgrade, elektronički uređaji, vozila, škole i vrtići koje se ove godine obnavljaju.

Komentirao je  i ukidanje povratne naknade od 50 lipa za pet ambalažu od mliječnih proizvoda. Rekao je da od toga imaju korist svi građani  jer su ukidanjem naknade omogućili pojeftinjenje mlijeka i mliječnih proizvoda.

- Trgovci su ispunili svoje obećanje, a udio te ambalaže je tek 10% što znači da 90% ambalaže ima pravo na naknadu od 50 lipa, tako da nitko nije oštećen - kazao je.


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 57
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
Splićanka odvela kćer u bolnicu, još ne može doći k sebi: 'Pitala sam se, ok ljudi, čemu sve to?'
NAPISALA SVOJE ISKUSTVO

Splićanka odvela kćer u bolnicu, još ne može doći k sebi: 'Pitala sam se, ok ljudi, čemu sve to?'

Došli smo u popodnevnim satima, svi, ali baš svi su bili maksimalno angažirani oko moje kćeri. Do te mjere kad sam pomislila: 'Ok, ljudi, to je samo mali prst. Čemu toliki angažman, napisala je