Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Značajan korak: RH se spaja na sustav informacija Shengena

Spajanje na Schengenski informacijski sustav potvrda je važnosti Republike Hrvatske u obrani vanjskih granica i značajan korak prema ispunjavanju kriterija za ulazak u  schengenski sustav

Predsjednik Vlade RH Andrej Plenković sudjelovat će u utorak u Policijskoj postaji granične policije na Bregani na predstavljanju Schengenskog informacijskog sustava, priopćeno je večeras iz Vladine Službe za odnose s javnošću.

Spajanje na Schengenski informacijski sustav potvrda je važnosti Republike Hrvatske u obrani vanjskih granica i značajan korak prema ispunjavanju kriterija za ulazak u  schengenski sustav. Pristup je to glavnom alatu u suradnji policija schengenskog prostora pomoću kojeg se godišnje pronađe preko 200.000 traženih osoba, vozila, isprava i predmeta, ističe se u priopćenju.

Projekt implementacije Schengenskog informacijskog Sustava u Republici Hrvatskoj vrijedan je oko 5 milijuna eura, financiran sredstvima iz europskih fondova.

Komentari (9)
  • Ogroman uspeh Hrvatske politike...cak bi predlozio da ovaj dan bude proglasen neradnim...plenki komplimenti.znam da si nocima ostajaobudan zbog organizacijskih,komunikativnih i ekonomskih problema ove realizacije...Bravo!

    27. 6. 2017,   00:27
  • Jaka stvar zbilja se hrvatski politicari mogu pohvaliti sa svojim radom s obzirom da smo deset godina ulazili u EU a sada cemo sljedecih deset ulaziti u Shengen i to sve zahvaljujuci najbeznacajnije drzavice u EU

    26. 6. 2017,   22:57
  • Jao, opet ovaj.... Thup! [onomatopeja sraza čela i tastature]

    27. 6. 2017,   01:06