Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Znaju zakupiti cijeli kat i ne ići nikud, a jako vole i naše kekse'

None Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Na Jadran stižu u luksuznim jahtama s cijelom svitom. Često traže da kuhaju njihovi kuhari, a najviše troše na vrhunsko piće. Tako su prošli vikend u jednom klubu u Dubrovniku potrošili 50.000 eura

Dolazak šeika u hotele visoke kategorije u Dalmaciji najčešće zahtijeva golem angažman osoblja jer bogati gosti za sebe i svoju svitu unajme cijeli kat hotela ili čak dva.

Ako hotel ima svoju marinu, na vez obično stižu s dvije do tri jahte. Na jednoj je uvaženi gost, a na drugima plovi osoblje.

- Imali smo jednu bogatu gošću koja je zakupila cijeli kat i uopće nije izlazila iz sobe. Nitko ju nije vidio. Jedino čega se sjećam u vezi s tim boravkom jest da su joj se jako svidjeli Jadro keksi koje smo držali u baru u sobi, pa smo joj tih keksića dostavljali ogromne količine - doznajemo iz jednog luksuznog hotela na splitskom području.

MILIJARDERI U PROVODU Što su sve pili za 50.000 eura? Pogledajte račun iz 'Revelina'

Bogati gosti obično ranije dostave svoje zahtjeve u hotelsku službu jer većina hotela na obali na skladištu ne drži na desetke boca skupog pića, poput pjenušca Crystal.

- Ali nisu to samo zahtjevi vezani uz vrhunsko piće. Bogati gosti često traže da im se kuha na način na koji su naviknuli jesti te ne žele usluge naših kuhara. Tako traže začine koje često kod nas nemate gdje kupiti. Mnogi donesu svoje začine i dovedu svoje kuhare pa traže da im ustupimo kuhinju. Svoje začine mogu donijeti, ali, primjerice, meso ili ribu ne dozvoljavamo jer takve namirnice moraju biti certificirane – kaže naš sugovornik. Lani je na Korčuli boravio šeik Hamad bin Khalifa Al Thani, koji je stigao sa svoje tri žene, djecom i unucima. Po Jadranu je plovio 125 metarskom jahtom Katara, koja je inače 14. najveća jahta na svijetu. Usidrili su se nedaleko od Lumbarde, a potom sišli na obalu osvježiti u konobi Feral, no njihov boravak je prošao bez luksuznih zahtjeva.

INCIDENT U REVELINU Šeici nisu htjeli platiti: 'Zna se da VIP loža košta 1000 eura'

Prije desetak godina, u splitski hotel Le Meridien Lav stigla je marokanska princeza Lalla Meryem. Ona je tad unajmila dva kata hotela, jedan za sebe, a drugi za 30 članova osoblja. To i ne bi ispao problem da nije došla dva dana prije zakazanog termina pa su u hotelu u zadnji tren ljude premještali u druge sobe. Prošlog vikenda u Dubrovniku, kako piše Dubrovački dnevnik, šeici su u jednom klubu odbili platiti račun od 50.000 eura.

Tema: Hrvatska

Komentari (41)
  • Kako su premještali goste? Zar ti ljudi koji su već rezervirali su odjednom bezvrijedni ?

    12. 6. 2019,   22:29
  • Kad malo bolje razmislim samo rade probleme kad dođu.

    12. 6. 2019,   21:59
  • Trebaju kupit Hajduk, jedino tako taj mizerni klub moze nesto napraviti, mogli bi ici na drugo mjesto mozda

    12. 6. 2019,   21:53