Obavijesti

News

Komentari 441

Zoki izvan kontrole: Opalio je po 'Karavasi', ali i 'Kitarovićki'

Zoki izvan kontrole: Opalio je po 'Karavasi', ali  i 'Kitarovićki'
1

Zoran Milanović je u srijedu navečer u u zagrebačkoj Dubravi u prostačenju i omalovažavanju protivnika nadmašio sebe. A to nije bio lak zadatak... Čak se i neki SDP-ovci srame

VIDEO

U dječjem kazalištu u zagrebačkoj Dubravi Zoran Milanović na stranačkom je skupu koristio rječnik kakav očekujemo u pivnici.

Predsjednicu nazvao 'šaka jada'

- Dok su Kitarovićka i Karavaso olajavali u Mađarskoj, mi smo pomagali ljudima. Nismo se ogradili žicom, niti ćemo to ikada napraviti - kazao je šef SDP-a dodavši kako je Kolinda Grabar Kitarović “šaka jada”, koju poznaje “otkad je Karamarku virila iz džepa”.

Kakav gaf. Tim je nastupom Zoran Milanović u prostačenju i omalovažavanju protivnika nadmašio sebe. A to nije bio lak zadatak. Pokušate li izguglati frazu “Milanović izvrijeđao”, internetska tražilica ponudit će vam mamićevski svemir uvreda, potvora te omalovažavanja pojedinaca i skupina, povijesnih epoha i civilizacija, država i naroda.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Bazično ste ljudski nepošteni - rekao je Đuri Popijaču. 

Potom je izvrijeđao biskupe: 

- Nije riječ o Crkvi nego o određenim biskupima koji su militantni i koji provociraju i isključivo ih zanima imovina. HDZ je vrijeđao sto puta, evo jedne kratke uvrede: “HDZ jednako lijenost, jednako indolentnost”.

Pogrdno se odnosio i prema nekim kolektivitetima, npr. prema Cincarima. Napadao je Bizant, veliko i slavno carstvo iza kojeg su ostala stoljeća umjetnosti.

S prezirom se odnosio prema susjednim državama ili političkim strankama.

Srbiju je opisao kao muhu, Hrvatsku kao orla, a slično se izražavao i o Mađarskoj, čiji su lideri - koje doduše ne bi bilo pametno hvaliti - odahnuli kad je otišao.

Lani u svibnju izvrijeđao je i briselsku administraciju.

- Koliko je vremena, sati, tjedana Grčić trebao provesti u upornom, hladnom pregovaranju s Bruxellesom i čelnim ljudima, s ljudima koji su po demokratskom legitimitetu pet kopalja ispod njega...

Sličan rječnik koristi i Ranko Ostojić, koji je nakon formiranja koalicije HDZ-a i Mosta na Facebooku napisao: “Ćuprijaneri pokazali pravo lice i uz glasove pritvorenika prošla Vlada...”.

Holy: Milanović ima potpuno poremećen sustav vrijednosti

Na ljevici je zavladalo zgražanje. Ovakav rječnik stranke kojoj su pripadali Krleža, Cesarec, Prica, Tuđman, Tripalo, malo je koga oduševio. 

- Mislim da gospodin Milanović ima potpuno poremećen sustav vrijednosti i čini se da to s vremenom eskalira, umjesto da se malo smiri - rekla je bivša članica SDP-a Mirela Holy.

Vidović: Mene je ipak malo sram

Oglasio se i Davorko Vidović. 

- Mene je ipak malo sram zbog razine javne komunikacije mojeg predsjednika. KGK je osoba o kojoj možemo privatno misliti što hoćemo, ali i institucija neposredno izabrana od građana. Ne krije li se iza te izjave zapravo prezir i omalovažavanje vlastitih građana i djetinjasta frustracija gubitnika! Od osobnih diskvalifikacija bih radije želio čuti sadržajnu kritiku. Za njega često kažu da je salonski političar jer se ne voli baš družiti s ljudima, a ovakvom retorikom sve više postaje saloonskim političarom! Mislim na saloone s Divljeg zapada - napisao je Vidović na Facebooku.

HDZ: Mi smo njegove žrtve

HDZ se nakon ovog ispada požalio, s pravom, na govor mržnje.

HDZ tvrdi kako nije novost što Milanović u nedostatku vlastite političke vizije ili programa vrijeđa političke oponente i ustrajava na incidentnim situacijama, jer je tako četiri godine vodio državu, ostavivši iza sebe "potpuno devastirano gospodarstvo, nikad veću stopu zaduženja države, ideologizirane kulturne institucije i uništenu socijalnu strukturu društva".

- Šef SDP-a ponaša se krajnje neodgovorno šireći govor mržnje radi ostvarivanja osobnih političkih interesa. Na ovakve napade nećemo uzvraćati već apeliramo na medije da ne budu kanal za transmisiju i širenje govora mržnje - poručuju iz HDZ-a.

Klizimo prema rubu pameti...

Milanović ovim nanosi veliku političku štetu, ne samo sebi i stranci nego i zemlji. Prodor prostačkog diskursa s margina, iz pivnica, u srce političke moći, u politiku srednje struje, ne sluti na dobro. Klizimo prema rubu pameti.

Škola Zdravka Mamića 'Maminja'

Iako s prezirom govori o subkulturi cajki, njegov bi rječnik iz Dubrave prije išao uz Sandru Afriku nego uz Bacha. Bio je kao Mamić.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 441
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a
Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1