Obavijesti

News

Komentari 1567

Kolinda: Jesmo li mi dosadili ljudima? Milanović: Odavno...

Kolinda: Jesmo li mi dosadili ljudima? Milanović: Odavno...
16

Gotovo dva i pol sata raspravljali su Kolinda Grabar Kitarović i Zoran Milanović u prvoj debati uoči drugog kruga izbora. No na kraju je najviše pažnje preotelo tko je tražio da se preskoči zadnji set pitanja

VIDEO

22.20 Oba kandidata na kraju sučeljavanja su u završnim riječima biračima poručili zašto trebaju glasati za njih.

Završena prva televizijska debata predsjedničkih kandidata Zorana Milanovića i Kolinde Grabar-Kitarović nakon više od dva sata Reporterke: Bojana Mrvoš Pavić i Maja Krištafor

Posted by 24sata on Monday, December 30, 2019

22.15. Jedno od tih blic pitanja je i iznenadni susret sa Zdravkom Mamićem. Kolinda bi ga pozvala da se preda, a Milanović je rekao uz smijeh da bi se vjerojatno rukovao s njim i da mu ne bi ništa rekao.

Na zahtjev jednog stožera izbacili su kategoriju - Kratko i jasno, kažu iz RTL-a. Tu je nastala pomutnja, a Milanović se čudio da nije on to tražio. Predsjednica se isto čudila te pogledala na sat i pitala Jesmo li dosadili ljudima?.  Milanović je na to dodao da su dosadili odavno. Radi se o pitanjima od 30 sekundi. No ipak se nastavilo s tim pitanjima.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

22.10 - Ponašat ću se dalje kao normalna pristupačna osoba, kojoj svatko može pristupiti na ulici - rekla je predsjednica. 

Milanović je dodao da se suzdržava da ne koristi fraze 'moj narod', već da smo svi hrvatski građani.

- A šta sam ja? Kriva Hrvatska? - rekao je i dodao da to djeluje posvojiteljski i da se boji toga.

22.05 Na izjavu da je za svog mandata više bio u restoranu nego u Banskim dvorima, kaže da to nije točno. Dodao je i da je premijer 24 sata, a ne samo u uredu. 

22.00 Predsjednik osobno

 Milan Bandić je prva tema. 

- On je gradonačelnik najvećeg grada, a kad je riječ o optužnici, svatko je nevin dok mu se ne dokaže krivnja pravomoćnom presudom. I tim načelom vodit ću se za svakog građanina - rekla je te nastavila o slučajevima gdje su se dokazale krive optužbe.

- U Hrvatskoj su se živi od rada, oni koji su glupi, a HDZ živi od nedostatka dokaza - rekao je Milanović.

Na izjavu predsjednice da bi trebalo ubrzati suđenja, Milanović se zapjenio pitavši je: Kako?

- Nisu sva kaznena djela ista - rekao je Milanović i spomenuo Čačića i njegovu prometnu nesreću. 

- Bandić je opasnost i sramota za grad u kojem živim. Ne zato jer je Hercegovac, već zato jer je to mutno društvo  i to su vaši prijatelji- rekao je Milanović.

- Bandić je bio mentor vašem stranačkom šefu, Bernardiću, - poručila mu je.

21.55 - Milanović je odlučio postaviti pitanje sam sebi i istaknuti neinformiranost.

- Samo sam čekao da mi spomenete ovrhe. To je čedo HDZ-a  - rekao je Milanović koji je dodao da su ukinuli ovršitelje i da je čitav niz činjenica na njegovoj strani.

- Nijedna hrvatska vlada neće od mene doživjeti ovakvu neiskrenost i nepoštenje- rekao joj je Milanović.

Kolinda mu je poručila da je povećao poreze, dug, nije riješio pitanje ovrha, počelo je iseljavanje.

- Zašto netko, za kojeg se cijela Hrvatska slaže da je bio najlošiji, sada želi biti predsjednik Hrvatske

- 2015. ste nas operetnim udarom prevarili. Stvarno je tužno da netko nakon pet godina mandata ne zna ništa - poručio joj je i spomenuo smanjivanje poreza na dohodak, rast gospodarstva te istaknuo da smo sada najmediokritetskija država.

- Ništa od ovog što ste rekli nije točno - poručio joj je.

- Činjenica je da ste bogatima omogućili kriminalne predstečajne nagodbe - odgovorila mu je.

- Stalno čitate tih par rečenica koje su vam napisali. Ništa od toga nije istina - poručio joj je.

21.50 Predsjednica je za ukidanje rada nedjeljom.

- Iz solidarnosti s radnicima, uglavnom ženama. Oni imaju pravo na slobodan dan s obitelji. Treba to sve posložiti i vidjeti koji su ekonomski učinci. Možemo si priuštiti tu neradnu nedjelju - rekla je Kolinda Grabar Kitarović.

- Ne mora se raditi nedjeljom. Države funkcioniraju i bez toga - rekao je Milanović. 

Milanović je krenuo pričati o franku i podršci Snage na što je, kaže, ponosan. 

Predsjednica je dodala da će se ona nastaviti boriti za blokirane.

21.45  - Crkva i politika- 

Na pitanje treba li predsjednik biti praktičan vjernik, Kitarović kaže da ne, iako ona jest.

- Moj odlazak u Crkvu je prvenstveno kao vjernice, a ne predsjednice - dodala je. 

- Umjesto da date vremena da se formira vlada, vi ste organizirali privatnu vladu, to je neustavno ponašanje i osnova za opoziv kad bi ga kod nas bilo - rekao joj je. 

- Tko ste vi da govorite u ime naroda? - rekao je Milanović, na što je Kolinda odgovorila: 'Pa hrvatska predsjednica'. Milanović je rekao da nema hrabrosti govoriti u ime cijelog naroda.

- Kad ste se željeli zabarakidarali Banske dvore, rekli ste da nećete prihvatiti vladu, tada ste kršili ustav, bilo je puno toga - rekla je Kolinda Milanoviću koji joj je odgovorio da je s Petrovom 2015. izvela mali puč.

- Vi ste prekršili ustav, sastavili ste privatnu vladu, natjerali i Karamarka da prihvati čovjeka koji ne zna hrvatski. I vi meni govorite o puču. Ja ću ustav poštovati kao Bibliju - rekao je.

- Bila sam vrlo korektna. Konzultirala sam se s ustavnim pravnicima diljem države, nikakav puč nisam pripremala. A vi ste meni kad je Karamarko donio 76 državnika rekli da mogu osnovati svoju vladu i bit državnica ili biti njegova marioneta - odgovorila je.

- Vi ste to htjeli pod svaku cijenu to zbrčkati. Mi smo se dogovorili da Petrov bude premijer, vi ste izvršili operetni državni udar - uzvratio je.

21.40 - Ne dijelim birače na Škorine, lijeve, desne. Sve su to hrvatski birači, tražim povjerenje programom. Stojim uz taj stav da vlast proizlazi iz naroda - rekla je predsjednica na pitanje oko Škorine izjave da će on nadopisati broj 3 na svoj listić i učiniti ga nevažećim.

- Škoro će napraviti ono što hoće. Oni su ga gazili, sad hoće da budu sukandidati. Glasači će odlučiti kako odluče, ja ću to prihvatiti - dodao je Milanović.

21.35 Milanović kaže da ne zna koliko ministarstava ima Plenkovićeva vlada i da je potpuno nebitno.

- Ne mora značiti da manji broj ministarstava znači kvalitetniji rad - rekao je.

Predsjednica misli da se broj ministarstava može reducirati, a kaže i da ne želi spekulirati o tome koja bi trebalo smanjiti ili ukidati.

- Ne vidim veće učinke većeg broja ministarstava. Bitno je što se radi - kaže

21.30 O odnosu s premijerom

- Nije riječ o idili. Pružila sam ruku i gospodinu Milanoviću. Ne da je nije prihvatio, nego nije priznao moj izbor. Uopće niste htjeli čestitati. Žao mi je što niste htjeli surađivati. Kad bude potrebno, kritizirat ću i dalje - izjavila je te dodala da je surađival i sa Oreškovićem, a da je bila i kritična prema Plenkovićevoj vladi dok nisu našli zajednički jezik.

- Nudila je suradnju tako što je prijetila i išla u šatore. To je nasilničko ponašanje. To je deal s HDZ-om da se sruši vlast. Pozivala me da dam ostavku - rekla je premijerka. 

- Ne znam da li je vama normalno da šator bude tako dugo na ulici - pitala ga je predsjednica.

- Vi morate biti predsjednik svih državljana i državljanik, pa i HDZ-ovih. Kako ćete s mržnjom tako raditi - upitala ga je.

Milanović je rekao da je spreman na ozbiljnu suradnju, a ne na perfidnu igru. 

- S Plenkovićem, dok god bude imao većinu, surađivat ćemo. I dalje sam ja Hrvat koji je najviše puta predstavljao Hrvatsku u Europskom vijeću - rekao je i dodao da neće sramotiti Hrvatsku.

- Vi ste pet godina bili predsjednica i došli ste do ograde Bijele kuće - poručio je Milanović predsjednici i rekao da ima puno jače veze.

21.25  8000 eura mogu dobiti birokrati, NATO-vci, to je ogromna plaća. To je manipuliranje i zavođenje ljudi.

- Žao mi je što obeshrabrujete mlade. O ovim sam poslovima razgovarala s državama kao što su SAD, Kina, Izrael. Tvrdim da je to moguće - rekla je. Dodala je i kako je riječ bila o Izraelu i da se radi o većem broju od pet, šest ljudi.

- ICT industrija, posebno gaming, je u porastu i tu će biti najveće plaće i to će omogućiti ostanak ljudi i da rade za strane tvrtke - rekla mu je.

Milanović je dodao kako je svoj novac zaradio pomagajući tvrtkama te je spomenuo hrvatsku tvrtku obuće i tako spasio 10- 50 radnih mjesta.

- Otvarala sam i otvaram prostor za gospodarstvo - rekla je Grabar Kitarović i dodala da je sklopljeno puno ugovora.

21.20 - Predsjednica misli da smo u vrijeme prve Sanaderove vlasti bili spremniji za euro nego danas. 

Milanović je uzvratio kako ga opet spominje i da će još malo postati polubog. Rekao je i kako su lovili generale po svijetu i ostavili nam dug.

Dok ste lovili generale po svijetu, nema šanse da bismo ušli, rekao je Milanović.

- Nazivate me suradnikom političkog komesara. Vi ste imali Račana, izašli ste iz ormara 2000. godine - rekla mu je.

- Ovo vam ne služi na čast, ovdje se radi o čovjeku koji je naglo umro, u dva mjeseca, nikakav on moj mentor nije bio. Nitko me nije instalirao u NATO - poručio je.

- Ne vrijeđam pokojnog Račana. Govorila sam o vama - rekla je

 

21.10  - Egzodus iz Hrvatske počeo je vašim predstečajnim nagodbama- rekla je predsjednica. Milanović joj je uzvratio da su se granice otvorile ulaskom u EU.

- Otišao sam s vlasti 2015. godine. Što ste napravili po tom pitanju? - pitao ju je u temi oko demografije.

Komentirao je i kako je time spašeno na tisuće radnih mjesta.

Govoreći o plaćama, spomenuo je predsjedničinu izjavu o 8000 eura.

- Ja s ljudima razgovaram kao s odraslima. Ne pričam im bajke - rekao je. Kitarović je uzvratila da je danas prosječna plaća oko 600 kuna veća nego 2015. godine.

- Najbolja demografska mjera je poštena vlast - rekao je Milanović.

21.05  - Milanović na kraju ovog bloka nije imao pitanje za Kolindu, a predsjednica mu je rekla da je posvađao Hrvatsku sa saveznicima i susjedima.

- Zašto mislite da ste sada kompetentniji voditi Hrvatsku? - pitala je misleći na Lex Perković.

- Sa lex Perkovićem nemam nikakve veze i to nije zaštita Josipa Perkovića. Vi ste isporučili tog čovjeka stranom pravosuđu. Koja bi to država napravila? Fućka mi se za njega, čovjeka koji je jedan od osnivača HDZ-a - odgovorio joj je.

Predsjednica mu je uzvratila da zbog toga Merkel nije došla na proslavu ulaska u EU.

- S njom sam 2015. odgovarao satima o migrantskoj krizi, kad je ona htjela da 100.000 migranata ostane u Hrvatskoj- rekao joj je.

21.02 - Vojska može pomoći policiji u zaleđu, rekla je predsjednica, vrativši se na migrante, a Milanović joj je odgovorio da je to i radila u njegovom mandatu

21.00 - Na pitanje o Trumpu, predsjednica je rekla da ne bira ona predsjednika i ono kako postupa prema njemu je vodeći računa o interesima Hrvatske.  Kaže da treba stvarati savezništva gdje je najbolje moguće, a spomenula je i da bi se susrela s njim kad bi se našla u prilici.

Milanović je dodao da jedino mi, Bugarska i Malta imamo vize te prigovorio da vlada nije to uspjela riješiti. Dodao je i da Trumpa ne bi komentirao, da to nije njegov izbor.

20.55 - Nastavlja se tema o biračima u BiH. 

- Nikada nisam predlagao da se državljanima u BiH uskrati pravo - rekao je Milanović.

Predsjednica na pitanje o tome zašto misli da je najbolja za birače u BiH kaže da se bori za njih.

- Već godinama, još kao veleposlanica, zalažem se da BiH uđe u akcijski plan za članstvo u NATO-u - izjavila je.

Milanović je izjavio i da ne bi išao Erdoganu, kao što je išla predsjednica.

Predsjednica mu je uzvratila pitanjem kako bi razgovarao s njim kad kontrolira milijunima migranata te je spomenula i žilet žicu koje 'je ostavio u nasljeđe'.

20.50 - Kao predsjednik bit ću distsanciran od politike stranaka. To mogu reći kao lider, a vi to nikad niste bili. Nisam ja '95 nakon Oluje dobio stambeni kredit kao perspektivni kadar - rekao je Milanović. Predsjednica mu je odgovorila da ne želi o njegovim kreditima.

Na izjavu da treba biti predsjednik svih građana, Milanović joj je odgovorio "Jasno, pa ja imam to iskustvo".

Sljedeća tema je BiH, i predsjednica je rekla kako će se nastaviti boriti za pravo hrvatskog naroda da bude jednakopravan s ostala dva naroda.

- Kao premijer, bio sam uvijek cipelom na terenu, nisam tražio glasove, radili smo intenzivno. Komšića znam godinama i kritizirat ću ga. Problem je legitimiteta i legaliteta - rekao je.

Predsjednica mu je uzvratila da joj je neobična izjava jer ga je 2010. podržavao.

- Želim da se Hrvatima pruži sve kao i ostalima - rekla je.

- Da, ja sam ga tada podržavao. Ali nakon godinu dana sam rekao da se to ne radi tako. Ja sam to radio kao politički lider, ne znam gdje ste vi bili tada. Predstavnike hrvatskog naroda trebali bi birati oni koji se etički definiraju kao Hrvati. Ja sam bio svjedok kad je Silajdžić upozoravo Komšića da to nije dobar način i da će to otuđiti Hrvate. Ja učim - izjavio je Milanović.

20.45 - Koliko ste puta vi kritizirali odluke Ustavnog suda? - pitala je predsjednica, na što joj je Milanović uzvratio da to nije sudska vlast. Dodao je da se to može kritizirati.

Na pitanje treba li blokirati put Srbije u EU, Milanović je rekao da ne, bez obzira na to što je govorio.

- Ja sam bio politički lider, vi ste bili politička sljedbenica - rekao je Milanović koji se često vraća na HDZ i Sanadera.

- Nemojte prodavati priče da ste iz skromne obitelji. Vaša obitelj je bila dosta imućna u onom režimu - odgovorio je Milanović Kolindi na izjavu da dolazi iz skromne obitelji. 

- Moj otac koliko je radio i dao državi, bio bi milijarder- uzvratila mu je.

20.40 - Ne mislim da se na Srbiji treba iskaljivati. To je zemlja u kojoj imamo 30 posto izvoza. Vučića ne bih pozvao, ali na neki način bi s tim ljudima trebalo raditi - rekao je Milanović.

- Rekla sam, dok ne ispuni obećanje o pronalasku nestalih, nema ponovnog susreta - odgovorila mu je i vratila se na podbadanje o njenom dolasku u ministarstvo te je rekla da se penjala od tajnice. Milanović joj je odgovorio da nikad nije bila obična tajnica.

 

20.35 Kitarović: Zašto netko tko je bio loš premijer, a podaci se slažu da ste bili najgori želi postati predsjednikom Hrvatske i doći na dužnost za koju ste rekli da je potpuno nepotrebna i beznačajna?

- Ja sam dobio 30 posto glasova od od ove valjda krive Hrvatske. Pobijedite me u drugom krugu. Ovdje zapomažete, pa ja se kandidiram da spasim Hrvatsku od vašeg i HDZ-ovog kartela. Ostavili ste zemlju u kaosu, zadužili za 120 milijarde kuna, zaduživali smo se po kamati od sedam posto, ostavili smo suficit i peti kvartal rasta - odgovorio joj je. 

Kitarović je rekla kako ona želi okupljanje to je dokazala i prošla svaku stopu države.

20.30  To je zatvoren slučaj, imam pravo smijeniti savjetnike. Nikad nisam tražila od SOA-e da pričaju s njim. To je druga priča što je on manipulirao. Nikakvih prijetnji smrću nije bilo - rekla je predsjednica na pitanje o savjetnicima i Radeljićevoj smjeni.

- Ovo je ozbiljna tema na koju nije odgovorila. Ja nisam proganjao agente SOA-e. Ona nešto insinuira, vjerojatno misli na Linića.

- Vi jako dobro znate da štitim interese i da pred javnosti neću reći razlog smjene Lozančića - rekla je

- Lozančića ste najurili kao zadnjeg kriminalca. To je neljudski - rekao je Milanović

20.27 Na pitanje oko savjetnika, Milanović je rekao da bi pažljivo birao i da ne bi uzimao polusvijet.

Predsjednica mu je uzvratila s imenima Marine Lovrić Merzel, Szabe... i rekla da nije štitila kriminalce i da će to dokazati.

- Štitite Bandića kao da vam je najurođeniji - poručio joj je.

- Vi ste taj koji ste ga birali - uzvratila mu je, a Milanović je odgovorio da ga je izbacio za dva mjeseca.

20.25 - Predsjednicu su upitali koga bi prije pomilovala, Sanadera ili Merčepa te je rekla kako se radi o hipotetskom pitanju i da nitko od njih nije zatražio pomilovanje. Milanović joj je prigovorio da to nije stav.

- Gospođa Kitarović ne zna tko su Sanader i Merčep. To su njoj hipotetske osobe - rekao je Milanović koji je dodao da ne bi pomilovao nikoga. 

- Vi bez Sanadera i HDZ-a ne postojite - poručio je Milanović predsjednici.

20.20 - Treba ukinuti ovlast predsjednika da pomiluje. Ne želim veće ovlasti jer je to put u tiraniju. Potrebno je još neko vrijeme da se centar vlasti prebacuje u parlament - rekao je Milanović na pitanje o ovlastima. Po njemu kod predsjednika postoji prostor za redukcije ovlasti, a ne više.

- Pobijedite me. To je rješenje da me se riješite - rekao je Milanović, a Kitarović mu je odgovorila: I hoću

Predsjednica misli da bi nakon izbora trebalo podrobnije definirati ovlasti, posebno područje vanjske politike i pitanje rada institucija te spomenula zakon o predsjedniku koji bi to potencirao.

20.15 - Na pitanje o izboru prave Hrvatske, Kitarović je rekla:

- Prava Hrvatska je Hrvatska koja nije slučajna Hrvatska. To je zemlja koja je krvlju plaćena, tu nažalost žive ljudi ispod životnog standarda - izjavila je.

- Kad kažete da je Hrvatska prava ili kriva, to je pridjev. Normalno ne znači da oni koji nisu glasali za mene da su nenormalni. Širite netrpeljivost i trgujete mržnjom - rekao joj je Milanović. 

- Ja ne dijelim birače na moje ili vaše, na Škorine, lijeve, desne. Ako je vama normalno reći da je Hrvatska slučajna država - rekla je. 

20.10 Na pitanje postoji li nešto što vrijedi kod predsjednice rekao je ništa. Isto pitanje, predsjednica je prešutjela te je nastavila govoriti o gospodarskom rastu.

Na izjavu da je Sanaderova vlada bila jedna od najuspješnijih, Milanović joj je odgovorio: "On vaš life coach, a danas je dobio  šest godina."

20.05 Ja predsjednik je prva tematska cjelina

- Prije pet godina zemlja je bila u dubokoj krizi. Odlazak mladih je počeo, danas Hrvatska jest bolje. Držim da one makroekonoske čimbenike preliti na račune građana, da svaki građanin bolje živi. Ja sam promjena koja je bila potrebna 2014. godine, sad tražim kontuinuitet. Vrijeme u kojem sam zatekla Hrvatsku bilo je vrijeme opustošene Hrvatske - rekla je predsjednica.

- Imam veliko iskustvo, to je jamstvo da ću se ponašati predvidivo, u pozitivnom smislu. Vodio sam vladu koja je zemlju ostavila u ritmu rasta sa svim pozitivnim trendovima - odgovorio je Milanović. Nastavio je kako je uvjeren da u svemu djeluje bolje od Kolinde Grabar Kitarović.

- Ne znam na što mislite pod požarom - rekao joj je Milanović koji je dodao i kako je Vlada prije njega zemlju zadužila za 135 milijardi kuna. 

20.00 Kreće prva debata, a u uvodu su se rukovali Milanović i Grabar Kitarović.

19.45 Prvi je na RTL stigao Zoran Milanović, a nekoliko minuta nakon njega stigla je i predsjednica Kolinda Grabar Kitarović, iako je bilo najavljeno da će ona biti ta koja prva stiže. No, kandidati se nisu susreli ispred RTL televizije.

Prvi okršaj uoči izbora

Šest je dana ostalo do drugog kruga izbora za predsjednika Republike Hrvatske u kojem kandidat SDP-a Zoran Milanović izaziva aktualnu predsjednicu Kolindu Grabar-Kitarović, kandidatkinju HDZ-a. I pravo je vrijeme za prvo televizijsko sučeljavanje.

Pokretanje videa...

00:58

Večer uoči Silvestrova dvoje kandidata s najvećim brojem glasova u prvom krugu (29,55 posto Milanović, 26,65 posto Grabar-Kitarović) stajat će jedno nasuprot drugog u studiju RTL televizije u Zagrebu, u emisiji "RTL duel: predsjednica ili predsjednik".

Pogledajte video

Javljanje uživo ispred RTL televizije gdje u 20.00 sati počinje prvo sučeljavanje predsjedničkih kandidata Kolinde Grabar-Kitarović i Zorana Milanovića Reporterke: Bojana Mrvoš Pavić i Maja Krištafor

Posted by 24sata on Monday, December 30, 2019

Kako kažu s RTL-a, kandidati će "odgovarati na intrigantna i važna pitanja iz političkog, gospodarskog, društvenog i ostalih područja javnog života".

Bez odgovora na ova pitanja nisu za predsjednika Hrvatske
Bez odgovora na ova pitanja nisu za predsjednika Hrvatske

Urednica je emisije Ana Bulić, a voditelji sučeljavanja su Ivan Vrdoljak i Damira Gregoret. Kandidati bi u sjedište RTL-a trebali stići oko 19 sati, kad ćemo se uključiti uživo na našoj Facebook-stranici i vidjeti kako teku posljednje pripreme u oba stožera.

Emisija na RTL-u počinje u 20 sati i trajat će do 22 sata, a putem mobitela, tableta i računala možete je pratiti na platformi RTLplay. Nakon završetka ponovno ćete na Facebooku 24sata moći čuti prve reakcije poslije sučeljavanja pred televizijskim auditorijem.

Uz ovaj TV-dvoboj, u četvrtak bi se kandidati trebali pojaviti i na Hrvatskoj televiziji, a u petak na Novoj TV, ali kandidati još nisu službeno potvrdili dolazak na njihove adrese.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1567
VIDEO

Tvornica pobjede, Bero koji ne želi ići doma i crvene kravate...
U TABORU POBJEDNIKA

Tvornica pobjede, Bero koji ne želi ići doma i crvene kravate...

Kad je kucnuo čas za prve izlazne ankete, svi su ušutjeli. Sve je stalo. Svi su naćulili uši i samo gledali u veliki ekran na pozornici ispred sebe. Kad se čula vijest da Milanović vodi s 53 posto atmosfera je "eksplodirala"...

'On je obrazovan i sve, ali nije mu bura s Dinare čistila kosti'
ZOKIJEVI GENI KAMENI

'On je obrazovan i sve, ali nije mu bura s Dinare čistila kosti'

GENI KAMENI Novi predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović podrijetlom je iz Cetinske krajine. Mještani Glavica sjećaju se da je kao mali volio hraniti konje...
Milan Bandić je zajedno s Koli doživio teški poraz u Zagrebu
METROPOLA SE CRVENI

Milan Bandić je zajedno s Koli doživio teški poraz u Zagrebu

Zoran Milanović je u Zagrebu osvojio čak 74.000 glasova više od Kolinde Grabar Kitarović koja je imala svesrdnu pomoć Bandića. I to govori o padu njegove moći jer ako što nije želio je Milanović na Pantovčaku.