Obavijesti

News

Komentari 225

Zoran Milanović: 'Štetno je kad te usnime s ustaškom kapom'

Zoran Milanović: 'Štetno je kad te usnime s ustaškom kapom'
6

Kad ste me vidjeli s trorogom partizanskom kapom? Tko to normalan nosi više, pitao se šef SDP-a nakon što je najavio da na komemoraciju u Jasenovac neće s vladajućima

VIDEO

Interpelacijom o radu Vlade SDP traži od Sabora da obveže Vladu da istakne prigovor o nadležnosti arbitražnog suda u Washingtonu u postupku protiv Hrvatske koje su pokrenule banke zbog kredita u švicarcima. 

Između ostalog traže da se pokrene postupak izlaska iz dvostrukih ugovora o uzajamnoj zaštiti ulaganja sklopljenih između Hrvatske i članica EU prije ulaska naše zemlje u punopravno članstvo. Napominje da su ti ugovori i prema stajalištu Europske komisije ništetni. 

Pokretanje videa...

01:01

- Najgore je što se ne ragira. Vlast ne reagira jer se vjerojatno međusobno ne mogu dogovoriti. Ova interpelacia je zaista oblik pomoći jer ne može vlast i premijer funkcionirati samo na način da opstruira prijedloge koalicijskih partnera - rekao je šef SDP-a Zoran Milanović.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

02:32

Napominje da Vlada treba biti minimalno aktivna kako bi se osujetio plan banaka. 

Šef SDP potvrdio je da neće ići na službenu komemoraciju u Jasenovcu. Najavio je svoj odlazak ovih dana sa Savezom antifašista i Srpskim nacionalnim vijećem o čemu će kaže, izvijestiti javnost te da sigurno neće iskakati iz šipražja i o tome izvjestiti na Facebooku. 

- Meni je žao što je sve to započelo prije godinu dana kada je novoizabrana predsjednica Kolinda Grabar Kitarović iz šipražja došla u Jasenovac bez najave pod izlikom da se od toga ne treba raditi politika. To je politika - istaknuo je. 

Napomenuo je da je Jasenovac posljedica sumanute zločinačke politike te da se ne može tretirati kao estrada.

- Volio bih da se u Hrvatskoj dogovorimo što je korisno, odnosno koje izjave i ikonografija zemlji rade štetu. Štetno je kad te usnime s ustaškom kapom, to nije jarmulka, to je štetno. Ajmo to ne raditi. Kad ste me vidjeli s trorogom partizanskom kapom? Tko to normalan nosi više? - rekao je Milanović.

- U Jasenovcu postoje oni koji žale za žrtvama i oni kojima je svejedno. S takvima neću. Imaju pravo na svoje mišljenje, ali mislim da rade štetu Hrvatskoj - rekao je. 

Na izjavu premijera Tihomira Oreškovića da oni koji neće ići na službenu komemoraciju politiziraju, ne poštuju žrtve i time nanose štetu Hrvatskoj Milanović je uzvratio: "Nisam pratio što je rekao Orešković i ne mislim da je to bitno. Neću reći da ne razumije o čemu govori, ali zvuči kao da ne razumije", zaključio je. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 225
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'
O MANDATARU, PLENKOVIĆU, USTAVNOM SUDU...

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'

Predsjednik Milanović se svojim ponašanjem sam doveo u situaciju da se isključuje od mogućnosti da bude mandatar. Političke stranke koje ga podržavaju toga moraju biti svjesne, poručili su s Ustavnog suda
VIDEO Ustavni sud: Milanović ne može biti mandatar ni premijer čak i ako da ostavku
STOP ZA MILANOVIĆA

VIDEO Ustavni sud: Milanović ne može biti mandatar ni premijer čak i ako da ostavku

Na Ustavnom sudu se raspravljalo o načinu na koji se predsjednik RH Zoran Milanović angažirao u izbornoj kampanji