Obavijesti

News

Komentari 258

Zoran Milanović u Međugorju: Ponijet ću odlične dojmove

Zoran Milanović u Međugorju: Ponijet ću odlične dojmove
7

O počecima ukazanja i povijesti župe premijera Zorana Milanovića informirao je župnik fra Marinko Šakota, a prije Međugorja Milanović je posjetio Stolac i Čapljinu

VIDEO

Premijer RH je u sklopu dvodnevne posjete Hercegovini posjetio Međugorje. U ovom Gospinom svetištu primili su ga župnik fra Marinko Šakota i fra Miro Šego. Premijer Milanović raspitivao se o broju hodočasnika koji posjećuju ovo mjesto. Iznenadio se kada je čuo da Međugorje godišnje posjeti više od milijun turista, ali mu je iznenađenje bilo da na Mladifestu u kolovozu tu bude više od pedeset tisuća mladih ljudi.

- A gdje su svi smješteni? - pitao je premijer fra Marinka, a prišao mu je i hodočasnik iz Manchestera koji je zaobišao njegovo osiguranje i premijeru uručio medaljicu s Gospinom likom, na čemu mu je Milanović zahvalio i pozdravio se s ovim hodočasnikom.

- Tko je ovo, što se događa? - pitala nas je hodočasnica iz Irske. Kada smo joj objasnili rekla je kako se, kada dođe kući, može pohvaliti da je upoznala i hrvatskog premijera.

Milanovića je zanimalo kada je u Međugorju napravljena tako velika crkva, a kada je čuo da je izgrađena daleke 1967. godine jako se iznenadio da je već tada Međugorje imalo tako veliku crkvu, što mnogi smatraju znakom uoči ukazanja koja su se dogodila više od desetljeća kasnije. O počecima ukazanja i povijesti župe informirao ga je župnik fra Marinko Šakota, a prije Međugorja Milanović je posjetio Stolac i Čapljinu, te se sastao s brojnim bosansko- hercegovačkim  političarima.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Ustav BiH je pun izazova i problema. Morat će se napraviti i urediti da prava sva tri konstitutivna naroda budu poštivala - kazao je Milanović, naglašavajući i kako su ovo izazovna vremena, te da granica Europske unije ljudima s obje strane neće predstavljati problem.

U Međugorju je obišao crkvu, župni ured i prostor oko crkve, ali nije ništa želio komentirati, na naše inzistiranje tek je rekao kako ''iz Međugorja nosi odlične dojmove''. U utorak će biti i na otvaranju mostarskog sajma gospodarstva, gdje će biti i srpski premijer Ivica Dačić.

- Došao sam zbog Sajma, a ne zbog Dačića. Imat ćemo neslužbeni sastanak - kazao je Milanović novinarima na pitanje hoće li se susresti sa srpskim kolegom.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 258
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a