Obavijesti

Promo sadržaj

Zračna luka Dubrovnik: bolja, veća i ljepša

Zračna luka Dubrovnik: bolja, veća i ljepša
2

Učinkovito povezivanje Dubrovačko- neretvanske županije i Grada Dubrovnika s ostatkom Hrvatske više nije samo pametna ideja, već stvarni projekt koji će uskoro u potpunosti zaživjeti

Realizacijom projekta „Razvoj zračne luke Dubrovnik“ „krajnji jug Hrvatske“ puno je bliži ostatku naše zemlje, a osim efikasne prometne povezanosti, ulaganja u zračnu luku Dubrovnik, otvaraju prostor za snažniji gospodarski i turistički razvoj naše obale. 

Povećani kapaciteti za domaći i međunarodni promet, ubrzanje protoka putnika, skraćivanje vremena čekanja, povećanje zaštite, sigurnosti i udobnosti korisnika zračne luke, neki su od glavnih ciljeva koji su postavljeni u samim začecima pripreme projekta, a njihovom realizacijom znatno će se podići kvaliteta usluge zračnog javnog prijevoza i to na oduševljenje mnogih stranih i domaćih putnika. 

Obnovljena i modernizirana Zračna luka Dubrovnik uključuje novi terminal površine 27.000,00 m2, dogradnju i proširenje uzletno - sletne staze, kao i renovaciju postojećih rubnih staza i spojnica. 

„Novo ruho“ Zračne luke Dubrovnik također obuhvaća ugradnju automatiziranog sustava za prihvat, sigurnosni pregled i otpremu prtljage, zatim rekonstrukciju trafostanice TS2 i izgradnju trafostanice TS3 sa rekonstrukcijom interne elektroenergetske mreže, zatim nabavu aviomostova,  vozila za spašavanje i gašenje, izgradnju novog postrojenja za skladištenja i opskrbu gorivom te dogradnju sustava odvodnje oborinskih voda sa manevarskih površina zračne luke.

Najbolji pokazatelj važnosti i težine ovog projekta je broj putnika koji se u posljednje tri godine gotovo udvostručio. Ukupna vrijednost investicije je 1,5 milijardi kuna koju je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture u uspješnoj suradnji s vodstvom zračne luke Dubrovnik uz značajnu pomoć europskih sredstava uspjelo i realizirati. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Plodine stigle i u Korenicu
PROMO

Plodine stigle i u Korenicu

Otvorenjem supermarketa u Korenici, Plodine su dosegle broj od ukupno 134 supermarketa diljem Hrvatske, te najavljuju nastavak širenja maloprodajne mreže.

Otkriveno tko stoji iza slogana "Dobar izbor Zlatnog vrijedi!"
PROMO

Otkriveno tko stoji iza slogana "Dobar izbor Zlatnog vrijedi!"

U jeku izborne kampanje i brojnih poruka koje nas okružuju svaki dan, nismo mogli ne primijetiti jednu koja će se svidjeti svima
Akademija prirodnog graditeljstva u Vukomeriću
PROMO

Akademija prirodnog graditeljstva u Vukomeriću

Matko Šišak u Vukomeriću vodi akademiju prirodnog graditeljstva, gdje se polaznici kroz 12 dana uče graditi kuće od prirodnih materijala poput drva, slame i gline