Obavijesti

News

Komentari 1

Zračna luka Rijeka ostvarila je rekordan promet u 2018.

Zračna luka Rijeka ostvarila je rekordan promet  u 2018.
1

Lani  je porastao i broj zaposlenih i na vrhuncu sezone bilo ih je gotovo sto, a prvi put je Zračna luka Rijeka zadržala i 50 posto novozaposlenih sezonskih radnika preko zime

VIDEO

Zračna luka Rijeka lani je ostvarila rekordne rezultate - promet 183,6 tisuća putnika, ukupni prihod od 29 milijuna kuna, što je gotovo 50 posto više nego godinu prije, a ostvarena je i rekordna dobit od gotovo 2,3 milijuna kuna, istaknuto je u srijedu na konferenciji za novinare u županijskoj upravi. 

U 2018. godini je Zračna luka Rijeka imala promet 183.606 putnika i gotovo 4,66 milijuna tona tereta, a povećan je i broj obavljenih operacija na aerodromu, na 5460 operacija, neki su od podataka koje su iznijeli direktor Zračne luke Rijeka Tomislav Palalić i zamjenik primorsko-goranskog župana Marko Boras Mandić. 

Lani  je porastao i broj zaposlenih i na vrhuncu sezone bilo ih je gotovo sto, a prvi put je Zračna luka Rijeka zadržala i 50 posto novozaposlenih sezonskih radnika preko zime kako bi ih se sačuvalo za iduću sezonu u kojoj se očekuje daljnji rast prometa.

Zračna luka Rijeka je lani iz vlastitih sredstava i kapitalnih pomoći Ministarstva mora, prometa i infrastrukture i Primorsko-goranske županije nabavila opremu nužnu za povećanje sigurnosnih i prometnih standarda i povećanje vatrogasne kategorije aerodroma. Izgrađen je semafor na raskrižju dviju prometnica, a traje rekonstrukcija zgrade putničkog terminala, koja obuhvaća postavljanje nove stolarije i fasade.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

U posljednjih sedam godina u infrastrukturu Zračne luke Rijeka uloženo je više od 35 milijuna kuna kapitalnih pomoći, od kojih je 3,5 milijuna uložila Primorsko-goranska županija, kao jedan od suvlasnika te zračne luke, istaknuto je na konferenciji za novinare.

Zračna luka Rijeka je za iduću sezonu potvrdila četiri nova avioprijevoznika - TUI, Volotea, Lufthansa i Air Serbia, koji će letjeti za London (Gatwick), Marseille i Beograd.

Pregovara se o uvođenju još nekoliko linija, a potvrđen je ostanak ovogodišnjih novih avioprijevoznika - Condora za Frankfurt i Transavije za Eindhoven.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag