Obavijesti

News

Komentari 10

Zračni napad: Irački lovci F-16 bombardirali ISIL-ovce u Siriji

Irak je trenutno u dobrim odnosima s Iranom i Rusijom, glavnim sirijskim saveznicima u sedmogodišnjem ratu, dok istovremeno uživa veliku potporu koalicije predvođene SAD-om

VIDEO

Irak je u četvrtak izveo zračne udare na Islamsku državu (ISIL) u Siriji, tjedan dana nakon što je premijer Haider al-Abadi najavio da će se njegova zemlja braniti od islamista s druge strane granice.

Irački lovci F-16 bombardirali su položaje ISIL-a nakon konzultacija s vladom sirijskog predsjednika Bašara al-Asada, rekao je irački vojni glasnogovornik.

Abadi je u prosincu prošle godine proglasio konačnu pobjedu nad IS-om u Iraku, no militanti još uvijek prijete iz džepova uz granicu sa Sirijom.

Irak je trenutno u dobrim odnosima s Iranom i Rusijom, glavnim sirijskim saveznicima u sedmogodišnjem ratu, dok istovremeno uživa veliku potporu koalicije predvođene SAD-om.

Asadove snage pojačale napade na zadnje pobunjeničke enklave

 Sirijska vlada u četvrtak je pojačala napore kada je posrijedi preuzimanje zadnjih suparničkih enklava, dok se pobunjenici spremaju na povlačenje iz jedne od njih, a novine pišu o ultimatumu postavljenom drugoj takvoj enklavi. 

Predsjednik Bašar al Asad ovaj je mjesec postigao veliku pobjedu ponovno preuzevši istočnu Gutu, najveće i najjače pobunjeničko uporište blizu Damaska u koje su ušle njegove snage. 

Sjedinjene Države, Velika Britanija i Francuska u subotu su pokrenule zračne napade na tri sirijska cilja u znak odmazde zbog navodnoga kemijskog napada na grad Dumu. 

No ograničena zapadnjačka intervencija nije pokazala veće rezultate na terenu, pa su Asadove vojne snage ondje nastavile s napadima. 

Posljednji pobunjenici povukli su se iz istočne Gute samo nekoliko sati nakon zapadnjačkog bombardiranja. Od tada je vlada fokusirana na ponovno osvajanje manje naseljenih enklava koje su već dugo pod opsadom.

Njihovo zauzimanje će oporbi ostaviti samo dva glavna uporišta koja se nalaze na sjeverozapadu i jugozapadu zemlje, duž sirijske međunarodne granice. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa