Obavijesti

News

Komentari 62

Žrtva čimpanze: Osjećam kako je novo lice oduvijek bilo moje

Žrtva čimpanze: Osjećam kako je novo lice oduvijek bilo moje
7

U stravičnom napadu čimpanze, ljubimca njezine prijateljice, Charla je ostala bez lica. Prošle godine transplantirali su joj lice. Polako je počela micati mišiće lica

VIDEO

Unatoč tome što je ostala bez vida, nosa i ruku u brutalnom napadu čimpanze Travis, Amerikanka Charla Nash (58) kaže kako se osjeća dobro u svojoj novoj koži. Liječnici su joj prošle godine transplantirali cijelo lice koje joj je potpuno unakazila podivljala čimpanza. Charla, koja je umalo umrla zbog teških ozljeda, izjavila je u intervjuu za Hartford Courant, da se s novim licem osjeća kao i prije kobnog napada. 

Otkrila je i kako joj polako počinju raditi mišići i živci u licu te da napokon može izražavati svoje emocije raznim ekspresijama lica te da napokon osjeća mirise i može ponovno normalno jesti. Progovorila je i o svojoj prijateljici Sandri Herold, vlasnici čimpanze, koja je preminula 2010. godine.

- Da je Sandra sada živa, rekla bih joj da mi je žao što se sve to uopće dogodilo, no da se ništa više ne može promijeniti. Što je tu je - miri se sa svojom sudbinom Charla. 

Dodaje kako je Sandra bila 'problematična' te da se više brinula za svog ljubimca, koji ju je umalo ubio, nego za nju. Charli je najveća želja da se opet može smijati te kaže kako svaki dan vježba mišiće usta. Najviše od svega nedostaje joj vid, jer otkako ju je čimpanza oslijepila kćer Briannu (20) nije vidjela.

- Ovisna sam o drugim i njihovoj pomoći. To mi teško pada - kaže Amerikanka koja i dalje osjeća 'fantomsku bol' u šakama koje su joj morali amputirati.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 62
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.