Obavijesti

News

Komentari 69

Žrtva divljaka s Aleje Bologne: 'Tko zna hoće li se oporaviti...'

Žrtva divljaka s Aleje Bologne: 'Tko zna hoće li se oporaviti...'
1

Od prometne u Aleji Bologne u rujnu 2018. godine Dubravko Hrkovac i dalje se oporavlja. S obitelji komunicira pokretom ruke. Općinski sud osudio je krivca za nesreću na liječenje na psihijatriji

VIDEO

Sva snaga koju imam usmjerena je na to da se Dubravko što prije oporavi. Od nesreće je prošlo osam mjeseci i pokušavamo biti pozitivni, iako nam nitko od liječnika ne može dati prognozu kad će biti bolje.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:53

Ispričala nam je to Zvonka Tomasović Hrkovac, žena Dubravka Hrkovca (55), koji je 10. rujna 2018. teško stradao u prometnoj nesreći na zagrebačkoj Aleji Bologne. Izazvao ju je 26-godišnjak iz BiH koji je pod utjecajem droge jurio u Opel Astri. Izazvao je nekoliko sudara, a upravo je najteže prošao Dubravko koji ga je pokušao izbjeći kraj ulice Medpotoki. Vozač Astre se zabio u njegovu Seat Alteu, koju je odbacio unazad. Udarila je u rubni kamen, okrenula se na krov i udarila u VW Golf koji je vozio 60-godišnjak. U tom sudaru je i automobil krivca za nesreću udario također u rubnjak. Otpao mu je kotač te je njegov Opel na kraju stao. Mladić je pobjegao te su ga zaustavili građani i policija. Opel se ubrzo zapalio pa su na kraju intervenirali vatrogasci. Kad je tim Hitne pomoći došao do Dubravka, odmah je počela bitka za njegov život. Prevezli su ga u KBC Sestre milosrdnice, gdje su pokušali zaustaviti unutarnje krvarenje u trbušnoj šupljini i mozgu. Bio je u komi i na respiratoru te su ga nekako uspjeli stabilizirati. Prema riječima obitelji, bio je dugo na intenzivnoj njezi, a od kraja studenog nalazi se u toplicama na rehabilitaciji. Ondje se nalazi i danas.

- On je motorički dosta loše. Nije samostalan i hrani se preko sonde. To su takve teške ozljede u kojima oporavak može trajati nekoliko godina, no ja se ne predajem - rekla je njegova žena. Policija ga, zbog njegova stanja, nije ni mogla ispitati o nesreći. Općinski sud u Zagrebu krivca (26) osudio je na šest mjeseci psihijatrijskog liječenja.

Napušen je jurio i izazvao tri sudara: Šalju ga na psihijatriju
Napušen je jurio i izazvao tri sudara: Šalju ga na psihijatriju

- Početkom godine došao je sudski vještak kako bi ga pregledao. Nije mogao komunicirati s njim - rekla nam je žena nesretnog Dubravka te pojasnila kako ona i dalje pokušava komunicirati s mužem.

Taj “razgovor” je ograničen na pokrete ruke kojom pokazuje odgovore da i ne.

- Na dane kad je dobro, uspije napisati i pokoju riječ na papir. Zbog nesreće mu je stradalo pamćenje i postoji mogućnost da se tog sudara ni ne sjeća - pojasnila je žena. S obzirom na to da je i sama terapeutkinja, uz muža provodi svaki trenutak kako bi pomogla. Zbog toga jer je osuđen na ležanje, s osobljem toplica mora paziti kako mu se ne bi stvorile rane i kako ne bi dobio neku infekciju zbog koje bi ga morali vratiti natrag u bolnicu.

- Trebat će još vremena kako bi mogao ostati sam na sat, dva. To bi bio veliki napredak za njega - rekla je žena.

Inače, Dubravko se više od polovine života bavio energetskim iscjeljivanjem. Bavio se i osteopatijom, čiji je cilj dovođenje organizma u balans kako bi ljudi bili zdravi.

- Ovo je u mojoj praksi naročito važno jer svojim integrativnim pristupom ne tretiram bolest, nego promatram osobu cjelovito, poštujući individualnost svakog pojedinca, a zadovoljstvo mojih klijenata mi je najveća motivacija - napisao je Dubravko na stranici tvrtke u kojoj radi. Od 1990. obavio je više od 25.000 tretmana s ljudima u Hrvatskoj i inozemstvu. Među njima je bilo puno teško pokretnih i nepokretnih ljudi.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 69
VIDEO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca

DP želi 4 ministarstva? Mario Radić za 24sata: To nije istina, ne znam tko to plasira u javnost
IZ MINUTE U MINUTU

DP želi 4 ministarstva? Mario Radić za 24sata: To nije istina, ne znam tko to plasira u javnost

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...
A KLELI SE U JEDINSTVO

Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...

Odlazak bračnog para Raspudić Selak od Mosta, samo je jedan od raskola među partnerima i unutar stranaka nakon izbora. DP se lomi oko koalicija, SDP-ov Grbin na meti kritika, Plenković na dvostrukom udaru...