Obavijesti

News

Komentari 91

Žrtve pijanog divljaka: Trebali su zajedno uživati u mirovini

Žrtve pijanog divljaka: Trebali su zajedno uživati u mirovini
1

Aleksandar Kusalović (67) umro je 37 sati nakon nesreće na Kvatriću. Pijani vozač Nikola Kovačević (26) završio je u zatvoru da opet ne bi nekog pogazio.

VIDEO

Ozlijede su jednostavno bile preteške. Mi smo napravili sve što je bilo u našoj moći. Gospodin je preminuo u 11.05 sati, kazao nam je u srijedu prof. dr. Mate Škegro, predstojnik klinike za kirurgiju KBC-a Zagreb.

Aleksandar Kusalović (67) iz Dubrovnika u ponedjeljak je šetao zagrebačkim Kvaterinkovim trgom. Bio je u društvu žene Ljiljane (66) i obiteljske prijateljice. Nešto prije 22 sata na njih je autom naletio pijani Nikola Kovačević (26).

Iako su joj prolaznici odmah pokušali pomoći, Ljiljana je preminula nekoliko minuta poslije. Aleksandar je imao slab puls. Hitna pomoć, koja je ubrzo stigla ga je morala reanimirati. U bolnicu su ga dovezli u komi s višestrukim ozlijedama glave, mozga, prsnog koša, pluća, rebara, kralježnice, trbuha, jetre i slomljenim nogama.

prometna nesreća


Operirali su ga i smjestili na odjel hitne intenzivne njege. Liječnici su se za njegov život borili punih 37 sati. Od prometne pa sve do smrti, nije znao da je njegova žena preminula u nesreći.

- Žalostan sam. Za prometnu u Zagrebu javila mi je naša zajednička prijateljica. Aleksandra sam poznavao više od 40 godina i radili smo zajedno. Nitko ne može doći sebi - kazao nam je Dragan Maljević, prijatelj obitelj Kusalović.

Spojio ih je turizam i zajednički posao u Yugotursu. Aleksandar je radio u Dubrovniku, gdje su ga svi poznavali kao najiskusnijeg turističkog vodiča. Prema riječima prijatelja, Kusalović je rođen u Popovom polju nedaleko od Trebinja u BiH. Završio je Filološki fakultet u Beogradu i bio je profesor. Nedugo nakon tog poginula su mu braća.

Planirali putovati po Europi

- Jedan od braće stradao je u vojsci, a drugi je poginuo u prometnoj nesreći. Od žive obitelji ostala mu je samo još jedna sestra koja živi u Vojvodini - prisjetio se Maljević. Dodao je da Aleksandar i Ljiljana nikad nisu imali djece. Život su proveli u Dubrovniku. Liljana je radila u općini u tom gradu, dok je Aleksandar vrijeme provodio s turistima. Bio je omiljen posjetiteljima iz Rusije kojima je pokazivao sve čari dubrovačkog primorja. Nedavno je otišao u mirovinu i namjeravao je putovati po zemljama Europe.

- U Zagreb je došao na liječnički pregled, ali je planirao i do ruske ambasade kako bi podigao vizu. Imao je vremena i želio je posjetiti tu zemlju - kazao je neutješno Maljević.

Dodao je kako su Ljiljana i Aleksandar svoje zadnje trenutke proveli uživajući u čarima Zagreba. U ponedjeljak uvečer obiteljska prijateljica odvela ih je u jedan poznati zagrebački restoran. Nešto poslije 21.00 sat platili su račun i izašli na ulicu. Krenuli su šetati i cijelo vrijeme su razgovarali. Došli su do Kvatrića nesvjesni da prema njima juri Nikola u svojem Audiju. Svo troje odbacio je na tlo.

Kusaloviće su prevezli do Rebra, a prijateljicu, s lakšim ozljedama, do KB Merkur.

Nikola Kovačević

Nikolu Kovačevića su u srijedu popodne doveli pred suca istrage Županijskog suda koji mu je odredio mjesec dana istražnog zatvora. U Remetincu je završio zbog opasnosti kako opet ne bi nekog pogazio. Policija ga sumnjiči za izazivanje prometne nesreće i ne pružanje pomoći.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 91
VIDEO

Tko je u ekipi za pregovore između HDZ-a i DP-a: Plenković stavio čovjeka od povjerenja
LOV NA 76 POTPISA

Tko je u ekipi za pregovore između HDZ-a i DP-a: Plenković stavio čovjeka od povjerenja

Plus+ SDP sada predlaže vladu od godinu dana koja bi okupila cijelu oporbu. HDZ-ove pregovore s DP-om će voditi Medved. Most i Možemo za manjinske vlade, ali jedni sa drugima ne mogu

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'
O MANDATARU, PLENKOVIĆU, USTAVNOM SUDU...

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'

Predsjednik Milanović se svojim ponašanjem sam doveo u situaciju da se isključuje od mogućnosti da bude mandatar. Političke stranke koje ga podržavaju toga moraju biti svjesne, poručili su s Ustavnog suda
VIDEO Ustavni sud: Milanović ne može biti mandatar ni premijer čak i ako da ostavku
STOP ZA MILANOVIĆA

VIDEO Ustavni sud: Milanović ne može biti mandatar ni premijer čak i ako da ostavku

Na Ustavnom sudu se raspravljalo o načinu na koji se predsjednik RH Zoran Milanović angažirao u izbornoj kampanji