Obavijesti

News

Komentari 9

Žrtvovala se da spasi druge u nesreći i bila teško opečena

Žrtvovala se da spasi druge u nesreći i bila teško opečena
11

Farzana Abdul Razak bila je stjuardesa na avionu singapurske zračne kompanije koji se srušio 2000. godine u gradu Taipei. Spašavala je putnike i teško stradala

VIDEO

Lice i ruke su mi bili u zavojima. Bolovi su bili strašni. Tražila sam liječnike da mi daju još morfija, no rekli su da ne smiju povećati dozu jer bi to bilo opasno za mene, priča Farzana Abdul Razak (29) koja je 2000. godine preživjela najgoru avionsku nesreću singapurske kompanije Singapore Airlines. Bila je stjuardesa i imala je samo 18 godina kada je zrakoplov pri polijetanju pao u gradu Taipeiju.

- Čuo se udarac, torbe su popadale kao i maske za kisik. Ljudi su zvali upomoć na raznim jezicima. Zrakoplov se zapalio. Digla sam se sa sjedala i počela hodati, no nisam znala kuda idem jer je avion bio u mraku. Sjećam se samo topline i dima - prisjeća se Farzana Abdul Razak. 

U nesreći je poginulo 83 od 179 ljudi, broj bi bio i veći da im Farzana Abdul Razak nije pomogla. Nekoliko je putnika odvukla na sigurno, no sama je teško ozlijeđena. U bolnici je bila 60 dana. Lice i udovi su joj bili opečeni i osjećala je jake bolove. Nakon što su joj skinuli zavoje pala je u depresiju.

- Nisam se mogla prepoznati u zrcalu. Bila sam prestravljena. Po licu i rukama sam imala ožiljke. Imala sam 18 i nisam znala kako da se s tim nosim. Htjela sam biti sama  - kaže Farzana Abdul Razak. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Nakon godina borbe s ozljedama i depresijom danas je sretna majka dječaka (3) i s obitelji živi u Kuala Lumpuru, gdje se preselila 2006.

- Sada živim dan po dan jer život je lijep kada susrećete nove ljude i slušate ptice kako pjevaju - kaže Farzana za Asiaone.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a