Obavijesti

News

Komentari 19

Župan Boban: Ove godine u Splitu rođeno 210 beba više

Župan Boban: Ove godine u Splitu rođeno 210 beba više
1

Osvrčući se na proteklu godinu Splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban u subotu je na konferenciji za novinare najavio potpisivanje ugovora za izgradnju Centra za gospodarenje otpadom u Lećevici...

VIDEO

Na konferenciji za medije održanoj u splitsko-dalmatinskom županijskom HDZ-u uoči božićnih i novogodišnjih blagdana, bili su i HDZ-ovi  saborskih zastupnika te stranke iz IX. i X. izborne jedinice.

Župan Boban rekao je da je županija u protekloj godini radila, u suradnji sa saborskim zastupnicima i Vladom RH, na vlastitim županijskim projektima, a pomagala je i projekte lokalnih zajednica, kojih je ukupno 55, 16 gradova i 39 općina.

Po prvi put čak dvije sjednice Vlade održe su u toj županiji, a posebno je bila bitna sjednica održana 4. svibnja u Splitu gdje je doneseno niz projekata i programa od interesa za Splitsko-dalmatinsku županiju u vrijednosti većoj od dvije milijarde kuna, podsjetio je župan.

- Mjesec dana poslije toga smo s predsjednikom Vlade Andrejom Plenkovićem dogovorili da će se u vezi s tim projektima kontinuirano održavati sastanci, te se tako pratiti dinamika svih aktivnosti, a sada šest mjeseci kasnije tunel Kozjak je s pristupnim cestama uvršten u proračun Hrvatske sa 870 milijuna kuna. Ovdje vam odgovorno tvrdim i da će za mjesec dana biti potpisivanje ugovora za Centar za gospodarenje otpadom u Lećevici koje će iz sredstava EU financirati Ministarstvo zaštite okoliša i energetike, a vrijednost je 59 milijuna eura. To je najveća investicija u povijesti ove županije u jednom ugovoru od njenog osnutka, kazao je župan Boban.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Osvrnuo se, među ostalim, i na decentralizaciju poreznih sredstava, uspostavu centara izvrsnosti, omogućavanje besplatnih udžbenika za učenike osnovnih škola, suradnju s lokalnim zajednicama, ali i 51 specijalizaciju za Dom zdravlja i Hitnu medicinsku pomoć.

Zahvaljujući bespovratnim sredstvima i drugim mjerama koje Splitsko-dalmatinska županija daje mladim obiteljima s djecom, župan Boban je izvijestio kako je u splitskom rodilištu ove godine do jučerašnjeg dana u odnosu na isto razdoblje prošle godine rođeno 210 djece više, zbog čega je ponosan, sretan i zadovoljan.

Uz najave brojnih cestovnih rješenja i infrastrukturne projekte saborski zastupnik Petar Škorić posebno je naglasio dva ključna projekta, most Čiovo-kopno i Pelješki most koji se nalazi u njihovoj izbornoj jedinici, rekavši da su ponosni što se time kreće u spajanje hrvatskog juga.

Vlada je u posljednje dvije godine u aktivne mjere zapošljavanja mladih uložila više od 4,5 milijardi kuna, podsjetio je zastupnik Ante Bačić, dodavši kako je ove godine 71 tisuća novo zaposlenih, a Hrvatska je treća u Europi po broju zaposlenih u ovoj godini.

Zastupnik Miro Kovač rekao je kako je Splitsko-dalmatinska županija u pokretu i da se stvari mijenjaju na bolje.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 19
VIDEO

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca
TUČNJAVA U KLAIĆEVOJ

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca

Veća grupa stranih državljana se pred zatvaranje sukobila s vlasnikom kafića u Klaićevoj ulici u ponedjeljak navečer. U policijsku postaju je privedeno njih četvero, potvrdila nam je zagrebačka policija

Albanka koja je kod Dubrovnika usmrtila brata i sestru jurila je u svom BMW-u čak 170 na sat?!
TRAGEDIJA

Albanka koja je kod Dubrovnika usmrtila brata i sestru jurila je u svom BMW-u čak 170 na sat?!

Albanki Klevisi Ymeri (29) određen je jednomjesečni istražni zatvor
Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto
NAGLA PROMJENA VREMENA

Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto

Čitatelji su nam poslali fotografije sa Žitnjaka gdje je stablo palo na parkirani automobil. Promjenu vremena prati i velik pad temperature, koja je za 20-ak Celzija niža nego jučer u isto vrijeme na sjeveru zemlje