Obavijesti

News

Komentari 156

Glavaš: Možda još večeras postanem cimer Ivi Sanaderu

Glavaš: Možda još večeras postanem cimer Ivi Sanaderu
17

Branimir Glavaš smatra da nema pravnih razloga da mu se ponovno odredi istražni zatvor. Ipak, spreman je prihvatiti odluku suda, kakva god ona bila, rekao je

VIDEO

Nakon šest godina Branimir Glavaš došao je u Sabor . S kolegama iz kluba popio je kavu i nazdravio s viljamovkom prije odluke izvanraspravnog vijeća zagrebačkog Županijskog suda koje će u podne odlučivati o zahtjevu tužiteljstva da se Glavašu ponovno odredi istražni zatvor.

Patrik Macek/PIXSELL

- Prema mom tumačenju, skromnog pravnog znanja i razmišljanja, smatram da nema nikakvih elemenata da mi se odredi pritvor, no sud je sud. Može odlučiti ovako i onako, a kako god odluči spreman sam prihvatiti odluku pa i pod cijenu da kažu: "aj ti još malo u pritvor" - kazao je Glavaš.

VIDEO

Nije propustio spomenuti ni Ivu Sanadera kojeg je ranije prozivao kao glavnog krivca za situaciju u kojoj se našao.

- Čujem da je zatvor pretrpan i Remetinec da nema mjesta, u slučaju da mi se odredi pritvor, s obzirom da nismo u istom dijelu, premijer Sanader i ja, možda me zapadne mjesto da mu budem cime r i da se nađemo u Remetincu još večeras - smijući se je rekao Glavaš.

O Šeksu: 'Vidi mog bivšeg prijatelja'

Glavaš je u društvu HDSSB-ovih zastupnika prošetao Saborom. U dvorani Ante Starčevića gdje su slike portreta svih predsjednika Sabora pa i Vladimira Šeksa kod kojeg se najviše zadržao.

- Vidi mog bivšeg prijatelja. Kako je bio mlad, lijep. Što vrijeme čini od čovjeka. To je jedno povijesno vrijeme koje mora ostati u uspomeni. Vidi kako me gleda, baš me gleda. Jako lijepo su ga nacrtali - rekao je ne skidajući osmijeh s lica.

VIDEO

Zadovoljan i sretan

U Sabor je kaže došao vidjeti kako zastupnici HDSSB-a rade svoj posao i zastupaju li interese građana koji su ih izabrali, rekao je Glavaš o razlozima posjeta Saboru navodeći da je zadovoljan i sretan. Iako godinama nije bio u Saboru pratio je njegov rad.

- Osjećao sam se kao da sam kod kuće i da gledam internu televiziju Hrvatskog sabora, dakle ništa mi nije promaklo , pratio sam redovito sjednice i uopće nisam imao osjećaj da nisam nazočan zajedno sa mojim zastupnicima. Vjerujem da ćemo vrlo brzo nastaviti tu uspješnu započetu suradnju prije 15 - 20 godina - izjavio je Glavaš Novinarima u Saboru.

Prioritet pravna bitka

Upitan znači li to najavu p onovnog političkog angažmana, navodi da mi je apsolutni prioritet pravna bitka koja je pred njim, a što će se dalje događati, kaže, pokazat će vrijeme.

- HDSSB je ozbiljna stranka koja je stasala, koja je provela unutarstranačke izbore i iznjedrila novo mlado vodstvo. Mi stari smo se povukli jedan korak nazad no to ne znači da nećemo davati svoj doprinos u daljnjoj konsolidaciji i jačanju HDSSB-a kao i budućoj parlamentarnoj stranci na nadolazećim parlamentarnim izborima. Prioritet je dakle moja pravna bitka, a sve preostalo moje slobodno vrijeme, koliko mi to mogućnosti omogućavaju, posvetiti ću radu unutar HDSSB-a u savjetodavnom smislu - izjavio je.

'Nećemo nikoga moliti za suradnju'

Nastojat će da s tara garnitura pomogne mladoj da stasa u ozbiljno političko vodstv o koje će biti jamac izbornog uspjeha HDSSB-a na nadolazećim izborima. Na parlamentarnim izborima očekuje zadovoljavajući rezultat koji će jamčiti i budući opstanak i opstojnost HDSSB-a kao ozbiljne političke opcije u političkom životu. Na pitanje o mogućim koalicijama Glavaš odgovara:

- Sve će vrijeme pokazati. Želimo biti stranka koja ima zacrtani pravac, ne obazirati se ni lijevo ni desno. Naš rad i političko djelovanje temeljit će se na političkim programskim i temeljnim odrednicama HDSSB-a , ne isključujemo mogućnost suradnje ni s kim niti ćemo moliti bilo koga za suradnju. Spremni smo sudjelovati sa svima onima koji žele barem djelomično udovoljiti nekim našim programskim ciljevima, smjernicama i zadacima - poručio je.

VIDEO

No znači li to i suradnju s HDZ-om, odgovara:

- Nemojte me pitati 'I s HDZ-om ili ' sa SDP-om, izbori će pokazati i volja biračkog tijela RH će pokazati što žele. Da li će to biti nešto malo ljevije ili desnije to ćemo vidjeti u jesen - poručio je.

Vrući krumpir koji nitko nije želio uzeti u ruke

S obzirom da je na snazi nepravomoćna presuda za ratne zločine, novinare je zanimalo smatra li da je u redu da sudjeluje u političkom životu.

- Hrvatski zakoni ne isključuju takvu mogućnost. Ja poštujem hrvatske zakone. Trenutno je na snazi nepravomoćna presuda, ali nemojte zaboraviti da sam ja 4 - 5 godina čekao odluku Ustavnog suda. Takav slučaj se u ovoj državi nije dogodio - poručio je Glavaš.

Patrik Macek/PIXSELL

Smatra da je toliko dugo čekao odluku Ustavnog suda što govori da se radi o jedno m vrućem krumpiru kojeg nitko nije želio uzeti u ruku . S obzirom da je podnio tužbu u Strasbourgu to se moralo riješiti za njega na pozitivan način što mu ulijeva snagu i vjeru da ću u nastavku pravne bitke u konačnici uspjeti.

- Činjenica da sam ja otišao u BiH ne znači da ja ne priznajem pravni sustav RH jer sam koristio sve preostale moguće pravne instrumente u mojoj bici za dokazivanje nevinosti , a su ta dva koraka: prvi korak je bio Ustavni sud a drugi korak je Međunarodni sud u Strasbourgu. Koristio sam i jedan i drugi u prvom koraku sam uspio. Vraćeno je dakle na stanje prije 2. lipnja 2010. Uspio sam djelomično pratiti izvješće Vrhovnog suda i koliko sam čuo gospodina Hrvatina, sud može i pogriješiti, a na sudu je da ako je pogriješio da te greške ispravi. Nadam se da je u mom slučaju pogriješio . Nadam se i duboko vjerujem da će sud i te greške ispraviti - zaključio je.

Patrik Macek/PIXSELL


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 156
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

VIDEO Tragedija u Kaštelima: Poginula je bolesnom suprugu pred očima, vraćali se iz bolnice
OKLIZNULA SE

VIDEO Tragedija u Kaštelima: Poginula je bolesnom suprugu pred očima, vraćali se iz bolnice

Vještak Stanko Smodlaka  je potvrdio da je u nesreći smrtno stradala žena od udara vlaka koji se kretao iz Perkovića prema Solinu
Manjine: Jandrokovića ćemo podržati za predsjednika Sabora
ODLUČILI NAKON SASTANKA

Manjine: Jandrokovića ćemo podržati za predsjednika Sabora

Tom bi odlukom HDZ uz svoj 61 mandat imao svih osam 'manjinaca' te bi u slučaju da se dogovore s Domovinskim pokretom koji ima 13 mandata imali 82 ruke