Obavijesti

News

Komentari 4

Županijski sud odbio prijedlog za izdvajanjem iskaza svjedoka

Županijski sud odbio prijedlog za izdvajanjem iskaza svjedoka

Obrana Ivice Lovrića i Josipa Klemma zatražila je da se izdvoje iskazi svih svjedoka u spisu što je Županijski sud u Zagrebu odbio pa će o tome odlučivati Vrhovni sud

VIDEO

Zagrebački Županijski sud u utorak ponovno nije odlučio o osnovanosti optužnice protiv pročelnika zagrebačkog Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport Ivice Lovrića i vlasnika zaštitarske tvrtke 'Klemm Security' Josipa Klemma jer je obrana tražila izdvajanje iskaza svih svjedoka ispitanih u istrazi.

Kako je sud odbio prijedlog za izdvananjem svjedočkih iskaza obrana je najavila žalbu višem sudu pa će se o osnovanosti optužnice zbog lihvarskog ugovora u vezi transfera košarkaša Darija Šarića te zapošljavanja u Ciboni na račun Zagrebačkog holdinga odlučivati nakon odluke Vrhovnog suda o zakonitosti dokaza. 

Optužnicom u ovom slučaju je bio obuhvaćen i voditelja Holdingove podružnice Sportski objekti Dragutin Kosić koji je početkom listopada priznao nedjelo i nagodio se s tužiteljstvom pa je osuđen na uvjetnu kaznu.

Kosić, koji se s Uskokom nagodio i u aferi Agram, priznao je da ga je Lovrić tražio da zaposli petero osoba iz Cibone koji za ta radna mjesta navodno nisu imali uvjete, a i plaćao ih je Holding. Nakog priznanja nedjela i nagodbe s tužiteljstvom Kosić je kažnjen uvjetno na godinu dana, a u zatvor neće ići ako u naredne četiri godine ne ponovi nedjelo.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Sporna milijunska dobit Klemmovoj tvrtki

Klemma i Lovrića, koji je bio predsjednik košarkaškog kluba Cibona, Uskok tereti da su pokušali pribaviti veliku materijalnu dobit Klemmovoj tvrtki nakon što je Cibona sa Šarićem sklopila ugovor prema kojemu bi Cibona u slučaju Šarićeva jednostranog odlaska u drugi klub imala pravo na odštetu od 1,2 milijuna eura.

Lovrić i Klemm su, prema sumnjama Uskoka, postupajući s namjerom stjecanja znatne dobiti Klemmovoj tvrtki u prosincu 2012. sklopili ugovor o zajmu kojim su ugovorili da će ta tvrtka Ciboni uplatiti 550 tisuća eura radi isplate odštete Hrvatskom košarkaškom savezu. Cibona se tim ugovorom obvezala da će zajam s kamatom od 8 posto biti vraćen do 1. rujna 2014. Navodno na Klemmov zahtjev ugovoreno je i da će Cibona, ako igrač raskine ugovor i prijeđe u drugi klub, Klemovoj tvrtki isplatiti, oko 227 tisuća eura, što je pola iznosa odštete koja je trebala pripasti Ciboni.

Velika imovinska korist ipak nije ostvarena jer je Cibona odbila isplatiti navedeni iznos i pokrenula sudski postupak protiv Klemmove tvrtke radi smanjenja obveza na pravičan iznos.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Ava Karabatić dobila je više glasova od Plenkijeve ministrice kulture Obuljen Koržinek!
SPEKTAKL

Ava Karabatić dobila je više glasova od Plenkijeve ministrice kulture Obuljen Koržinek!

Lani sam u ovo vrijeme bila doma u alkoholiziranom stanju. Ovo je veliki uspjeh za mene i moj mali tim velikih ljudi, rekla je Karabatić

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'
NAKON IZBORNE NOĆI

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'

Kao i do sada, ja ću se i u ovoj situaciji do kraja držati slova i duha hrvatskog Ustava - napisao je Milanović
Ovo su 'preskakači' izbora: U Sabor idu Vučemilović, Zurovec, Stier, Bartulica, Krstičević...
PREFERENCIJALNI GLASOVI

Ovo su 'preskakači' izbora: U Sabor idu Vučemilović, Zurovec, Stier, Bartulica, Krstičević...

Preferencijalni glasovi su skinuli mandate Mostu, Domovinskom pokretu, PGS-u, ali otkrili i stranačke netrpeljivosti i pomrsili planove šefovima stranaka. Čačić i Glavašević ipak neće u Sabor