Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Županijski sud ukinuo pritvor svim uhićenima u aferi Uljanik

None Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

Prema svemu sudeći, oni će, unatoč ukidanju istražnog zatvora, ostati u pritvoru, rekla nam je Aleksandra Horvat, odvjetnica Marinka Brgića, člana bivše Uprave Uljanika

Sud nas je obavijestio da je ukinuto rješenje o istražnom zatvoru i da im je zakazano novo ročište za srijedu, potvrdila nam je odvjetnica Aleksandra Horvat odluku Županijskog suda u Rijeci koji je ukinuo pritvor svim okrivljenicima u aferi Uljanik.

-  Prema svemu sudeći, oni će, unatoč ukidanju istražnog zatvora, ostati u pritvoru, rekla nam je Aleksandra Horvat, odvjetnica Marinka Brgića, člana bivše Uprave Uljanika, koji je priveden u aferi Uljanik.

ŠEF UPRAVE TVRDI DA NIJE GOTOVO Sud odgodio stečaj Uljanika: Restrukturiranje ipak opcija?

- Rješenje o istražnom zatvoru je ukinuo, ali ti ljudi će ostati u pritvoru. To je nezakonito - rekao je za RTL Matija Miloš, odvjetnik Antona Brajkovića, bivšeg predsjednika Uprave Uljanik grupe

Podsjećamo, u akciji Uljanik privedeni su bivši predsjednik Uprave Uljanik grupe Gianni Rossanda, bivši predsjednik Uprave Uljanik grupe Anton Brajković, bivši članovi Uprave Marinko Brgić i Veljko Grbac, predsjednik Uprave 3. maja Maksimilian Percan, direktor Uljanik Shipmanagmenta Darko Šorc, bivši direktor Uljanik Brodogradilišta Silvan Kranjc, direktor Uljanik Pomorstva za usluge Elvis Pahljina, bivši direktor Uljanik Brodogradilišta Eduard Milovan, te bivši direktori 3. maja Zdravko Pliško i Domagoj Klarić.

  PRIJAVIO SVE, ALI MU SE NITKO NIJE JAVIO 'Rekli su mi: Dobit ćeš posao u Uljaniku samo ako pustiš gol...'

Uz njih, priveden je i direktor tvrtke Uljanik plovidba Dragutin Pavletić, koji je dao ostavku na to mjesto, a ostavku je na članstvo u Nadzornom odboru te brodarske tvrtke dao i Anton Brajković. Privedeni u akciji Uljanik terete se za kažnjiva djela zlouporabe u gospodarskom poslovanju i subvencijsku prijevaru u Uljaniku i 3. maju od 1,2 milijarde kuna.

Tema: Hrvatska

Komentari (21)
  • Hahaha,a dugo su i bili...Sprdnja sa narodom na kvadrat.

    18. 4. 2019,   18:14
  • Kao i obično, ko je jamio jamio, opet

    18. 4. 2019,   18:12
  • Zna li tko di se moze ukrasti par miliona i ja bi u pritvor na tjedan dana moze i dva nije problem

    18. 4. 2019,   18:53