Obavijesti

News

Komentari 3

Župnik i mještanin potukli su se zbog mise zadušnice

Župnik i mještanin potukli su se zbog mise zadušnice
1

Marijan Car (74) tvrdi da mu je župnik Anto Aračić odbio služiti misu te ga je udario željeznim vratima i rasjekao mu lakat. Župnik kaže da je Car nasilan

VIDEO

Crikvenički župnik Anto Aračić odbio je služiti misu zadušnicu za moju pokojnu suprugu Blaženku s obrazloženjem da mi nije blagoslovio kuću i obitelj - uzrujano je rekao Marijan Car (74).
- Istina je da ga posljednje dvije godine nisam primio na blagoslov. No to čine mnogi Crikveničani. Župniku jednostavno nikada nije dovoljno milodara i darova za crkvu, pa su mu ljudi počeli zatvarati vrata - nastavio je.
Priča kako je prije desetak dana poslao župniku po časnoj sestri 80 kuna i molbu za ovogodišnju misu. Kada je u utorak u Župni ured Župe Uznesenja Blažene Djevice Marije došao dogovoriti termin, nastao je kaos.
- Molbu je odmah odbio. Pokušao sam riješiti problem i dokazati mu da je moja obitelj kršćanska. Na stol sam mu stavio nekoliko fotografija s krštenja, pričesti i krizmanja moje djece. Inzistirao je da izađem iz ureda i počeo me tjerati. Odjednom me uhvatio za prsa i izgurao kroz željezna dvorišna vrata - priča Car. Kaže kako se zatim vratio po fotografije koje su ostale u uredu.
- Aračić me ponovo izbacio, dvorišnim vratima udario u ruku i raskrvario mi lakat. Prije godinu dana svećenik je služio misu za moju suprugu. Misa je trebala biti 12. studenog. Kada sam tog dana došao u crkvu, rekao mi je kako je misa bila dan prije i da nikoga od moje obitelji nije bilo. Tu sam misu odbio platiti.
Župnik laže i pobija moje tvrdnje. Liječnici Hitne, gdje sam nakon incidenta, zatražio pomoć, alarmirali su policiju. Radi se na slučaju, a hoću li privatno tužiti svećenika nisam još odlučio - zaključio je Car. Župnikova priča nešto je drukčija od Carove.
- Gospodin Car je bio agresivan i nasilan. Ne želim se prisjećati događaja, to je za mene kao svećenika jako bolno. Psovao je Majku Božju, uhvatio sam ga za ruku i istjerao van. Pri tom se naguravanju sam ozlijedio - kratko je prokomentirao župnik Aračić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Misterij nestanka male Danke (2): 'Zlatno je dijete. Mirna i šutljiva, hoće prići svakome'
VELIKA POTRAGA U SRBIJI

Misterij nestanka male Danke (2): 'Zlatno je dijete. Mirna i šutljiva, hoće prići svakome'

Na istoku Srbije od utorka poslijepodne traje potraga za Dankom Ilić (2). Traže je stotine volontera i policajaca, teren pretražuju i rudari. Pomoć nudi i naš HGSS