Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Župnik je na satu vjeronauka istukao bolesnog dječaka (9)?

None Foto: Fotolia

Mještani Đurića tvrde da je župnik istukao bolesnog dječaka. On je navodno došao doma s ozljedama. Župnik odbacuje odgovornost, kaže da je smirivao dječaka

Mještani Đurića u Posavini tvrde da je župnik na satu vjeronauka prošlog petka ispljuskao devetogodišnjeg učenika M. G.. Dječaku je prije godinu i pol dana dijagnosticiran zloćudni tumor na mozgu, piše Novi list.

Došao kući s vidljivim tragovima prstiju na vratu i obrazima

Dječak je navodno iz škole došao uplakan, krvavog lica, s masnicama i vidljivim tragovima prstiju na vratu i obrazima, posvjedočio je otac Željko Golubović.

Dječaka je pregledao liječnik koji je utvrdio ozljede, a kontaktirali su i onkologa u zagrebačkoj bolnici gdje se Mladen liječi. Liječnik im je rekao da će to utjecati na psihu djeteta koje je prošlo nekoliko ciklusa kemoterapija i intenzivnog zračenja mozga i kralježnice maksimalnom jačinom.

Župnik: Dječak je divljao po učionici, samo sam ga htio smiriti

Prozvani župnik Zoran Aladić odbacuje odgovornost. Prema njegovim riječima dječak je htio napustiti sat, a nakon što nije dobio odobrenje župnika, uslijedio je napad histerije i agresije. Župnik je navodno pokušavao smiriti dječaka koji je divljao po učionici, a ostala djeca su se uplašila. 

Aladić je kazao da je dječaka možda slučajno ogrebao pokušavajući ga uhvatiti za ruke i spriječiti ga da nekoga ozlijedi kakvim predmetom.

Komentari (501)
  • Pa ništa čudno da se i to dogodilo jer svega i svačega si dozvoljavaju crkveni oci. A inače im je to i u neka ne tako baš davna vremena bila i redovita praksa. Naime, moj otac dok je išao u školu (prije II svj. rata) veli da se nisu učenici toliko bojali učitelja kao svećenika koji su ih pod redovito mlatili. Vjeronauk treba obavezno VAN iz škola, a tko ga želi ima crkvi na pretek, pa neka djeca idu u crkve.

    17. 3. 2014,   12:03
  • Neću ništa 100 % tvrditi zbog upitnika u naslovu,ali ako je istina da je župnik udario 9-ogodišnje bolesno dijete,onda ne zaslužuje ništa dobroga.

    17. 3. 2014,   12:06
  • Nema straha za župnika, Vatikan će provesti promptnu istragu i očekujem tešku kaznu u vidu dva očenaša, a naši organi reda, jadni, nemaju nadležnost pa će sve to samo promatrati sa strane, po običaju.

    17. 3. 2014,   11:38