Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Župnik napustio crkvu jer se zaljubio u djevojku iz mladosti?

Jedna od mještanki koja župnika poznaje od rođenja prepričala nam je da je nedavno rekao kako ne može s oltara jedno propovijedati, a živjeti drugačije...

Župnik iz jednog podravskog mjesta napustio je svećenički poziv jer se, navodno, zaljubio. Informaciju da je župnik razriješen službe potvrdio nam je Ivan Rak, kancelar Varaždinske biskupije. O razlozima odlaska nije htio govoriti.

No, kako neslužbeno doznajemo, za izlazak iz svećeničkih redova, nakon što je u njima proveo osam godina, odlučio se jer se rasplamsala stara ljubav iz mladenačkih dana. 

Pokušali smo doći do velečasnog, ali on se gotovo nikome od poznanika ne javlja. Čak ni s članovima bliže obitelji, osim s majkom, nije u kontaktu. 

Htjeli smo ga potražiti u rodnom mjestu, u kući koju je naslijedio i uređuje, ali tamo ga nismo zatekli. 

- Prošli tjedan u srijedu smo ga vidjeli. Došao je predvečer nešto urediti i poslije toga, koliko znamo, nije dolazio – govore nam mještani od kojih neki kažu kako su čuli i da je župnikova ljubav trudna.

Sve njih iznenadila je njegova odluka da napusti crkvu zbog žene. Jedna od mještanki koja ga poznaje od rođenja prepričala nam je da je nedavno rekao kako ne može s oltara jedno propovijedati, a živjeti drugačije.  

- Tada nisam razumjela poruku, ali nakon što je drugom zgodom rekao da ga je do sada Bog vodio život, te da se nada da će i dalje biti u njegovoj milosti, ostala sam zatečena, jer sam shvatila da je pred njim neka velika odluka. Nisam ga pitala a on nije dalje ništa rekao. Tek kad se pronio glas da napušta crkvu radi ljubavi prema ženi, onda sam shvatila koliko je tešku borbu vodio unutar sebe – prepričava nam sugovornica.

Kasnije se u rodnom mjestu pročulo da je otišao iz crkve kako bi živio s svojom starom ljubavi iz mladenačkih dana.

Komentari (150)
  • Bar je pošteno napravio, a ne da vjernicima priča jedno, a drugačije se sam ponaša. Za pohvaliti takvog svećenika.

    10. 9. 2018,   19:51
  • Svi su oni od krvi i mesa... svaka mu čast jer je iskren i prema sebi i prema Bogu i mještanima a i prema svojoj ljubavi. Mnogi od njih te hrabrosti nemaju. Neka im je sa srećom!

    10. 9. 2018,   19:53
  • Bravoi majstore,skidam kapu.Nisi skrenuo u pedofile kao većina.

    10. 9. 2018,   19:47