Obavijesti

News

Komentari 92

Župnik ponio Presveti oltarski sakrament pa blagoslovio župe

Župnik ponio  Presveti oltarski sakrament pa blagoslovio župe
1

S obzirom na odluku, prema kojoj se zbog epidemije korona virusa svete mise ne mogu služiti s vjernicima, župnik don Mijo Grozdanić je odlučio Presveti oltarski sakrament dovesti svojim župljanima...

VIDEO

Sunčano je nedjeljno jutro u Dalmatinskoj zagori. Nema svete mise, vjernici se ne mogu pričestiti, crkve su zatvorene. Ali, don Mijo Grozdanić, župnik Uznesenja Blažene Djevice Marije u Katunima i Kreševu, tog jutra odijeva misnu svećeničku odoru, stavlja masku i rukavice.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Župnik iz auta blagoslovio župnike 01:22

U ruci drži Presveti oltarski sakrament i ima plan kako će svojim župljanima podijeliti nedjeljni blagoslov držeći se istovremeno strogih uputa Kriznog stožera civilne zaštite.

Evo još jednog prekrasnog videa s današnjeg blagoslova! 🙏🙏🙏😊😊😊 Isuse, hvala ti što su Te srca žedna i što čeznu za Tobom! ❤❤❤

Objavljuje Župa Katuni Kreševo u Nedjelja, 29. ožujka 2020.


- Prije nego smo krenuli upozoravali smo narod da kada iziđu na blagoslov ispred svojih kuća da svakako paze na razmak i da stave masku na lica. Smatram da je izvedimo blagosloviti vjernike Presvetim oltarskim sakramentom i držati se svih propisa- govori za nam don Mijo Grozdanić (51) koji je iz župne crkve krenuo u automobilu, a ispred njega je išao još jedan automobil koji je najavljivao zvonom da dolazi blagoslov. Kad su došli do župljana oni su već bili na koljenima ispred svojih kuća, u molitvi. 

- Cijelo vrijeme ove samoizolacije osjećao sam da moram nešto napraviti. Molim za sve, pišem preko Facebook stranice naše župe, ali sve je to malo. Shvatite, naši vjernici naviknuli su ići na svetu misu, primiti sakrament pričesti, pružiti mir jedni drugima. Sada to ne mogu. Udaljavamo se jedni od drugih. Zato su župljani jako emotivno doživjeli blagoslov Presvetim oltarskim sakramentom. - govori nam don Grozdanić, a župljani su sudeći po fotografijama, ali i komentarima koje su ostavljali na Facebook stranici župe oduševljeni potezom svog župnika. No, don Mijo Grozdanić smatra da nije učinio ništa posebno.

- Svatko radi na svoj način, a ja sam odlučio izići i podijeliti blagoslov. Mene nije strah ničega, pa imam u ruci Presveti oltarski sakrament, čujem molitvu. U svemu tome nema mjesta strahu. Jedino čega me bilo strah jest da ne povrijedim pravila koja su mi naložena ništa drugo, Bog je naš zaklon i zaštita. Nakon nedjeljne svete mise bez puka uputio sam se u blagoslov. Meni i vjernicima važno je da stvari izlaze iz svete mise- govori nam don Grozdanić koji je promišljao o pandemiji korona virusom koja je zahvatila cijeli svijet. Mišljenja je da su ljudi bili sebični, u utrci za materijalnim, roditelji nisu imali vremena za djecu, supružnici za jedni druge, prijatelji za prijatelja, brat za brata. Svijet se, kaže, otuđio, zagađivali smo prirodu i ona je morala puknuti.
Ovo je upozorenje- zaključio je don Grozdanić. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 92
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"