Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Župnik studentu: 'Primaš li ti dedinu partizansku mirovinu?'

None Foto: Davor Javorovic/PIXSELL 10

Potaknut napisima o kupnji novog Mercedesa E klase student iz Zagreba poslao je mail župniku Andriji Vrbaniću iz Ivanovcu kraj Osijeka. Tražio je financijski izvještaj župe. Odgovor svećenika ga je razbjesnio

Poštovani, kao vjernik i građanin Republike Hrvatske molim Vas da javno objavite ili meni osobno pošaljete financijski izvještaj u kojemu se navodi iz kojih je sredstava kupljen novi Mercedes E klase župnika Vaše župe, napisao je student iz Zagreba župniku iz Ivanovca Andriji Vrbaniću. O župniku smo pisali ovih dana nakon što smo doznali da je nedavno kupio Mercedes E klase navodno star godinu dana čija je tržišna vrijednost najmanje 35.000 eura. 

Andrija Vrbanić VOZI 'MEČKU' Vjernici ogorčeni na svećenika: ‘Zbog njega ne idemo na mise'

 

- Budući da u Hrvatskoj, kao i u Vašoj župi postoji velik broj obitelji loše financijske situacije nadam se da postoji opravdan razlog, iako ga ne mogu dokučiti, zbog kojeg bi se pristupilo kupovini tako skupocjenog prijevoznog sredstva umjesto financijskoj pomoći. Molim Vas da mi na ovo ne odgovarate da svejedno financijski pomažete, jer bi jedini suvisao razlog takve kupovine bio da uopće ne postoji niti jedna obitelj lošeg stanja u župi. S pravne strane, svaka župa se, osim prilozima građana, financira i iz državnog proračuna temeljem vatikanskih ugovora. Budući da Vas financiraju građani kao porezni obveznici, osjetite se dužnim proslijediti financijski izvještaj - nastavlja student u mailu te dodaje. 

ŽUPNIK ŽELI BITI BAJA 'Može i skromnije, ali ako imam zašto ne bih vozio Mercedes?!'

- Ugledajte se na svece poput Leopolda Mandića kojemu je bio dovoljan samo križ na zidu i krevet na kojemu će spavati, a ne grijanje sjedala u limuzini. Veoma nemoralno gospodine predstavniče naše religije koja propovijeda pomoć najpotrebitijima i skromnost - piše mu student.

Odgovor nije morao dugo čekati.

- Jedva čekam da tebi osobno pošaljem financijski izvještaj župe, samo mi prije odgovori da i ti možda ne primaš dedinu partizansku mirovinu? - odgovara mu župnik.

Student, koji nas je zamolio da ostane anoniman, kaže da ga je svećenikov bahati odgovor još više uzrujao osobito jer "ne prima nikave partizanske mirovine" budući da mu djed nije ni bio partizan.

POGLEDAJTE VIDEO:

Svećeniku je poručio i da se nada da će se naša crkvena zajednica osloboditi ljudi poput njega te mu poželio ugodnu vožnju u Mercedesu. Osim što voli duge crne limuzine, svećenik na jednom od svojih Facebook profila na kojemu je dosta aktivan često u postovima koristi ustaški pozdrav Za dom spremni. 

Iz Osječko-đakovačke nadbiskupije još se nisu oglasili ni komentirali slučaj župnika iz Ivanovca.

Komentari (699)
  • Najsuvisliji odgovor koji primitivci i lopine mogu dati je spominjanje partizana i 41-e .Dalje toga ne znaju beknuti .

    15. 12. 2017,   20:18
  • Tipični odgovor hdz-ovca

    15. 12. 2017,   21:01
  • jel će taj svećenik uzeti novac od partizanske mirovine za blagoslov kuće??

    15. 12. 2017,   20:12