Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Zvala sam Plenkovića, nije mi se javio. To nije dobar signal'

Srbija ostaje otvorena za suradnju s Hrvatskom i regionalnu suradnju. Ne postoji drugi način za napredak regije osim zajedničke suradnje i dijaloga, rekla je Ana Brnabić u četvrtak

Srpska premijerka Ana Brnabić ponovila je četvrtak 'najoštriju osudu' incidenta Vojislava Šešelja koji je srijedu, tijekom boravka delegacije na čelu s predsjednikom Sabora Gordanom Jandrokovićem, u Skupštini Srbije skinuo hrvatsku zastavu s koplja i gazio je te vrijeđao hrvatsko izaslanstvo, zbog čega je posjet prekinut. 

'ČASNI SRBI ME PODRŽAVAJU' Šešelj: Hrvatsku zastavu ćemo i dalje paliti, gaziti i pljuvati...

Brnabić je istog dana osudila incident i ponovila u četvrtak svoju osudu. 

SJEDNICA VLADE Plenković: Očekujemo da Srbija oštro osudi ponašanje Šešelja

- Moja izjava ne može biti jasnija. Ja direktno, nedvosmisleno i najoštrije osuđujem ponašanje Vojislava Šešelja. Nažalost, jučer nisam mogla ovako direktno reagirati, jer sam bila na putu. Ono što mi je jako važno da kažem: negativno sam iznenađena današnjom izjavom Gordana Jandrokovića koji kaže da se o izjavama mene i predsjednice Skupštine Maje Gojković može polemizirati i relativizirati ovo. Upravo zbog toga je moja prva rečenica nedvosmislena. Ta izjava nikako ne može reći da relativiziram ono što se dogodilo ili da je Vlada Republike Srbije ostala nedorečena - kazala je Brnabić dodavši kako misli da je odluka o prekidanju posjeta bila pogrešna. 

OSUDIO TRGANJE ZASTAVE Medved: Šešelj je Srbiji veliki problem koji oni moraju riješiti

- Republika Hrvatska ima pravo na takvu odluku, ali mislim da je bilo mnogo bolje da smo nastavili razgovore. Mi smo napravili sve što smo mogli da to prođe najbolje što može. Pokušala sam telefonom dobiti premijera Plenkovića, on mi se nije javio. To nije dobar signal. Srbija ostaje otvorena za suradnju s Hrvatskom i regionalnu suradnju. Ne postoji drugi način za napredak regije osim zajedničke suradnje i dijaloga - poručila je za N1

Komentari (105)
  • Nisi njegov tip,zato se nije javio.

    19. 4. 2018,   19:29
  • Sa Srbima i Srbijom treba ohladiti, ne podilaziti im, ne obecavati pomoc kod pristupnih prehovora za ulazak u EU, nego ih jednostavno kazniti prekidom suradnje dok ne promjene svoje radikaöle i kazne Seselja kojemu kapo ratnom , osudjenom zlocincu nije mjesto u Supstini Srbije, .

    19. 4. 2018,   19:36
  • Ja sa vama nebi ni riječi progovorio sve dok tog debila Šešelja imate u parlamentu. Amen

    19. 4. 2018,   20:11