Obavijesti

News

Komentari 173

'Halo, policija?! Psić je u autu. Uzet ću kamen i razbiti prozor'

'Halo, policija?! Psić je u autu. Uzet ću kamen i razbiti prozor'
4

Da sam došla dvadeset minuta kasnije, pas bi bio mrtav. Vlasnik mi je rekao da je pas dresiran da može tako ostati u autu i da budem sretna što me neće tužiti, rekla nam je žena koja je spasila pudlicu

VIDEO

Ljudi su me zvali oko 12.20 i javili da je pas u autu kolabirao. Dojurila sam na to parkiralište, rekla nam je Anica Sambrailo, predsjednica Društva za zaštitu životinja Dubrovnik.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Pokretanje videa...

01:20

- Nazvala sam policiju i rekla im da moram razbiti prozor da spasim psa - rekla je Anica, koja je, čim je završila razgovor s policijom, uzela kamen i razbila prozor na autu bosanskohercegovačkih registracija parkiranog kod hotela Sheraton u Mlinima u Župi dubrovačkoj.

- Pas je bio potpuno klonuo. Da sam došla dvadeset minuta kasnije vjerojatno bi bio mrtav. Polijevali smo ga i hladili vodom, a pomogla je i veterinarka - dodala je Anica.

Psa je, kad se malo oporavio odnijela kući.

Vlasnik je kasnije s policijom došao po njega.

- Oni su u Hrvatsku došli iz pravca Trebinja nešto poslije 11 sati. Parkirali su kod Sheratona i ta obitelj s dvoje male djece otišla je u šetnju. Vratili su se nakon više od četiri sata. Kad su došli po psa, ženku pudlice teške oko tri kilograma i stare oko pet, šest godina, vlasnik mi je rekao da čemu tolika panika. Da je pas dresiran da može tako ostati u autu. Rekao je da ga oni redovito tako ostavljaju kad idu na odmor u Budvu - zgrožena je Anica Sambrailo.

Vlasnik psa morao je platiti kaznu.

- Kazna je samo 200 kuna. Pa takvom čovjeku bi trebao psa odmah oduzeti. Ovakvim postupcima neće još dugo preživjeti ako će ga ostavljati u autu na vrućini ili hladnoći. Rekao mi je i da sam pravila paniku bez veze pa mi nema zašto reći hvala kad sam mu razbila prozor i da mogu biti zahvalna jer me neće tužiti - ogorčena je Anica.

Što kaže zakon?

Tijekom ljeta imali smo nekoliko slučajeva ostavljene djece u autu prilikom velikih vrućina. Nažalost, u Rovinju je umrla četverogodišnja curica koju je otac ostavio u užarenom autu, nakon što se četiri dana borila za život. 

Ima li netko pravo provaliti u auto ako primijeti ostavljeno dijete na ekstremnim vrućinama? Ili, u ovom slučaju, psa? Ovo je bio odgovor Policijske uprave splitsko-dalmatinske za Splitski dnevnik, nakon tog slučaja s preminulom curicom.

Velika tuga u Rovinju: 'Vrijeme je stalo za nas i obitelj curice'
Velika tuga u Rovinju: 'Vrijeme je stalo za nas i obitelj curice'

- U slučaju kada bi se zaista radilo o neposrednoj opasnosti za život ili zdravlje, načelno bi bilo opravdano provaliti u vozilo radi pružanja pomoći, odnosno u takvoj situaciji bi se radilo o krajnjoj nuždi, koja isključuje protupravnost, obzirom da bi u tom slučaju bilo počinjeno manje zlo (oštećenje na vozilu) od onog koje je prijetilo (smrt djeteta). 

No iz policije su dodali kako oni nisu nadležni za donošenje konačne odluke koja se odnosi na opravdanost postupanja, odnosno isključenje protupravnosti.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 173
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa