Obavijesti

News

Komentari 161

'Zvala sam premijera da vidi gdje spavam, nije mogao doći'

'Zvala sam premijera da vidi gdje spavam, nije mogao doći'
4

Ljiljana Jerković (57) iz Rajeva Sela je žena kojoj se premijer Zoran Milanović dva puta požalio na probleme s poplavom i vlažnim stanom, no to mu ne zamjera

VIDEO

Dođite premijeru Milanoviću i pogledajte što znači vlaga, goli prozori i potpuno prazan dom. Pukla vam je cijev i još se kuća nije osušila? Znam ja majstore koji to dobro rješavaju, tako mi je došlo da mu kažem neki dan. Naš premijer u sve četiri godine mandata ostat će poznat samo po toj nesretnoj cijevi, šali se Ljiljana Jerković (57) iz Rajeva Sela

Ona je žena kojoj se Zoran Milanović dva puta požalio na probleme s vlažnim stanom, no to mu ne zamjera. Tek dobroćudno kaže kako on svašta bubne i ostane živ. Iako se smije i šali, kroz smijeh se ipak probija gorčina.

- Zvala sam ga u svoju kuću. Htjela sam da vidi te gole zidove i gole prozore. Da vidi kako se spava na madracu na golom betonu. Da cijelo selo nisu one dvije lijepe kuće kraj kojih se slika. Ali nije htio doći. Rekao je da mu protokol ne da - govori Ljiljana.

Milanović je nije uvrijedio. Kaže kako treba nešto jače da je uzdrma. Proživjela je katastrofu, bježanje iz vlastitog doma i neizvjesnost, a kaže da tek u teškim vremenima ljudi otkrivaju kakvi su uistinu. Ona se još sjeća čovjeka iz BiH, također stradalog u poplavama. I sad joj se u očima zaiskre suze kad ga se sjeti.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Tih prvih dana nakon poplava hodao je s vrećicama i pitao kome što treba. Da mi je netko tada dao 100.000 kuna, ne bih bila sretnija. Ne mogu opisati taj osjećaj, tu toplinu koju sam srela - govori kroz suze.

Država joj je obnovila kuću, postavila prozore i vrata, ali samo topla peć u improviziranoj spavaćoj sobi ovo mjesto podsjeća na dom. Ostalo su goli zidovi, plastični stol i stolice. Nedostaje namještaj. Ljiljana svaki dan zove broj koji su joj dali u općini i pita kad će. Uzalud, nitko se ne javlja. Kao i mnogi u Rajevu Selu i Gunji, u očaj je dovodi činjenica kako u obnovi i dodjeli humanitarne pomoći zapravo nema nikakvog reda.

Ni sedam mjeseci nakon poplave nitko ne zna što im donosi sutra. Oni kojima su kuće obnovljene ne mogu se vratiti jer još nisu dobili namještaj, no oni koji su ga dobili ne znaju gdje će s njim jer im kuće još nisu obnovljene.

Goran Fabrežar/PIXSELL

Tako tješi Zoki u Gunji: Pa i meni je doma pukla cijev

Ljiljana Jerković se požalila 1. srpnja premijeru Zoranu Milanoviću da joj strojevi sporo izvlače vodu iz kuće i da spava na podu. On joj je odgovorio kako je i njemu prošle godine pukla cijev u stanu te da je cijelo ljeto radio taj stroj za isušivanje. (rb)

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 161
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a