Obavijesti

News

Komentari 59

'Zvali smo Zoo, pokušali su je uspavati, ali im je pobjegla...'

'Zvali smo Zoo, pokušali su je uspavati, ali im je pobjegla...'

Dobra je vijest da vučica nije otišla daleko nego se skriva u neposrednoj blizini mjesta odakle je pobjegla, rekao nam je Vjeran Marijašević. Akciju će nastaviti tijekom noći...

VIDEO

U petak u večernjim satima iz Zoološkog je vrta u Osijeku pobjegla mlada vučica, a potraga za njom i dalje traje. Vučica je stigla u Zoološki vrt u Osijeku iz Zoološkog vrta u Zagrebu tek početkom prošlog tjedna te se nalazila u prostoru za adaptaciju na novu okolinu prije nego ju smjeste u nastambu za vukove prije nego je pobjegla.

Čitatelj nam je javio da je preko vikenda vidio vuka kako luta cestom i poslao nam fotografije.

- Susjeda je uočila vuka kada je išla autom prema doma. Odmah nas je išla upozoriti radi djece i zvala zoološki. Dvojica iz zoološkog su došla, a nakon par minuta su joj uspjeli doći na deset metara i upucati je sa sredstvom za uspavljivanje, ali se odbilo pa se vjerojatno nije primilo za nju. Ona je odmah pobjegla u žbunje a službenici iz zoološkog su čekali još policiju i nakon 15-20 min su otišli jer ju nisu više vidjeli - ispričao nam je čitatelj dramatično hvatanje odbjegle vučica.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:12

- Mislimo kako je nekako uspjela prokopati zemlju i proći ispod ograde ali to još istražujemo. Nakon toga je pobjegla kroz stražnji dio iza Zoološkog vrta - ispričao nam je kako je pobjegla Vjeran Marijašević, voditelj komunikacija Unikoma Osijek koji je zadužen za Zoološki vrt. 

- Dobra je vijest da vučica nije otišla daleko nego se skriva u neposrednoj blizini mjesta odakle je pobjegla. Prema dojavi centra 112, vučicu smo locirali na prostoru uz stražnji dio prostora kod Zoo vrta uz nasip. Navedena situacija dogodila se tijekom noći (između ponoći i 3 sata ujutro), a tijekom potrage vučica se kretala na prostoru od Zoo vrta do šumice uz pješački most i Copacabanu. Poduzimaju se aktivne mjere kako bismo je namamili hranom natrag na područje Zoo vrta. S obzirom da je dan, tijekom kojeg se životinja skriva, akciju ćemo nastaviti tijekom noći. Jos jednom se zahvaljujemo građanima i svim službama koje sudjeluju u ovoj potrazi te očekujemo kako ćemo ovu situaciju sto prije uspješno završiti - rekao nam je u ponedjeljak ujutro Marijašević.

Podsjetimo, čim su u zoološkom vidjeli kako je vučica pobjegla obavijestili su policiju, inspektora zaštite prirode i lovačko društvo, rekao je Vjeran i naglasio kako je vučica još štene od tek godinu i pol dana te kako su vukovi životinje koje love u čoporu, a ne sami tako da ova vučica kojoj još nisu stigli dati niti ime, ne predstavlja opasnost za ljude već ih se boji tako da građani ne trebaju biti u strahu.

Traži ih cijela Hrvatska: Vučicu još nisu našli, vidjeli ju u Bilju
Traži ih cijela Hrvatska: Vučicu još nisu našli, vidjeli ju u Bilju

Vjeran je zamolio građane Osijeka da, u slučaju da vide vučicu, odmah nazovu Zoološki vrt Osijek kako bi ju došli uspavati i vratiti u vrt.

- Vučica je iz zagrebačkog zoološkog vrta otišla u srijedu. Dali smo savjete kolegama u Osijeku nakon njezina bijega. Pozna naše timaritelje, no ne toliko da bi ju mogli dozvati. Nema opasnosti jer vukovi bježe od ljudi. Ona je draga i zaigrana. Okotila se lani u travnju i bili smo jako sretni. No znali smo da će morati otići pa joj nismo dali ime. Morala je ići kako ne bi bilo parenja u srodstvu jer su kod nas njen otac i dva brata, a u Osijeku imaju staru vučicu - rekao je Damir Skok, ravnatelj zagrebačkog zoološkog vrta.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 59
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

UŽIVO Šest Rafalea stiže danas u Hrvatsku, evo gdje će ući u zračni prostor: 'Čut ćete ih'
SVE JE SPREMNO

UŽIVO Šest Rafalea stiže danas u Hrvatsku, evo gdje će ući u zračni prostor: 'Čut ćete ih'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske
Policajci priveli krivog čovjeka u Zagrebu i polomili ga: ‘Sram me. Nismo ni znali da je slijep'
SUSJEDI SU ZGROŽENI

Policajci priveli krivog čovjeka u Zagrebu i polomili ga: ‘Sram me. Nismo ni znali da je slijep'

Nisam imao bijeli štap jer taj teren dobro poznajem. Sestrična im je vikala moje ime i da sam slijep te da imam člansku iskaznicu Saveza slijepih, rekao je Stevan Jambrešić na sudu