Obavijesti

News

Komentari 104

'Zvijer' je sijao strah i trepet: Brutalno ubio čak 140 dječaka!

'Zvijer' je sijao strah i trepet: Brutalno ubio čak 140 dječaka!

Luis Garavito (60) poznat i pod nadimkom 'La Bestia' (Zvijer) 1999.godine priznao je silovanje i ubojstvo 140 dječaka, a iako se pretpostavlja da ih je ubio puno više dokazano mu je tek 138 ubojstava

VIDEO

Punih sedam godina on je bio strah i trepet Kolumbije, mamio je siromašne dječake da krenu s njim a onda se do smrti iživljavao nad njima.

Kolumbijska televizija je prije točno 18 godina objavila da je Luis Garavito 'Zvijer' priznao silovanja, mučenja i ubojstva 140 djece koja je počinio od 1992 do 1999. godine. Tijekom istražnog postupka policiji je pokazao bilježnicu u kojoj je bilo 140 redaka, svaki simbolizirajući jedno ubijeno dijete.

Velika istraga je počela nakon što je 1997. pronađeno 36 tijela u blizini grada Pereire. Nakon istrage koja je trajala godinu i pol dana Garavito je uhićen.Ubijao je i u drugim gradovima što je dodatno otežalo istragu.

Unakažena trupla su uglavnom bile dječaci između 8 i 16 godina a pronađeni su u blizini šezdesetak kolumbijskih gradova. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Skupljao male beskućnike i nudio im darove

Garavito je većinu svojih žrtava skupljao s ulica, sa samog dna kolumbijskog društva što je vjerojatno razlog zašto je policiji trebalo toliko puno vremena da ga uhvate. Djeci je nudio darove i novac, a onda ih vodio na duge šetnje prije nego što ih je silovao i ubijao nožem i odvijačem. Često bi ih i raskomadao. To su uglavnom bila siromašna djeca koja su dane provodila na ulici i lokalnim tržnicama kao i mali beskućnici.

Uhvaćen je tek kad su se centralne vlasti zainteresirale za velik broj nestanaka. Garavito je također viđen kako pokušava silovati jednog dječaka i prijavljen je policiji, a onda i uhićen.

Dao je lažno ime i podatke, no, kako je već ranije bio dovođen u vezu s nestancima policija je skupila dokaze, pokazala mu ih, a on je tek tada priznao krivnju.

Otac ga tukao, a susjedi ga silovali

Jedan od najgorih svjetskih serijskih ubojica imao je teško djetinjstvo. Otac ga je često tukao, a dva susjeda su ga silovala kad bi im god palo na pamet. To sve je rezultiralo njegovim učestalim i obilatim opijanjem. Kaže da je većinu ubojstava počinio nakon žestokih opijanja. 

Osuđen je na 30 godina zatvora, što je maksimalna kazna u Kolumbiji, ali kako je pomogao policiji pronaći tijela žrtava kazna mu je smanjena na 22 godine. Služi kaznu u kolumbijskom zatvoru čija je točna lokacija nedostupna javnosti.

Može izaći iz zatvora za četiri godine?

Kako se u zatvoru dobro ponaša dogovorio je da bude odvojen od drugih zatočenika jer se boji da će ga ubiti. Također, strahuje da bi ga netko mogao otrovati pa stoga uzima hranu i piće isključivo od nekolicine ljudi kojima vjeruje. No kao zatvorenik se dobro ponaša i ne radi probleme. 

Kolumbijski pravosudni sustav je 2006. godine počeo tražiti načine za produženje kazne svirepom ubojici pa iako bi po presudi trebao već za četiri godine izaći vani postoji vjerojatnost da ipak oni koji su počinili strašne zločine prema djeci ne mogu dobiti pomilovanje i da moraju provesti najmanje 60 godina u zatvoru.

Građani Kolumbije su prestravljeni od same pomisli da bi 'Zvijer' mogla opet slobodno šetati ulicama pa se nadaju da će ostati iza rešetaka do kraja života.
 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 104
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a