Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Forum u Splitu: Styria ulaže u razvoj mladih budućih lidera

None Foto: 6

PGLF Croatia program se usmjerio na vodstvo, inovacije i kreativnost, globalnu ekonomiju i korporativno poduzetništvo, a održao se u Hrvatskoj od 20. do 25. ožujka...

Na „Preparing Global Leaders Forum“ koji se prvi puta ove godine održao u Hrvatskoj, točnije od 20. do 25. ožujka,  među 30 mladih budućih lidera iz cijelog svijeta bila je i predstavnica Styrije – Mateja Porkolabić.
Mateja Porkolabić je, kao bivša polaznica Styrijine SCOOL akademije, imala priliku osvojiti stipendiju za ovogodišnji PGLF program.  
Preparing Global Leaders Forum (PGLF) je svjetski obrazovni forum čiji je cilj intenzivnim seminarima i radionicama u zemljama diljem svijeta promijeniti paradigmu vodstva. Taj međunarodni obrazovni networking program namijenjen je top studentima završnih godina studija i mladim stručnjacima iz cijelog svijeta, kojima se kroz predavanja i radionice nastoje prenijeti specifična znanja i aktualne informacije potrebne za učinkovito vođenje u današnjem globaliziranom svijetu. Program je pod vodstvom dr. Sama Potolicchija, osnivača PGLF-a te profesora i voditelja Globalnih studija na sveučilištu Georgetown koji je 2012. godine proglašen jednim od najboljih profesora u Americi prema Princeton Review.
PGLF Croatia program se usmjerio na vodstvo, inovacije i kreativnost, globalnu ekonomiju i korporativno poduzetništvo. Tijekom petodnevnog programa polaznici su uz predavanja imali priliku rješavati poslovne slučajeve te sudjelovati na brojnim radionicama i panelima posebno osmišljenima za poticanje poduzetničkog i inovativnog načina razmišljanja.
 - Provesti 5 dana u Splitu u multikulturnom okruženju, među ljudima iz cijelog svijeta, na predavanjima profesora s prestižnih američkih sveučilišta te uspješnih poslovnih ljudi iz Hrvatske, nezaboravno je i najljepše iskustvo koje sam proživjela u posljednje vrijeme. Stekla sam dragocjena znanja, koja će mi koristiti u razvoju vlastite karijere te ono neprocjenjivo, nova poznanstva i prijatelje. Preporučila bih ovakve programe svima koji žele više od samog studiranja, karijere ili žele iskusiti nešto drugačije i proširiti svoje vidike. Zahvalna sam Styriji što mi je to omogućila - nakon povratka s programa izjavila je Mateja Porkolabić. 

Styria tradicionalno svake godine organizira raznovrsne projekte namijenjene studentima s naglaskom na prenošenje stručnih znanja i povezivanje teorijskih znanja u praksi. Sve Styrijine razvojne inicijative u skladu su s ključnim vrijednostima Styria Grupe kojima se promovira i potiče neovisnost, poduzetnički duh, odgovornost, inovativnost, odvažnost i suradnja.
 „Ulaganje u studente i osiguranje konkretnih prilika za stjecanje stručnih znanja izrazito je važno za nas zbog doprinosa kojeg studenti imaju na razvoj Styrijinog poslovanja i na cjelokupnu zajednicu te svake godine radimo na poboljšanju kvalitete i dobivenih benefita.“, objašnjava Ivana Krajinović, Direktorica upravljanja ljudskim potencijalima Styria Grupe u Hrvatskoj.
Styria kontinuirano ulaže napore u stvaranje bliske veze između Grupe i studentske zajednice u cjelini kroz jačanje njihovih kompetencija i pripremu za posao u realnom sektoru. Time podržava kulturu aktivnog razvoja mladih  s ciljem prepoznavanja i akvizicije svojih budućih talenata.

Komentari (9)
  • Hvalite me usta moja!

    3. 4. 2017,   14:58
  • A šta vam to sve vrijedi kad vam se članci svode na to da kopirate neciji fb ili inst profil i od toga napravite članak.

    3. 4. 2017,   16:10
  • Pardon, koja Styria ?? Ona koja vec drzi VL, 24 sata, JL, SD .... i ciji je vecinski vlasnik onaj srpski tajkun ??? Hrvati, probudite se , ovi nikada nece stati. Dujmovicu, HELP!

    3. 4. 2017,   17:17