Obavijesti

Ostalo

Komentari 0

Franfurtski auto salon: Francuzi nadmašili Nijemce

Franfurtski auto salon: Francuzi nadmašili Nijemce
8

Carlos Ghosn iz Renaulta je dan prije otvaranja sajma predstavio čak deset novi modela. Njemački proizvođači su zauzeli najviše prostora

VIDEO

Iako su Nijemci veličinom i glamurom svojih štandova, koji su u većini slučajeva zauzimali čitave paviljone najvećeg salona automobila na svijetu, pokušali pokazati svoju nadmoć i zasjeniti sve ostale, na ovogodišnjem salonu u Frankfurtu premoć su pokazali Francuzi. Borba između ljutih rivala počela je prije samog otvorenja salona.
Jedan od najuspješnijih ljudi u automobilskoj industriji CEO Renault-Nissana nemilosrdno je napao konkurente, i to na njihovu terenu. Na zasebnoj tiskovnoj konferenciji dan uoči sajma novinarima je predstavio čak deset noviteta koje će Renault komercijalizirati do 2009. godine. Nastavio je Peugeot predstavivši čitavu seriju izvedenica 207-ice i nove 308-ice te dva koncpeta, baš kao i Citrou00EBn.
Nijemci se nisu snašli. Osim impresivna koncepta F700, Mercedes je pokazao tek karavansku izvedbu C-klase, što je možda važan model za njemačko, ali ne i za svjetsko tržište. BMW je do drugog dana skrivao svoj novi SUV X6 kako bi stvorio kakvu-takvu tenziju, s obzirom na to da su imali za pokazati još samo M3 u Coupe verziji. I Volkswagen i Audi su htjeli privući pozornost snažnim sportskim modelima pa su predstavili Passat R36 i Audi RS6. Ipak, oko novog Audija A4 gužva nije jenjavala, a pozornost su privukli i Volkswagen Tiguan i Up!, koncept maloga gradskog automobila.

PREDSTAVLJENA SERIJSKA VERZIJA MAZDE6
Druga generacija Mazdine limuzine smjestila se na platformu Forda Mondea i narasla u svim smjerovima. Paletu motora činit će tri benzinca i jedan dizelaš. Mazda6 nudit će se kao i do sada u izvedbama sa 4 i 5 vrata te kao karavan. Početak prodaje najavljen je za kraj 2008.

KUPE KIA PO UKUSU EUROPSKOGA KUPCA
KIA Kee novi je konceptni uradak kojim Korejci najavljuju izgled svojih budućih modela. Ovaj sportski 2+2 kupe (2 pomoćna sjedala) karakteriziraju dinamične linije i niska bočna linija, a pokreće ga 2.7-litreni V6 sa 197 KS.

"PREDIGRA" NA PRAGU PRESTIŽNE LIMUZINE
Koncept Kizashi (japanski predigra) Suzukijeva je vizija luksuzne limuzine koja bi se, u izmijenjenom izdanju, u prodaji mogla naći već 2010. Kizashi je dugačak 4,63 m, uz međuosovinski razmak od 2.85 m, a pokreće ga 2.0-litreni dizelaš, uz pogon na sve kotače.

VOLKSWAGEN UP! KONCEPT: KONKURENT AYGU I 107-ICI
Gradski koncept up! izrađen je na potpuno novoj platformi, dugačak je svega 3.45 metara i za pogon koristi potpuno novi motor smješten odostraga po uzoru na legendarnu Bubu. Up! unatoč skromnim dimenzijama nudi dovoljno prostora za četiri odrasla putnika zahvaljujući sjedalima koja su postavljena u same kutove vozila. Up! je dizajnirao Walter de Silva.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

8 svakodnevnih navika kojima ćete značajno usporiti starenje
ZDRAVLJE I PREVENTIVA

8 svakodnevnih navika kojima ćete značajno usporiti starenje

Slijedeći osam zdravih načina ponašanja moguće je smanjiti biološku dob, otkiva istraživanje. Radi se o svakodnevnim navikama koje su dostupne na jednostavan način

U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?
'RENTATE' LI SVOJ VID?

U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?

Iako je to na našim prostorima možda nepojmljivo, u južnokorejskoj kulturi smatraju da, ako osobe starije od 20 godina nose naočale za vid, imaju 'loše roditelje' koji na vrijeme nisu ispravili dioptriju djetetu kad je to bilo potrebno
Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV
SVJETSKA PREMIJERA

Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV

Rijetko koji model na tržištu ovdje nudi više prostora, i iskreno, trenutno nam ne pada na pamet ni jedan veliki SUV koji bi imao više prostora od ove Škode