Obavijesti

Ostalo

Komentari 0

Imao sam sreće, metak mi je prošao kraj obraza

Imao sam sreće, metak mi je prošao kraj obraza
4

Policajcu Dragi Mrkonjiću metak je prošao kraj obraza kad je sa svojim kolegom došao na poziv Štefice Jerman Kovačić koju je davio sin

VIDEO

Štefica Jurman Kovačić iz Cerne javila je policiji 5. veljače 1998. oko 13.20 sati da ju je napao sin Stjepan. U pomoć su joj uputili policajca Dragu Mrkonjića i pričuvnog policajca Mladena Kujundžića.
- Pola sata poslije dojave došli smo u ulicu. Vidjeli smo čovjeka kako trči prema nama. Shvatio sam da je to bio stariji brat Stjepan. Kad je primijetio nas, okrenuo se i krenuo natrag prema svojoj kući. Čim smo izašli iz vozila, vidjeli smo mlađeg brata Mirka kako izlazi iz kuće s pištoljem TT 7,62 koji je repetirao i uperio prema meni. Budući da me poznaje, počeo je vikati: 'Mrki, ubit ću te' - prisjeća se Mrkonjić.
Izašli su iz automobila i nekoliko puta Kovačića upozorili da im ne prilazi. On im je i dalje prijetio pištoljem. Mirko je skrenuo pogled prema starijem bratu, a policajac Drago Mrkonjić je skočio na njega.
- Počeli smo se hrvati i pokušavao sam mu oduzeti pištolj. Bio sam jači od njega, ali sa strane je bio i njegov brat, tako da sam bio na oprezu i zbog njega. U jednom je trenu Mirko Kovačić ispalio metak, koji mi je proletio pokraj obraza. Uspio sam mu izvinuti ruku, tako da je kolega mogao uzeti pištolj i izvaditi spremnik s mecima. To je bilo jedino o čemu sam tad razmišljao - priča Drago.
Policajci su smirili Mirka i pridizali ga s poda. Tad je na njih krenuo Mirkov brat Stjepan. Kujundžić ga je upozorio da im se ne približava. Stjepan je tad otrčao u dvorište i počeo gušiti svoju snahu Veru.
- Kad smo ih razdvojili, on je pobjegao u naš službeni automobil i počeo vikati da želi otići vidjeti 'šefa'. Uplašili smo se da ne pronađe pištolj koji smo im prije oduzeli. Stiglo je vozilo Hitne pomoći pa je sjeo i u njega, ali smo ga uspjeli izvući. Još jedanput je pokušao bježati, ali sad je krenuo prema središtu Cerne. Presrela ga je druga ophodnja i privela. Kako smo istodobno pomogli staviti mlađeg brata u kola Hitne pomoći, stariji, koji se ranije tukao s bratom, sad se počeo na nas derati što mi imamo 'njegova brata dirati'. Brzo smo obojicu smjestili u Hitnu, a mlađeg su odmah odvezli u bolnicu u Vinkovce na operaciju zbog rane na leđima od postolarskog noža. Starijeg su prevezli na Odjel psihijatrije - pojašnjava Kujundžić sukob s braćom koja su se prije toga obračunala između sebe.
- Braća su se posvadila, navodno, zbog posla. Stjepan je počeo gušiti majku, koja je nazvala policiju. Mlađi brat Mirko je, u međuvremenu, na ulici pomagao susjedu u popravku automobila, a njima se poslije pridružio stariji Stjepan, koji je iz čista mira napao i susjeda. Srećom, mlađi brat ih je uspio rastaviti, a stariji Stjepan je razjaren otišao u dvorišnu radionicu iz koje je uzeo postolarski nož.
Mlađi Mirko je uzeo ilegalni pištolj i u dvorištu ispalio desetak metaka, a dva su probila ogradu pokraj brata. Stjepan je uspio u sukobu s bratom zabiti mu postolarski nož u leđa.
- Kući sam došao krvav od tučnjave i sa slomljenim prstom. Nije bilo šanse da pucam niti sam to želio. Kod tih ljudi je sa svakom ophodnjom bilo problema. Inače sam prošao cijeli rat, a ovo mi je bilo najgore što sam doživio. Sreća je bila što sam tamo bio ja koji ih i poznajem - prisjeća se Drago Mrkonjić.
- Kad se sve sleglo, shvatili smo što se sve tamo odigralo. To mi je ipak bila najveća intervencija u mom pričuvnom stažu, a iste godine u šestome mjesecu sam prestao biti i u sastavu pričuvne policije. Sad radim ovdje u Županji u poduzeću 'Slavonija' i puno mi je mirniji život nego tad - dodaje pričuvni policajac Mladen Kujundžić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Euro 2024., raspored i satnica svih utakmica: Poznati su svi sudionici, kako kupiti ulaznice?
VODIČ ZA PRVENSTVO

Euro 2024., raspored i satnica svih utakmica: Poznati su svi sudionici, kako kupiti ulaznice?

Cijene ulaznica se kreću od 30 eura za najjeftinija mjesta do 1000 eura za najskuplje. Za sve utakmice u skupini hrvatski su navijači dobili po 10.000 ulaznica

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'
EKSKLUZIVNO: ISPOVIJEST IZ DVORCA

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'

Cijela estrada zna koliko sam radila u braku, ali to sam i htjela. Mogla sam se udati za bogataša da ne radim ništa, ali to me nije privlačilo. Ja sam bila ta 'lokomotiva', rekla nam je Dragana Mirković u svom dvorcu
Luka Modrić koristi drevnu metodu liječenja - hidžamu: Evo za što se sve ona primjenjuje
Terapija vakuumskim čašicama

Luka Modrić koristi drevnu metodu liječenja - hidžamu: Evo za što se sve ona primjenjuje

Cupping blagotvorno djeluje na bolove koštano-mišićnog sustava. Vlastite obrambene snage koje tijelo izlučuje u pripremi za ozljedu djeluju lokalno na posljedicu bolesti tako da se tegobe smanje