Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Kupio datulje iz budućnosti proizvedene 31. 12. 2007.

None Foto: V.H. 3

To je obična tehnička greška koja nam se već jednom dogodila, samo smo onda imali godinu unatrag, brzo ćemo to ispraviti, kaže uvoznik

Kupio sam barem pet pakiranja i moram reći da su to zaista najbolje datulje koje sam ikad u životu jeo, rekao je naš čitatelj V. H. iz Osijeka koji je snimio fotografiju u osječkom Intersparu.
- Prvo mi nije bilo jasno zašto su tako dobre. Bile su mi tako sočne i drugi dan, a onda sam vidio datum proizvodnje. Pa to su datulje iz budućnosti! - kaže V. H.
U tvrtki uvoznik Marjan voće iz Zagreba objasnili su da se radi o pogrešci koje se znaju dogoditi jer je riječ o velikim serijama.
- Uvozimo ih iz Italije. Možda su Talijani pogriješili. Mi na talijansku deklaraciju stavljamo našu pa možda i na originalnoj deklaraciji piše krivo - dodaju.
- Drago nam je što je naš kupac zadovoljan proizvodom, no navedeno pakiranje datulja ipak ne dolazi iz budućnosti. Uvidom u evidenciju artikala utvrdili smo kako je datum proizvodnje pakiranja datulja 30.06.2007., dok je rok upotrebe 31.12.2008., što znači da je došlo do tiskarske pogreške na deklaraciji uvoznika, i to samo na nekoliko pakiranja proizvoda. Naravno, naš kupac u svakom trenutku može doći u Interspar hipermarket reklamirati proizvod - rekli su u Intersparu.

Komentari (10)
  • da zahtjevamo ostavku vlada zbog ove tiskarske pogreške jer su se zabunili za JAKO puno dana. i eto dokaza da je putovanje kroz vrijeme moguće

    15. 12. 2007,   02:06
  • Nismo mi lošiji od bosanaca, oni imaju ulje iz Čehoslovačke.

    15. 12. 2007,   08:28
  • Može li mi netko pojasniti pojam \"tiskarske pogreške\"!? Tko kontrolira datume i rokove valjanosti? I na koji način se to upisuju ti isti datumi? Odokativno!? Jer, danas su to bile datulje, a sutra će biti nešto drugo...

    15. 12. 2007,   00:11