Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

LG Prada: Elegancija uz vrhunski dizajn

None Foto: 24sata 4

LG-jev novi mobilni telefon je prvi uređaj u svijetu čije sučelje čini zaslon osjetljiv na dodir kojim je eliminirana standardna tipkovnica

LG je već u veljači ove godine na 3GSM sajmu u Barceloni optužio Apple da je ukrao dizajn za njihov mobitel. Prema tvrdnjama, LG Prada osvojio je iF nagradu za dizajn u rujnu 2006. godine. U isto vrijeme Apple je navodno dobio ideju za svoj iPhone. Iz Applea su, naravno, opovrgnuli ove optužbe tvrdeći da već nekoliko godina rade na dizajnu iPhona. Kako god bilo, očita je sličnost između ta dva mobilna telefona.
Prada ili LG-KE850 mobilni je telefon čiji je ekran osjetljiv na dodir. Predstavlja spoj LG-jeve tehnologije i Pradinih dizajnerskih sposobnosti. Dimenzije uređaja su 98,8x 54x12 milimetara, sadrži 2-megapikselnu kameru s optičkom lećom Schneider-Kreuznach. Mobitel ima audio i videoplayer te mogućnost čitanja tekstualnih i brojnih drugih (ppt, doc, xls, pdf, txt) dokumenata, koje možete učitati iz memorijske ili SD/MMC memorijske kartice. Može se kupiti u Tele2 ponudi po cijeni od 2490 kuna.
PREGRŠT DODATAKA ZA MOBITEL
Dizajnerska kuća Prada nije zaslužna samo za vanjski izgled mobitela nego i za detalje poput izgleda sučelja, sadržaja te tonova mobitela. Prada je također kreirala i niz dodataka za telefon, kao opcionalnu bluetooth slušalicu, posebnu kožnu torbicu, slušalice te ekskluzivno pakiranje uređaja.

Komentiraj, znaš da želiš!