Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Novi Apple iMac bolji je od svojih prethodnika

None Foto: 24sata 6

Prepoznatljivim "sve-u-jednom" stilom Apple je sklopio cjeloviti računalni sustav u tanko aluminijsko kućište novog i moćnog iMaca

Elegantni stakleni pokrov novog Maca spaja se s kućištem, kreirajući bešavnu prednju plohu. Novi ekrani daju nevjerojatno oštru sliku, idealnu za fotografije i filmove. Uz novi Mac dolazi i ultratanka tipkovnica čiji je rub tanji od centimetra. Kako bi performanse pratile dizajn, Apple je uključio najnovije Intel Core 2 Duo procesore brzine do 2.8 Ghz i do 4 Gb DDR2 radne memorije. Novi  iMac sada nudi i do 1 terabajt interne pohrane za sve veće kolekcije filmova i glazbe. Kako bi se svi podaci mogli lako slati na druga računala, sada je tu i AirPort Extreme s bržim i većim dosegom. Svaki iMac dolazi s programskim paketom iLife '08, koji sadrži niz multimedijalnih aplikacija.

PROGRAMSKI PAKETI ZA NAJZAHTJEVNIJE
Paralelno s predstavljanjem novog iMaca, Apple je predstavio i nove programske pakete iLife i iWork, koji uz poboljšanja starih aplikacija donose i nove koji bi trebali olakšati rad na računalu i svakodnevnu obradu multimedijalnih sadržaja. Novi iLife dolazi uz novi Mac i može ga se kupiti za 639 kuna, a po istoj se cijeni može kupiti i iWork.

Komentiraj, znaš da želiš!