Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Satelitski navigatori: Od vrata do vrata...

None Foto: 24sata 4

Većina novih uređaja omogućuje navigaciju do određenog kućnog broja. ViaGPS 2.1 CArdinale i dalje je najbolja digitalna karta Hrvatske

Velik broj kupaca navigacijskog uređaja očekuje da ih, kad ga upale i pričvrste u autu, odvede točno na željenu lokaciju. Nakon godina zaostajanja za europskim trendovima, u Hrvatskoj se u posljednje vrijeme karte pojavljuju gotovo u isto vrijeme kao u Europi. Jeftiniji navigatori također imaju aktualne karte, ali bez brojnih programskih funkcija. Digitalne karte koje dolaze s uređajima najčešće su u regionalnim paketima. Kako bi lakše pronašli željeno mjesto, karte imaju i POI (Points of interest), odnosno traženje, primjerice, banaka, kina ili ljekarni. Digitalne karte Hrvatske uglavnom najbolje  i najažurnije rade domaće tvrtke poput Mirea ili Navigo sistema.
Uza sve prednosti GPS navigacije, i oni mogu griješiti. Zato i dalje treba uvijek paziti na vertikalnu i horizontalnu signalizaciju.

MIO C250 - OD SVEGA POMALO
Mio se isporučuje u dvije verzije. Prva sadrži kartu Hrvatske, a druga uključuje i Europu. Od dodataka, može svirati MP3 datoteke sa SD kartice, na kojoj je i viaGPS 2.1 Cardinale digitalna karta. Uređaj pogoni Windows CE 5.0 operativni sustav. Cijena mu je 1899 kn za osnovnu verziju, a karta Europe stoji dodatnih 600 kn.

Komentiraj, znaš da želiš!