Obavijesti

Ostalo

Komentari 0

Top 10: Evo zašto se morate opustiti na godišnjem odmoru

Top 10: Evo zašto se morate opustiti na godišnjem odmoru
1

Koliko je bitno otići na godišnji odmor najbolje znate i sami. No, i odmori se često znaju pretvoriti u iznimno stresna razdoblja i nakon njih se osjećate još umornije nego kada ste otišli na odmor...

VIDEO

Složit ćete se, takvo nešto se ne želi ni najgorem neprijatelju. Tih nekoliko dragocjenih tjedana valja maksimalno iskoristiti i opustiti se, a ovo su samo neki od razloga zašto to jednostavno morate učiniti.

1. Zbog zdravlja

U današnjem svijetu u kojem većina ljudi drži tempo na rubu izdržljivosti, ono što prvo pati su fizičko i psihičko zdravlje. Naspavajte se, napravite plan prehrane i zdravo jedite. Tako ćete očistiti organizam i osvježiti ga. Hodajte, vozite bicikl, bavite se fizičkom aktivnošću. Ako je moguće – stvorite rutinu. Vjerujte nam, kasnije ćete biti zahvalni sami sebi.

2. Zbog sebe

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Kada ste posljednji puta bili sami? Baš ono – potpuno sami, bez prijatelja, obitelji, kolega? Odvojite vrijeme za sebe i svoje misli, isključite se od vanjskog svijeta pa makar na sat vremena dnevno.

3. Zbog onih knjiga koje skupljaju prašinu na policama

Thinkstock

Ako je vjerovati istraživanjima, gotovo trećina populacije u prošlih godinu dana nije pročitala ni jednu knjigu. To nije loše, to je zastrašujuće. Još je gore ako ste roditelj. Forbes tako piše da djeca ne čitaju knjige, ukoliko ih ne čitaju ni roditelji.

4. Zbog svih propuštenih TV serija

Na godišnjem ste odmoru pa je vrijeme da pogledate sve one propuštene epizode House of Cards. U jednom danu, ako želite. Kao što smo rekli – na godišnjem ste odmoru, ne trebate imati grižnju savjesti.

5. Zbog toga jer sada možete ignorirati mailove

Ukoliko korištenje tehnologije ne svedete na minimum na barem nekoliko dana, prognoze za odmor biti će vam vrlo loše. Na pametnom telefonu ostavite uključene samo pozive, da budete dostupni ukoliko se dogodi nešto od životne važnosti. Zaboravite na Facebook i Twitter, WhatsApp i Viber, novosti iz zemlje i svijeta i sve što dolazi uz to. Isključite se, napravite uslugu vlastitom mozgu.

Fotolia

6. Zbog obitelji

Koliko ste puta došli kasnije s posla jer je taman u 'pet do pet' nešto iskrsnulo? Koliko puta ste propustili mamin rođendan ili sinovu predstavu? To se, nažalost, događa svima. Zato – posvetite se obitelji, budite zajedno.

7. Zbog prijatelja s kojima dugo niste popili kavu

Jakov radi do 16:30h, Kristini uvijek nešto iskrsne, Jelena radi 'noćne'. S nekim prijateljima nikako da se 'pohvatate'. No, sada imate vremena i možete im se prilagoditi. Sjednite, popijte kavu, pitajte ih kako su. Sigurno ste propustili mnogo toga.

8. Zbog toga jer se možete bez grižnje savjesti opustiti u spa/wellness raju

Inače nemate vremena. Kada niste na poslu, djeci pomažete s pisanjem zadaće. Ili obavljate kućanske poslove. No, vrijeme je da si priuštite odlazak u vrhunski SPA i wellness. Hrvatska ih je prepuna. Samo, upozoravamo vas – odlazak u SPA i wellness stvara tešku 'ovisnost' o opuštanju.

Fotolia

9. Zbog toga jer ćete biti još produktivniji

Kada mjesecima radite bez većih stanki, čovjek se umori. Ne samo da se zbog toga osjećate lošije, nego ste i manje produktivni i kreativni i jednostavno manje doprinosite. No, nakon dobrog odmora, kada napunite baterije, sve će opet biti po starom, a vi ćete biti puni energije i elana za sve što vas očekuje.

10. Zbog toga jer možete raditi – apsolutno ništa

Koliko vam puta moramo ponoviti – na godišnjem ste. Uživajte, radite sve ono što vas veseli, pa makar to bilo i – ništa.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'
EKSKLUZIVNO: ISPOVIJEST IZ DVORCA

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'

Cijela estrada zna koliko sam radila u braku, ali to sam i htjela. Mogla sam se udati za bogataša da ne radim ništa, ali to me nije privlačilo. Ja sam bila ta 'lokomotiva', rekla nam je Dragana Mirković u svom dvorcu

Luka Modrić koristi drevnu metodu liječenja - hidžamu: Evo za što se sve ona primjenjuje
Terapija vakuumskim čašicama

Luka Modrić koristi drevnu metodu liječenja - hidžamu: Evo za što se sve ona primjenjuje

Cupping blagotvorno djeluje na bolove koštano-mišićnog sustava. Vlastite obrambene snage koje tijelo izlučuje u pripremi za ozljedu djeluju lokalno na posljedicu bolesti tako da se tegobe smanje
Ana i Matija žive pedesete: Otvorili su i svoj vintage kafić
ROCKABILY ŽIVOT

Ana i Matija žive pedesete: Otvorili su i svoj vintage kafić

Bračni par je staru krojačku radionicu u centru Vinkovaca pretvorio u klub koji nalikuje na holivudski filmski set. Obožavaju sakupljati stare stvari, restaurirati ih....