Obavijesti

Ostalo

Komentari 9

Za svaki studentski džep: Gdje u Zagrebu jesti fino, a jeftino?

Za svaki studentski džep: Gdje u Zagrebu jesti fino, a jeftino?
1

U posljednjih nekoliko godina gastronomska se ponuda Zagreba drastično povećala, posebno u cjenovnom razredu koji je pristupačan i zanimljiv jednoj od najbrojnijih (i najgladnijih!) populacija...

VIDEO

Kada iz dana u dan jedete kosani odrezak, 'pohance', ili pizze iz ledenice, s vremena na vrijeme se zaželite malo finije hrane. Upravo zbog toga za sve smo studente odlučili odabrati nekoliko mjesta koja nude odličnu hranu po vrlo prihvatljivim cijenama (i u velikim količinama, naravno). 

1. Pani Zagreb

Pani u Maksimirskoj ulici jedan je od najinteresantnijih i najboljih novih i zdravih fast-foodova u gradu. Radi se o meksičkoj hrani uz bogatu ponudu craft piva, ledenih kava i limunada svih zamislivih boja i okusa i to blizu centra, a opet daleko od gužve i vreve. 

2. Bistro MZ

Kada smo već s Panijem krenuli na istočnu stranu grada, onda idemo do kraja. Stanicu nakon maksimirskog stadiona nalazi se legendarni 'Bistro MZ' poznatiji i kao 'Kod Srbina'. U ovom bistrou 'stare škole' ništa nije lažno, umjetno ili napuhano – pripremite se na karirane stolnjake i konobare s dobrim starim blokićima. 

 

#volimmeso #ruzahrvatska #srbin #ravnice #dobrahrana #kajmak #rostilj

A photo posted by Igor Ivorek (@sxekid) on

Takva filozofija prevladava i s hranom – obilno, pripremljeno od najkvalitetnijih komada mesa i jednostavno – za prste polizati. Kada probate njihove specijalitete, biti će vam jasno zašto se za 'Srbina' pročulo u cijeloj zemlji. 

3. Umami Zagreb

Kada je otvoren prije nekoliko godina u Skalinskoj, Umami je mjesecima bilo poluprazno mjestašce izvrsne azijske kuhinje. Nakon što su ga otkrili domaći, a onda i turisti, prostor su prvo proširili, a onda je nedavno otvoren i drugi Umami – na Vrbanima. Osim velikog izbora menija inspiriranih azijskom kuhinjom, Umami nudi i bunse, juhe te veganske i bezglutenske salate u vitrinama uz odlične cijene i još bolje porcije.

 

late lunch in zagreb 🎎 @melanielcr

A photo posted by @si.rine on

4. La Štruk

La Štruk se nalazi odmah iznad Umamija u Skalinskoj, a od prošle jeseni uz preslatki prostor imaju i jednu od najljepših i najskrivenijih terasa u koju dolazite kroz pravi mali labirint. Uglavnom, da, dobro ste pogodili, La Štruk poslužuje kuhane i zapečene štrukle i to sve od onih klasičnih sa sirom, pa sve do fantastičnih štrukli s – koprivama. 

I ne, u La Štruk se ne ide 'na desert' s obzirom da su porcije tolike da vam uz njih zaista više neće biti potrebno ništa drugo. 

5. Zrno Bio Bistro

Ukoliko vam na spomen juhe od bundeve, popečce od tofua, alge s batatom ili pak kratko kuhano lisnato povrće proradi apetit, onda je Zrno Bio Bistro pravo mjesto za vas. Njegovi ga vjerni gosti opisuju kao 'veganski i organski raj', a do njega nećete morati na kraj svijeta – Zrno se nalazi u Medulićevoj 20. 

6. Pizze i burgeri

Bez brige, nismo zaboravili ni na sve vas koji ne možete bez dobrog hamburgera ili pizze. O pet najboljih pizza u Zagrebu pisala su 'stručna nepca' Gastro.hr-a, a mi ćemo istaknuti tek 'crnu pizzu' iz O'Hare, deliciju kakva se može kušati samo kod njih i nigdje drugdje. 

Ponuda burgera je još bogatija. Pogriješiti ne možete ni sa Submarine BBQ-om (donedavno Yellow Submarine) u Frankopanskoj, kao ni s Rocket Burgerom u 'Tkalči', American bar Papasom na Tuškancu ili Mek Per's-om na Zagrebačkoj cesti. Pokušajte pojesti njihov 'Zloburger' i onda preživjeti sa zakopčanim hlačama! 
 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle

Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!
DAMIR MIŠKOVIĆ ZA 24SATA

Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!

Plus+ Naslov iz 2017. nas je financijski unazadio dvije godine, a vjerojatno će i ovaj. Ali ovaj put imamo puno ponuda za sve naše igrače, ali najviše za jednog. Uvjeren sam da će Rijeka biti prvak, kaže Damir Mišković
Filipu je žao zbog svega što je rekao na vjenčanju s Tamarom: 'Uvijek sam za iskrenost, ali...'
'BRAK NA PRVU'

Filipu je žao zbog svega što je rekao na vjenčanju s Tamarom: 'Uvijek sam za iskrenost, ali...'

Filip i Tamara prvo su gledali kako on govori da se ne bi okrenuo za djevojkom kao što je Tamara jer nije njegov rang